Autor Tema: Neravnomerno radi posle zamene lanca  (Pročitano 3389 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Neravnomerno radi posle zamene lanca
« Odgovor #15 poslato: 19. Maj, 2016. 20:50 »
 Koji zazor treba da bude na svecicama..0.7 ili 0.8???.... wac1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #16 poslato: 19. Maj, 2016. 21:25 »
Ne menja mnogo dali e 0.7 ili 0.8.
Cak na sajt NKG ako trazis, tamu za sve modele felicije preporucuje 0.9
Kod mene kada sam stavio Brisk Super, bili su 0.7, zadno kad sam proverio u kakvo stanje se, bili su 0.75, a promena u rad motora nema.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže theempZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #17 poslato: 19. Maj, 2016. 23:25 »
Evo šta kaže autodata, šta je original i zamenski. Zazor je od 0,8 do 1,0 mm.

• Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #18 poslato: 20. Maj, 2016. 18:38 »
Da...znam o cemu govorite...Nego, ja sam sa interneta skinuo svojevremeno naka servisna uputstva na Ceskom jeziku..Uputstva koja se odnose na vise modela felicije...I to me bas nerrvira sto nije bas deecidno navedeno, ali koliko sam ja mogao da "skapiram" iz svega toga, oni navode podatak od 0,7mm. I ja sam tako i stelovao svecice...Ono, ide OK, ali nesam bas zadovoljan potrosnjom, ja bi hteo da nista ne trosi  =)), ali probacu, sa vecim zazorom, mozda bidne boljse... :bravo:
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #19 poslato: 20. Maj, 2016. 21:36 »
Ja imam katalog Denso

Malo je mutna slika, nije mi bas najbolje kamera na mobilen, ali mislim da se moze da vidi deka za Denso svecice preporucuje zazor od 0.7-0.8 na svi favorit motori, a 0.8-0.9 na felicija. Tako da rekao sam ti, ne ti menja mnogo 0.7 ili 0.8.

Van mreže ИгоР

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
« Odgovor #20 poslato: 20. Maj, 2016. 21:43 »
Колико кракова су имале старе, а колико нове?

• RallyeSport
« Odgovor #21 poslato: 20. Maj, 2016. 22:28 »
@pajapop pa koliko troši tvoja felicija? Ja vozim na plin ovu novu sad nisam stigao da testiram još uvek za potrošnju ali imam u planu što pre. Stara mi je trošlila u proseku 9l plina u kombinovanoj vožnji gde ipak prednjači grad, benzin nisam testirao. Inače uz ovu sad sam dobio fabričko upustvo videću ima li nešto u njemu vezano za svećice.

@Filo pa to iz Denso katolaga se manje više poklapa sa podacima iz Autodate.

@ИгоР i jedne i druge su bile sa jednim krakom.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #22 poslato: 20. Maj, 2016. 22:52 »
@Filo pa to iz Denso katolaga se manje više poklapa sa podacima iz Autodate.

Pa da. A kad vidis da ovde na Balkan felicija dominira sa 1.3 karburator motor, ondak ja proveravam podatoci za favorit, nego za feliciju.
Inace dobar je ovaj katalog od Denso, iako je star, sadrzi podatci samo za do 2004 godine. Na kraju ima sve kodove od Denso svecice i uporeduje po broj kodova sa ostalim proizvodaca svecice kako Bosch, NGK, Brisk, Champion, Magneti Marelli i ostali.

A za potrosnja, meni trosi 10.5-11 plin u grad, 7.5 otvoren put, kombinovano isto 9 litra kako kod tebe.
Recimo meni je preku zima trosila 12-13, ali i kada zatoplio, potrosnja je bila oko 11.5-12. Na kraj sam ustanovio da i ostali strafove kod kuciste filtera su bili osteteni i vukla falsh vazduh, pa sam sredio i to, pa usput proveravam jednas mesecno pritisak u gumi, stavam svi 4 gume na 2.2 pritisak i eto, potrosnja 10.5-11 plinu po grad.
« Poslednja izmena: 20. Maj, 2016. 22:55 Filo »

• RallyeSport
« Odgovor #23 poslato: 20. Maj, 2016. 23:03 »
Što se tiče potrošnje to je onda to odprilike. Videću i sa ovom sledeće sedmice šta i kako, nisam do sada obraćao pažnju na to jer sam čekao da promenim lanac, odradim mali servis, svećice i to. Ali odprilike bih rekao da je i ova tu negde. Inače dečko kome sam prodao prošlu felku je prezadovoljan sa potrošnjom.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #24 poslato: 20. Maj, 2016. 23:36 »

Pa trosi, odprilike, kao sto Filo pise...Na otvorenom oko 8L, po gradu oko 11l..Mada ovo je Beograd u pitanju, guzve i zastoji su veliki...Ali, covek je "proklet"...hoce uvek bolje, u ovom slucaju, sto manje... cry2

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 20. Maj, 2016. 23:58 »
I Skopje nije nisto bolje sta se tice guzva. 6 km u Skopje kada je guzva, trebaju ti 30 do 40 minuta da gi prodjes.

Van mreže ИгоР

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
« Odgovor #26 poslato: 21. Maj, 2016. 12:01 »
Питао сам из разлога јер гас неће добро да ради на више од једног крака (не знам зашто, али сам ово сазнао у пракси).
Да сам на твом мјесту, пробао бих са фабрички  декларисаним зазором али са хладнијом свјећицом од препоручене, из разлога јер гас има веће температуре сагоријевања и не одговара фабричка топлотна вриједност свијеће из каталога.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #27 poslato: 23. Maj, 2016. 20:36 »

Evo, malo sam eksperimentisao..Znaci, zanemario sam tehnicko uputstvo od 0,7,,zazora na svecici i podesio na 0,9 kataloske preporuke za NGK BCPR5ES...I mogu vam reci, da ne uobrazavam, ali izgleda da je autic jos malo zivnuo...Lakse ubrzava, zivlji je...Videce mo kako ce se to odraziti na potrosnju, ali ocigledno je da mu vise prija zazor od 0.9... :D

• RallyeSport
« Odgovor #28 poslato: 23. Maj, 2016. 20:47 »
Ja ću terati još neko vreme sa ovim starim svećicama, pa ću i ja da ispazarim NGK i da usput zamenim i kablove.