Autor Tema: Superb 2008 tdi cr dsg 170ks, povećana potrošnja?!  (Pročitano 19012 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: Superb 2008 tdi cr dsg 170ks, povećana potrošnja?!
« Odgovor #60 poslato: 21. Jun, 2016. 23:18 »
@Marconi77
Imaš li start stop sistem i da li ti u tim trenucima radi klima? Ako imaš start-stop i  radi klima, a napolju je jako toplo, auto će da digne broj obrtaja dok se ne ohladi unutrašnjost da bi sačuvao akumulator. To može da bude uzrok podizanja obrtaja, ne mora da znači da je regeneracija DPF-a.
Ako je tako ugasi klimu i daj malo gasa do nekih 3000rpm i pusti gas, sve bi trebalo da se vrati na normalu.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Marconi77

« Odgovor #61 poslato: 21. Jun, 2016. 23:28 »
Nemam start stop i na žalost ovo je sve bez klime. Kažem, počelo je tek ponekad da bi sada došlo do toga da mi se svakodnevno dešava i to maltene nakon par minuta od paljenja motora. Pre par dana sam vozio od Hyatt-a do buvljaka i motor je bio skroz hladan. Nakon tih par minuta vožnje, kada sam se uparkirao, oba ventilatora su radila kao da je temperatura bila ne znam koja, a proverio sam preko dijagnostike, bilo je 94°C

Van mreže BakaZapočeo temu

« Odgovor #62 poslato: 21. Jun, 2016. 23:30 »
Start stop nemam e sada za klimu u tom momentu slagacu te, ne secam se ali ubuduce cu obratiti paznju. Pa da li ti onda svaki put cekas 10ak minuta da ti sam spusti obrtaje?

Inace prijatelj jedan koji je i sam mehanicar mi je rekao da ne zna sta su mi gledali i proveravali ali da je moj problem 100% zbog dizni. Kaze da jednostavno neke mehanicke stvari dijagnostika ne moze da vidi. To nesto koliko koja dizna propusta i baca goriva to se gleda na drugi nacin. Kaze mozda ih je potrebno samo dekodirati pa ponovo kodirati a mozda i reparirati. Ja sam ovo sve dosta laicki prepricao posto se stvarno ne razumem, ali on iako mi nije ni video auto ubedjen je da su dizne jer nema sanse da zbog necega drugog toliko trosi, a pogotovo zbog dpf-a.
Da li neko od vas ima neko misljenje u vezi ovoga?
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi cr dsg 170ks 2008

Van mreže Marconi77

« Odgovor #63 poslato: 21. Jun, 2016. 23:36 »
Pa oko potrošnje i ajd nekako ali zašto bi zbog dizni radio na većem broju obrtaja i palio ventilatore

« Odgovor #64 poslato: 21. Jun, 2016. 23:44 »
Ne ne markoni nisam ni mislio na te obrtaje nego samo na potrosnju. Meni je trenutno potrosnja primarna i gledam na sve moguce nacine da je resim a on je ubedjen da su dizne.

Van mreže Marconi77

« Odgovor #65 poslato: 21. Jun, 2016. 23:55 »
Ok. Na potrošnju moze mnogo toga da utiče, od najbanalnijih filtera pa preko dizni, pumpe, DPF-a...

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 51
« Odgovor #66 poslato: 22. Jun, 2016. 09:17 »
Као што рече колега batke ови из овлашћеног нису били 100% сигурни да је DPF, али ето фокусирасмо се на то. С обзиром да су они одрадили принудну регенерацију а да си и сам искористио адитив нема ту више шта да се учини по том питању (мислим на било какву интервенцију прије скидања филтера, да ли због вађења/чишћења/замјене небитно је). Е сад, с обзиром на то да се ствар са потрошњом није поправила мораш тражити даље. Ако већ сви сумњају на дизне прегледај њих, постоје специјализовани сервиси за то, не разумијем се скоро уопште у тематику али упутиће те већ неко од колега ако већ сам не знаш гдје би то одрадио. Желим ти све најбоље, да ријешиш то што прије bravo2

« Odgovor #67 poslato: 22. Jun, 2016. 09:33 »
Hvala, Jovane,
upravo sam zvao Bosh Zeravica u Novom Miloševu i zakazao sam "pregled" za petak ujutru. Oni su navodno jedni od najboljih za dizne i ukoliko je do njih oni ce to resiti. Samo se iskreno nadam da ti nece biti zamena dizni koja ce biti hiljadu dve evra :(
Nista mi drugo nije ostalo nego da jedno po jedno eliminisem.

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
« Odgovor #68 poslato: 22. Jun, 2016. 09:38 »
Bas sam sinoc citao o njima i o jos jednom servisu kod Uzica, reparacija pumpe najvise 400€, mislim da zamjena ulozaka u injektorima nije veca od 200€.

Послато са LT22i  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže tasa

« Odgovor #69 poslato: 26. Jun, 2016. 15:23 »
Hvala, Jovane,
upravo sam zvao Bosh Zeravica u Novom Miloševu i zakazao sam "pregled" za petak ujutru. Oni su navodno jedni od najboljih za dizne i ukoliko je do njih oni ce to resiti. Samo se iskreno nadam da ti nece biti zamena dizni koja ce biti hiljadu dve evra :(
Nista mi drugo nije ostalo nego da jedno po jedno eliminisem.

