Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
Maglenke kao dnevno svetlo, DRL
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Maglenke kao dnevno svetlo, DRL (Pročitano 7145 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
zelmil83
Ambition
Ugled: 0
Maglenke kao dnevno svetlo, DRL
«
poslato:
08. Maj, 2016. 21:00 »
Jel može da se izvede da se pale maglenke neovisno od dugo/kratko svjetla, na mojoj A5 prekidač nema tu mogućnost, vidim da novi model može to. Zamjena prekidača?
«
Poslednja izmena: 10. Maj, 2016. 11:31 Karlheinz
»
Vozi: octavia 1.9 tdi,a5 2005 god.
AcoSk
Laurin&Klement
Ugled: 38
Odg: Maglenke kao dnevno svetlo, DRL
«
Odgovor #1 poslato:
08. Maj, 2016. 21:36 »
Ne moze to ni jedan model, verovatno si video dnevno svetlo kod A5 facelift-a, ali to nije maglenka, vec posebna sijalica pored maglenke.
A naravno da moze da se izvede neki prekidac negde (sakriven ili kako vec...) pa na njega da palis samo maglenke, ako ti je cilj da koristis kao dnevno svetlo, mada. . .
Filip
Laurin&Klement
Ugled: 51
«
Odgovor #2 poslato:
08. Maj, 2016. 22:17 »
AcoSk bojim se da si dao kolegi pogrešan odgovor
ako je zelmil83 mislio na paljenje maglenki preko prekidača, on može da se izvuče u položaju kad aktiviraš pozicije, i tada svetle maglenke nezavisno od oborenog i dugog svetla
a ako je mislio da maglenke rade kao dnevna svetla, opet je odgovor da mogu, samo tako treba da se kodiraju, a to je moguće od 2007. godine, onda svetle čim upališ auto i spustiš ručnu, ako je prekidač na poziciji "0"
Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip
AcoSk
Laurin&Klement
«
Odgovor #3 poslato:
08. Maj, 2016. 22:30 »
Ok, ja sam razumeo da hoce da rade samo maglenke, bez ikakvog drugog osvetljenje (pozicije, kratkog. . .) Moja greska, izvinjavam se
Ja samo probao jednom da ukodiram na octaviji a5 2007god, elegance oprema, i nisam uspeo da mi pali samo maglenke kao dnevno. Kazem ja nisam uspeo, ne da nije moguce
Filip
Laurin&Klement
«
Odgovor #4 poslato:
09. Maj, 2016. 08:13 »
može, kod mene radi tako
AcoSk
Laurin&Klement
«
Odgovor #5 poslato:
09. Maj, 2016. 14:06 »
Skroz smo omasili temu, ali znas li mozda kako se kodira?
Ja sam probao da stikliram tamo gde pise nesto kao, maglenka kao dnevno svetlo, i nije htelo
bugarin
Global Moderator
Ugled: 103
«
Odgovor #6 poslato:
09. Maj, 2016. 14:39 »
Prvo treba da aktiviras DRL, pa onda da izaberes koji mod DRL zelis, i na kraju da prebacis DRL na maglenke.
Ako si sve to uradio a maglenke i dalje ne rade kao sto zelis, kreni ispocetka i radi jednu po jednu modifikaciju. Posle svake izmene ugasi aplikaciju i ponovo pokreni.
Mene je isto zezalo to prebacivanje DRL na maglenke. Na kraju je proradilo, ali sam morao dva puta zaredom da stikliram tj aktiviram tu funkciju.
Sto je najgore, izgustirao sam to posle 2 meseca i prebacio DRL na kratka svetla i smanjio jacinu svetla na 35%.
Ne znam dal je problem do kineskog kabla, ali nisam jedini koji ima problem sa nekim modifikacijama.
PS: deo o maglenkama i vcds ce biti pretvoren u novu temu.
Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD
Filip
Laurin&Klement
«
Odgovor #7 poslato:
09. Maj, 2016. 14:45 »
davno sam to čačkao, koliko se sećam dve stvari treba čekirati:
1. "Daytime Running Lights (North America)"
2. "Daytime Running Light via Fog Lights"
eventualno podesiti i dimming %
zelmil83
Ambition
Ugled: 0
«
Odgovor #8 poslato:
09. Maj, 2016. 17:00 »
Momci hvala svima na pomoći, htio bi da rade nazad obje pozicije i naprijed maglenke, naravno na farovima naprijed pozicije moraju u tom slučaju da rade. Uglavnom što reče neko, na poziciji da palim maglenke, ne može da upali tako. Kad skinem prekidač na njemu klizac imam i na okviru, jedan kanal kroz koji klizi prekidač. Izveden je ukoso tako da maglenku mogu paliti tek na trećem položaju tj. dugo-kratko. Zašto hoću da palim samo maglenke? Zato što su mi xenoni pa nemam potrebe stalno da su upaljeni barem ne danju, nego bi palo zbog murije maglenku i nazad poziciju. Ma nešto ću modifikovati na prekidaču, jer kad su maglenke upaljene nazad radi samo jedna pozicija, kao uostalom i kod drugih auta. napraviću da nazad i na maglenkama ostanu obje pozicije upaljene.
Vozi: octavia 1.9 tdi,a5 2005 god.
Filip
Laurin&Klement
«
Odgovor #9 poslato:
09. Maj, 2016. 19:50 »
to što ti želiš je Scandinavian varijanta, da svetle i pozicije
na autu tvog godišta nisam siguran da je to moguće
AcoSk
Laurin&Klement
«
Odgovor #10 poslato:
09. Maj, 2016. 23:04 »
@bugarin i @Filip, e tu sam gresio. Ja sam samo stiklirao "Daytime Running Light via Fog Lights" bez "Daytime Running Lights (North America)". Zato verovatno nije htelo
Boki
Ambition
Ugled: 1
«
Odgovor #11 poslato:
27. Jun, 2016. 08:27 »
Imam jedno pitanje u vezi rada dnevnog svijetla. Nedavno sam kupio Octaviu 2011.god i vidim da ima posebne sijalice na kraju fara za maglu - pretpostavljam da je to dnevno svijetlo. Kad pričate o njegovoj aktivaciji, da li je moguće da se ono aktivira bez računara ili mora preko računara/dijagnostike? Očigledno je kod mene isključeno čim ne radi (auto ima senzor za svijetla i opciju AUTO na prekidaču). Isto tako me zanima da li ima opcija da se uz ta dnevna svijetla u maglenkama aktivira i neko od svijetala (pozicije npr.) kao dnevno pozadi? Ako ima, kako se to radi?
Vozi: Škoda Octavia 2,0TDI (CR) 103kW
batke
Laurin&Klement
Ugled: 23
«
Odgovor #12 poslato:
27. Jun, 2016. 08:50 »
Može preko VCDS-a. Pogledaj ovde možda pomogne
http://forum.skodaforum.rs/octavia-2004/maglenke-kao-dnevno-svetlo-drl/msg48919/#msg48919
Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"
MAKS
Laurin&Klement
Ugled: 8
«
Odgovor #13 poslato:
27. Jun, 2016. 17:17 »
Kod mene na fabiji 2011 se rukom ukljucuju dnevna svetla jednom i vise nema potrebe. Kad se pali srednje, automatski se gase dnevna svetla Prekidac se nalazi kod osiguraca kod volana pa malo levo.
Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE
Boki
Ambition
Ugled: 1
«
Odgovor #14 poslato:
04. Jul, 2016. 09:32 »
Bio sam u ovlašćnom servisu na zamjeni ulja i filtera i iskoristio priliku da mi uključe dnevna svijetla. Ja na Oktaviji imam dvije sijalice u spoljnim krajevima magleniki koje služe kao dnevno svijtlo. Imam senzor za svijetla i na prekidaču opciju AUTO. Kad stavim prekidač na AUTO onda mi u maglenkama te sijalice rade kao dnevno svijetlo i sam uključuje kratka svijetla a gasi dnevna svijetla kad se npr. uđe u tunel, dovoljno se smrači i slično.
Ta dnevna svijetla mogu da se, makar kod moje oktavije, uključe samo preko dijagnostike. I vrlo je jednostavno - gledao sam kako to radi momak u servisu (samo čekira opciju -
Use Fog lights for day lights
).Ne mogu se uključiti preko Board Computer-a.
Vozi: Škoda Octavia 2,0TDI (CR) 103kW
Strana:
1
2
»
Gore