Autor Tema: Gasi se kada prodjem kroz baru  (Pročitano 2619 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže yoxaZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 4
Gasi se kada prodjem kroz baru
« poslato: 25. Maj, 2016. 02:06 »
Pozdrav,
Vozim feliciu 1.6mpi koja se gasi kada prodjem kroz baru kada je kisa, a ako je bas jak pljusak nece ni da upali kada je bio parkiran.
Ovo drugo ima veze sa kederom koji se nalazi izmedju haube i usisa vazduha i ovo cu da zamenim, ali ne znam sta je problem sa prolaskom kroz baru, jer su sve zastite koje se nalaze sa donje strane motornog prostora prisutne.

Da li jos neko ima ili je imao slican problem i eventualno resenje?

Hvala unapred na odgovorima.
  • Vozi: Škoda Felicia 1.6GLX 1998

• Ambition
Odg: Gasi se kada prodjem kroz baru
« Odgovor #1 poslato: 27. Maj, 2016. 21:44 »
Da malo pojasnim, jer vidim da niko nista ne odgovara...

Definitivno su u pitanju mokri kablovi, jer se posle 10ak minuta stajanja, auto prosusi i mogu da nastavim, ali mi nije jasno ni kako, a ni zasto se ovo desava.
Pre felicie sam vozio zastavu 101 sa kojom mi se ova situacija nikada nije desila, a zastava je poznata po tome da joj smeta voda za razvodnu kapu koja je na ekstremno glupom mestu.
Cak sam jednom prilikom vozio po takvoj kisi da mi je u kabinu kroz vrata, prozore, a i kroz gepek usla voda (zastava dihtuje like a boss) , ali mi se auto nije ugasio, pa me zbog svega ovoga jos vise cudi situacija sa skodom koja je mnogo kvalitetniji auto...

Svaki predlog gde da gledam i sta da radim je dobrodosao.

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #2 poslato: 27. Maj, 2016. 22:38 »
Prvi logičan korak je da zameniš kablove, pogotovo ako ih nisi skoro menjao. Ideš sistemom eliminacije-jedno po jedno.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

• Ambition
« Odgovor #3 poslato: 31. Maj, 2016. 20:46 »
Ok, pokusacu u svakom slucaju, jer je ovako auto neupotrebljiv. Naravno da ne ocekujem da ide pod vodom, ali ne ocekujem ni bas da ga vozim 30 na sat kada pada kisa da se ne bi ugasio. :/

Hteo sam da vidim samo da li neko ima neku pametnu ideju sta da proverim pre nego sto krenem u zamenu delova. Kablovi, razvodna kapa, a pre toga keder izmedju haube i usisa vazduha za kabinu su mi svakako prvi na listi. :)

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #4 poslato: 31. Maj, 2016. 23:23 »
Kad se sledeci put ugasi, skini kapu i vidi da li je mokra iznutra

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #5 poslato: 01. Jun, 2016. 18:33 »
a pre toga keder izmedju haube i usisa vazduha za kabinu su mi svakako prvi na listi. :)

Ti moras da izvrsis "sistem eliminacije"...To sa kederom, bar mozes lako da ustanovis, da li je do toga...Upalis motor i onda sa crevom, kao kad peres auto, prskaj po haubi i imitiraj udar kise...ako se ugasi, onda je sigurno do toga i problem si resio. Ja sam ipak vise sklon da posumljam da imas neko prskanje odozdo i da dolazi do kvasenje racunara...MOzda senzora radilice...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Ambition
« Odgovor #6 poslato: 04. Jun, 2016. 00:10 »
Ovaj vikend cu da izvedem testiranje na vikendici, pa cemo saznati da li je keder, razvodna kapa ili kablovi.

Sto se tice racunara, jako je mala verovatnoca da se on navlazi, imajuci u vidu njegov polozaj skroz gore ispod haube sa vozacke strane. Moralo bi bas da uleti mnogo vode da bi se racunar nakvasio. Ne iskljucujem mogucnost da jeste, naravno. Provericu i to ako se ne ugasi kada isprskam auto vodom.

Za senzor radilice mi je ispricao drugar koji je imao problem na Citroen Picasso-u, ali nisam bas siguran da auto koji nema ni klima uredjaj, ni elektricne podizace stakala, ni ABS, ima senzor radilice? Mislim, ne poznajem Felicia-u bas dovoljno, ali mi ne zvuci realno.
Ispravite me ako gresim.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #7 poslato: 04. Jun, 2016. 06:56 »
 Iskreno...ne znam ni ja, mozda sam lupio, mozda ga ni nema, ..ali mi je onako, palo na pamet jer bi to mozda moglo biti jer je jedino to dovoljno nisko postavljeno da bi se moglo nakvasiti od prskanja tockova, pod uslovom da ga ima...Ali, ako ta felicija nema razvodnik onda ga sigurno ima...E sad, dal ima razvodnik??? U svakom slucaju, nacin na koji se gasi ukazuje samo na problem sa strujom... wall1 Sto se tice vikendice...HEEE, tu budi oprezan...Ja imam dvoje kola, i kad imam neki problem na nekim kolima koji tamo mogu da resim, uvek krenem sa dvoje kola (jedna vozim ja a drugi zena)...Jer ako nesto "krene po zlu", moram da imam sigurnu odstupnicu... =))
« Poslednja izmena: 04. Jun, 2016. 07:02 pajapop »
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
« Odgovor #8 poslato: 04. Jun, 2016. 07:55 »
Necu da nagadjam gde je usla voda ali u jedno sam siguran, a to je da nije usla u racunar.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

• Ambition
« Odgovor #9 poslato: 12. Jun, 2016. 11:23 »
Još uvek nisam pristupio testiranju, jer nisam bio na vikendici. Živim u zgradi i nemam gde da testiram...

Sledeći vikend ću otići, pa ću vas obavestiti o ishodu testiranja. :)