Jesi li bio kod njih, sta kazu?
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #70 poslato: 26. Jun, 2016. 17:59 »
Sve četiri dizne kaput. Naručene nove polovne, idu u Žeravicu na testiranje i ako su ok, idu u ugradnju.

Nadam se da se kolega ne ljuti što odgovaram umesto njega, ali kako smo porođajne muke prošli zajedno, upoznat sam 100% da situacijom.

Sent from my LG-D722  

Van mreže tasa

« Odgovor #71 poslato: 26. Jun, 2016. 22:36 »
ako nije tajna, jel mogao da ih reparira kod njih, i ako jeste sto nije,cena koja je, i koja je cena tih polovnih?  :)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
« Odgovor #72 poslato: 26. Jun, 2016. 23:05 »
Nijedan ozbiljan servis poput njih mu nece popraviti samo jednu diznu vec idu sve cetiri na remont. Cijena i mene zanima jer citam u jedno magazinu gdje i njih preporucuju da je ispitivanje dizni oko 1500din, a popravka od 3500 pa navise. Bas da vidimo je li to bila samo reklama,a u praksi drugcije

Послато са LT22i  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #73 poslato: 26. Jun, 2016. 23:12 »
Baka se na javlja, verovatno se još uvek opija od muke  :(

Majstor što je testirao dizne, kaže da su sve četiri uništene lošim gorivom (auto je pre kupovine vožen po jugu, kupljen u Leskovcu). Cena fabrički repariranih je 310€. Po komadu.
Žeravica još uvek ne radi remont u svom centru, ali nameravaju uskoro da krenu i sa tom uslugom.

Baka je negde iskopao polovne od Superba 2014. godište, koje su navodno ispravne.. otprilike za 1/3 cene repariranih. Prodavac garantuje za njih i vraća novac ako nisu dobre.
Nove dizne će popraviti situaciju sa potrošnjom, a možda i potpuno otkloniti. Definitivno su neispravne i moraju da se menjaju. Posle toga neizvesnost prvih par stotina kilometara, a onda, nadam se, osmeh kada primeti da se iglica zalepila i jedva se vuče preko skale :)

Nadam se da će Baka tokom ove nedelje sve privesti kraju.. opasno se iznervirao jer mu je auto uvaljen, a prodavac se pravi mutav.. novaca, a i živaca je sve manje. No, sačekajmo da se on loguje na forum pa dopuni ako sam ja nešto zaboravio da navedem.

Ispitivanje ovih dizni (odn. to što su mu radili na kolima - skidanje, testiranje, montiranje nazad na kola) je izašlo nekih ~100€

Mukica :(

« Odgovor #74 poslato: 27. Jun, 2016. 09:46 »
Pozdrav svima,
Naravno Mirkuk38 da se ne ljutim, svi smo ovde da zajedno resimo problem i svi smo tu iz najbolje namere.
Sve je u principu kao sto si rekao.
Uglavnom na samom pocetku preko dijagnostike ni zeravica nije video nista i rekao je da je sve ok sa diznama. E tek onda kad su ih skinuli i testirali videli su da su sve cetiri otisle. Kako se bar nesto ne vidi na "obicnoj" dijagnostici stvarno mi nije jasno mada su nesto pokusali da mi objasne. Zeravica trenutno ne radi reparaciju tih dizni i ne popravlja ih nadaju se da ce i to poceti u skorije vreme, zasto je to tako stvarno ne znam. Cena novih je preko 400e po komadu, reparirane iz fabrike su 310 po komadu, a ja sam nasao neke polovne za 120 po komadu i najverovatnije da ce to biti resenje. Pa da i njih lepo testiram i ako su ok da ih ugradjujem.
E sada sto se tice komentara bigora, mislim da nije u pravu. Bio je jedan tip tamo sa superbom 2009 godiste ali PD motor i njemu su ustanovili kvar "samo" dve dizne i popravili mu. Mislim da bi ova prica da u ozbiljnom servisu sve cetiri uvek idu remont pila vodu da oni rade remont pa kazes hoce da zarade ili da budu sigurni ili sta ti ja znam, ali ovako posto oni ne rade to mislim da nemaju razlog da mi kazu da su sve cetiri otisle, njima ni iz dzepa ni u dzep.
Usluga montaze i demontaze injektora kod zeravice kosta 4000din, a usluga testiranja injektora je 1500din po komadu, tako da me je racun izasao 10200, ovih 200 je valjda za baksis ili ne znam ni ja sta :)
Uglavnom sve u svemu, muka je ozbiljna, posle sve zajebancije sa glavom motora i popravkom sad jos i ovo...
Rekli su mi da je kvar nastao najverovatnije losim gorivom, da nema drugog uzroka. I nece da mi kazu i da mi garantuju da ce to regulisati potrosnju, ogradjuju se, ali veruju da je to razlog, jer realno dizne najvise uticu na potrosnju auta.

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?