Autor Tema: Zimska kombinacija: samo gume vs set sa felnama (a tu 16'' vs 18'')  (Pročitano 1703 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nkteamZapočeo temu

Sem sto je ocigledno jeftinije i brze zameniti gume na posebnom setu felni, da li imanje drugog seta felni ima jos neku prakticnu prednost?

Takodje, za zimski komplet, da li sem vizuelne razlike ima nekih prednosti ili mana uzeti zimski komplet od 17'' ili 18'?' 
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže Filip

oba kompleta guma traju duže, ne "drlja" se ivica kod skidanja s felne, ovo što si i sam rekao itd., uglavnom sve same prednosti i nigde mane

između ta dva pre bih uzeo 17" zbog nešto deblje gume
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Karlheinz

Odg: Zimska kombinacija: samo gume vs set sa felnama (a tu 16'' vs 18'')
« Odgovor #2 poslato: 21. Maj, 2016. 15:46 »
za zimski komplet, da li sem vizuelne razlike ima nekih prednosti ili mana uzeti zimski komplet od 17'' ili 18'?'
Da li ti sada imaš letnje beše 16" (??) ... onda je veća dimenzija felni i guma za zimski komplet mnogo skuplja i nepotrebna, da ne kažem nelogična.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

« Odgovor #3 poslato: 21. Maj, 2016. 16:07 »
Upravo tako. Trenutno su fabricke 16'' sa letnjim gumama koje ne bih menjao/prodavao.
A ne bih ni kao do sada svaki put prebacivao letnje/zimske gume sa felni, tako da cu uzeti neke felne, samo mi je bila dilema da li 16'' kao ove ili vece, ali si skroz u pravu da nema mnogo logike uzimati vece, tako da cu uzeti nesto ovakvo:

Van mreže Filip

« Odgovor #5 poslato: 21. Maj, 2016. 22:33 »
? dobro? lose? skupo? nesto trece?

Van mreže Filip

ja sam se kolega nešto prebacio i mislio da ti imaš letnje 18" pa se za zimske misliš da li da uzmeš istu dimenziju ili broj manje, ali sam tek sad video da su 16", tako nema smisla kupovati veće za zimu

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #7 poslato: 22. Maj, 2016. 18:44 »
? dobro? lose? skupo? nesto trece?
Po meni odlična kombinacija, felne su za mene prelepe (volim petokrake) čak bi ih uzeo i za letnji set, dok gume ako su "kao nove" onda ih vredi razmotriti. Cena je (kao i uvek) jaka, ali 250 + 160 za sve je po meni max što bi dao za ovo sa oglasa, i to ako je sve u odličnom stanju.

« Odgovor #8 poslato: 23. Maj, 2016. 09:46 »
Jasno. Problem je sto nemam ni najmanju predstavu kako da ocenim "stanje" felni (sem vizuelnog) niti guma (koje nisam ni siguran da bih kupovao polovne).

Evo ga link: http://www.polovniautomobili.com/felne-ratkapne/8014187/aluminijumske-felne-nova-skoda-octavia-16-5-x-112

Ima fotki sa prikazanim dubinama sare...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #9 poslato: 23. Maj, 2016. 10:11 »
Pogledao sam oglas, sve deluje kao novo i u izuzetnom stanju. Nikako ne možeš da budeš siguran u stanje guma i felni dok ih ne nabaciš na balanserku a gume posebno detaljno pregledaš da li imaju oštećenja. Ovako sa slike sve može da bude idealno.
E sad, vidim da na oglasu da je felna širine 6J, a uglavnom je 16" kod Škode 6,5J, pa je izgleda ovo felna fabrički predviđena i za stavljanje lanaca zimi.
Pogledao sam katalog, jeste, to je model felni za O3, zove se STAR.

« Odgovor #10 poslato: 23. Maj, 2016. 10:36 »
Nasao i ja da je STAR felna, ali nikad ne bih primetio to za sirinu.
Jel mi to nesto znaci kasnije za kupovinu guma (u smislu da cu teze/lakse naci gume za tu felnu) ili ne pravi razliku...?

btw hvala na brzim odgovorima...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #11 poslato: 23. Maj, 2016. 10:40 »
Kao što vidiš sa one moje slike, felna je fabrički predviđena za 205x55 gumu, a to je standardna dimenzija možeš da biraš gume. Čak, pošto je uža trebalo bi da je i nešto lakša od redovnih pa je to možda i prednost ove felne.