Autor Tema: Problem sa brojačem kilometraže  (Pročitano 5365 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže theempZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 12
Problem sa brojačem kilometraže
« poslato: 31. Maj, 2016. 12:01 »
Sad kad su krenule ove vrućine primetio sam da mi brojač kilometraže blokira. Pre neki dan je auto bio na Suncu dugo, posle kad sam vozio primetio sam da da ne okreće ni gornji ni donji. Resetovao sam donji ali dalje je ostao blokiran, uveče kad je ohladilo proradilo je najnormalnije juče isto po vrućini blokirao, nisam resetovao donji uveče je malo krenuo možda okrenuo po jedan broj i opet blokirao. Jutros sam seo u auto resetovao i opet je proradilo najnormalnije.
Na šta ovde treba obratiti pažnju da li na sam brojač u tabli ili neku sajlu koja pretpostavljam dolazi do brojača?

Nezgodno je malo kad ne okreće jer ne pratim situaciju sa plinom pre koliko je sipano, a ne mogu svaki čas da vadim rezervni točak iz gepeka i da gleedam na merač na boci. A naravno i zbog redovnih servisa valja da radi.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Problem sa brojačem kilometraže
« Odgovor #1 poslato: 31. Maj, 2016. 15:32 »
Pa sta da se kaze...ima tu neke logike, toplo hladno...predmeti se na toploti sire na hladnoci skupljaju..moglo bi tu nesto da kaci kad se zagreje i rasiri..Medjutim, imam dva automobila, i sve ukupno do sad osam,(u zadnjih 32 godine vozackog staza) i nikad nisam imao takav problem, osim kad se jednom pokidala sajla (na Mazdi 323) i kad je jednom oblaznuo pinjon ( na Trabantu)...Mozda je to sve samo slucajnost (toplo, hladno),.Sta bi mogao da uradis??? Pa, na primer da proveris sajlu i da proveris pinjon..Znaci, skines sajlu, izvadis pinjon i proveris stanje... i da proveris zaprljanost mehanizma...znaci, da skines tablu i polako rastavis mehanizam sata, ocistis i vratis... wac1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #2 poslato: 31. Maj, 2016. 16:31 »
Vrlo lako moze biti da se sajla pojela, smesna popravka, i da blokira zbog toplog hladnog to znaci da su zupcanici pri kraju. Moj savet ti je da ga zamenis celog, mislim da je gotovo nemoguce naci nove zjpcanike. I jedan mali savet, na Feliciji NIKAD ne resetovati kilometrazu dok je auto u pokretu, to i dovodi do umistavanja zupcanika.

• RallyeSport
« Odgovor #3 poslato: 31. Maj, 2016. 20:52 »
S' obzirom da ne znam gde je sajla, a i iskreno šta je pinjon videću da se konultujem sa majstorom po tom pitanju.
Ako je to okej videću onda sam da se poigram sa tablom.

Inače to za resetovanje kilometraže mi je spomenuo drugar da mu je rekao majstor pošto mu je zakovao brojač totalno, a to nisam znao dok sam vozio staru pa sam non stop resetovao u pokretu kad krenem sa pumpe.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 31. Maj, 2016. 23:21 »
Sajlu mozes da izvadis sa dve strane, jedna strana je kod cajgera (rastura se crni okvir oko cajgera) druga strana je sa menjaca i sajlu samo izvuces, ali bolje se konsultuj s majstorom. Pinjon je ako se dobro secam trouglastog oblika, i kada se pojedu coskovi oce da preskace, mada onda laze i sam cajger kilometar sata, npr ides 100 a on pokazuje 20

• RallyeSport
« Odgovor #5 poslato: 31. Maj, 2016. 23:37 »
Brzinu prikazuje okej. Treba ovih dana kad nahvatam majstora da promenim manžetne na poluosovini pa ću mu reći da pogleda i sajlu, mada po tvom odgvorou pre će da bude da je do zupčanika. :( E i da zaboravio sam da spomenem čuje se neki zvuk iza sata, kao da cakće. To mi se na prošloj čulo kad je napolju baš bilo hladno i dešavalo se da skala za brzinu ne radi dok se malo ne zagreje. Ali ovde je to okej.

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #6 poslato: 01. Jun, 2016. 00:45 »
ako cakće verovatno ti je ostecen zupcanik na brojcaniku. meni se to desilo na Opel corsi da nekad radi nekad ne. Zadnji broj na brojcaniku koji se resetuje (donji) cakne svaki 100m i to mi je strasno islo na zivce  hearcut . Jednom se zaglavio i ne diram ga vise pratim kilometrazu na gornjem brojcaniku zbog plina (tocak boca)
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

• RallyeSport
« Odgovor #7 poslato: 05. Jun, 2016. 00:01 »
Bih do majstora i on rece cim prikazuje normalno brzinu onda su zupcanici. Videcu i to da pojurim nego zeznuh zglob na fudbalu trenutno niti mogu da idem ni da vozim. :)

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 05. Jun, 2016. 00:28 »
Bih do majstora i on rece cim prikazuje normalno brzinu onda su zupcanici. Videcu i to da pojurim...
jednostavnije je da nadjes ceo drugi cajger. Jednom sam ga rasturao da bih namontirao identicnu kilometrazu (kada sam ubacio fel tablu u favo, nteo sam kilometrazu sa favo) nije toliko strasno nego sve plastika, a mislim da nema da se kupe drugi

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #9 poslato: 05. Jun, 2016. 08:38 »
Taj problem sam imao i ja kad sam ubacio tablu od Fel u Favo,bila je tabla sa obrtomerom. Kilometrazu je pokazivao tacno ali predjenu km smanjuje za neke relacije koje cesto prelazim. Kupio sam drugu tablu,ova dobro sljaka😊
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

• RallyeSport
« Odgovor #10 poslato: 05. Jun, 2016. 12:13 »
Je l mora da se menja cela tabla ili samo deo sa brzinom i pređenom kilometražom?

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #11 poslato: 05. Jun, 2016. 18:03 »
Samo sat za km...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

• RallyeSport
« Odgovor #12 poslato: 05. Jun, 2016. 18:24 »
Okej, sad su na redu šolje amortizera napred posle toga ide sat. :)

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #13 poslato: 05. Jun, 2016. 21:06 »
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

• RallyeSport
« Odgovor #14 poslato: 05. Jun, 2016. 22:43 »
Neće to biti skupa investicija. :) Nego samo koja je procedura premotati kilometražu, da mi se poklopi sa ovom?