Autor Tema: Leasing ili kupovina auta?  (Pročitano 2827 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže slavisaZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 3
Leasing ili kupovina auta?
« poslato: 29. Maj, 2016. 23:27 »
Da otvorim jednu novu temu; privatni leasing ili kupovina auta. Mislim da do sada nismo imali prilike da vidimo diskusije na ovu temu? Interesuje me kakva su iskustva u Srbiji i okruzenju a i misljenja clanova foruma na ovu temu? Blizu sam odluke da uzmem fabiu ili ibizu na leasing; Ovdje u SWE su uslovi za leasing sljedeci: nema ucesca fiksna je mjesecna rata placa se 36 mjeseci; nakon toga se auto vraca nazad; granica za kilomtrezu je 45.000 km; mjesecno kosta oko 160 eura ukljucen servis;

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
Odg: Leasing ili kupovina auta?
« Odgovor #1 poslato: 29. Maj, 2016. 23:54 »
To mi deluje ok, odnosno jako dobra varijanta. Nazalost, kod nas u Srbiji takav leasing nije moguc pa tesko da ces dobiti neke korisne savete.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #2 poslato: 30. Maj, 2016. 06:04 »
Moja iskustva kazu kredit. Mada je to skuplja varijanta ali . Kod lizinga nedo bog da upadnes u krizu  hearcut i neplatis dve rate vracas auto lizing kuci.  hearcut A kod kredita je to malo drugacije. Naravno nijedna varijanta nije bezbolna. Samo ostaje na tebi da odlucis. :)
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže nkteam

• RallyeSport
  • Ugled: 5
« Odgovor #3 poslato: 30. Maj, 2016. 09:55 »
Slavisa , kao sto ti mlax rece, takva vrsta lizinga (operativni lizing, gde placas koriscenje i nakon odredjenog perioda vracas automobil) ovde maltene ne postoji. Ovde je aktuelan finansijski lizing, koji je sustinski vrlo slican kreditu, sa tim sto lizing kuca zadrzava vlasnistvo, time smanjuje rizike pa je u teoriji nesto povoljniji, ali ukljucuje inicijalno ucesce i podrazumeva da nakon isteka perioda placanja iskesiras dodatnu sumu i auto prelazi u tvoje vlasnistvo.

I meni ponuda da imas uvek nov auto za 160eur mesecno deluje super, pogotovo u SWE gde su, ako se ne varam, porezi na kola veliki.
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #4 poslato: 30. Maj, 2016. 10:53 »
Niko ne pominje KASKO kao trosak kod bilo koje varijante finansiranja
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #5 poslato: 30. Maj, 2016. 14:12 »
Ajd ovako. Kada sam kupovao moju fabiju obisao sam 4-5-6 banaka. I naravno ludilo od toga da je dinarksi deo trebao da mi bude 15.000 dinara sve vreme kredita 7 god a on je bio 97.73 eura. Znaci za cetri godine plaćanja rata je skocila 2.000-2.500. zbog kurska eura. Inace traili su kasko za sve vreme kredita.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže aleksandarzlatic

• Laurin&Klement
  • Ugled: 27
« Odgovor #6 poslato: 30. Maj, 2016. 15:30 »
Iskreno, ovakav lizing je za Svedsku sasvim normalna stvar i ja bih se licno odlucio za njega tim pre sto 160 eur za Svedske standardne i nije neka cifra, to je cena voznje auta, a sto se tice kaska, svako iole normalan ce nov auto kasko osigurati a verujem i stari auto, bar u inostranstvu ako ne u Srbiji.
Licno, mislim da je taj vid lizinga odlican iako uSrbiji nije zaziveo, ali to je vec neka druga tema zasto nije.
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

• Style
« Odgovor #7 poslato: 08. Jun, 2016. 21:07 »
Danas sam potpisao ugovor za leasing; isporuka polovinom jula; nije fabia nego Ibiza 1.2 TSI 90 KS style /// gledao sam sve moguce ponude i modele i na kraju je SEAT Ibiza najpovoljniji za leasing ; probao sam i fabiu ali mi se nije svidjela na prvu voznju; nisam siguran da bih je kupio; prosli model fabie mi je nekako bio bolji; uslovi leasing-a su sljedeci : 36 mjeseci ; 45.000 km max ; besplatan servis ; porez 50 eura godisnji osiguranje oko 200 eura godisnje( pola osiguranja ) drugi dio placa fabrika do 4 godine ; mjesecno 161 euro ; ucesce 0 eura , nakon 3 godine vracam auto ili mogu da ga kupim nakon procjene prodavca;

Van mreže nkteam

• RallyeSport
  • Ugled: 5
« Odgovor #8 poslato: 08. Jun, 2016. 22:46 »
Cestitam na kupovini  :bravo:

Jesi imao mogucnost da povecas dozvoljenu kilometrazu uz povecanje cene?
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

• Style
« Odgovor #9 poslato: 08. Jun, 2016. 22:53 »
Hvala ! Preko 45.000 km se placa 8 eura za svakih predjenih 100 km ili 80 eura za 1.000 km ; mada tesko cu napraviti toliko  sa 2 auta ;

Nastavak ovde, SEAT Ibiza 1.2 TSI 90 KS style: http://forum.skodaforum.rs/auto-moto-chat/seat-ibiza-1-2-tsi-90-ks-style/
« Poslednja izmena: 30. Jul, 2016. 07:28 Karlheinz »