Autor Tema: Problem sa brojačem kilometraže  (Pročitano 5375 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
Odg: Problem sa brojačem kilometraže
« Odgovor #15 poslato: 05. Jun, 2016. 23:24 »
Vise pipavo nego komplikovano. Zahteva rasturanje svih zupcanika km sata. Ja sam kod mene montirao kilometrazu da se poklopi sa Favoritovom. Koliko ti je auto presao?

Van mreže theempZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #16 poslato: 06. Jun, 2016. 00:00 »
Negde oko 105 000 stoji na cajgeru. Mada ako vuče ovaj problem odavno možda je nabio još koju hiljadu kilometara po vrućini. :D
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #17 poslato: 06. Jun, 2016. 00:35 »
Stavis kilometrazu na busilica. :B=)
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #18 poslato: 06. Jun, 2016. 00:39 »
2 vinjaka  1 deprozepam i krenes polako da rasturas kilometar sat  =))  :bravo:  :RR)
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #19 poslato: 06. Jun, 2016. 00:50 »
Stavis kilometrazu na busilica. :B=)
Nije bas tako jednostavno. Ja sam digao ruke posle 2 sata vrtenja.
Otkaci se spiralni zupcanik i malo se mrdne kotur s brojevima i moze rucno da se pomeraju brojevi. Ali je jako jako jako pipavo, i sve je od plastike

• RallyeSport
« Odgovor #20 poslato: 20. Jun, 2016. 17:44 »
Uzeo sam danas komplet tablu sa 110 000 km na brojaču da ne komplikujem ništa. :)

• RallyeSport
« Odgovor #21 poslato: 22. Jun, 2016. 19:10 »
Danas sam ovo izmenjao za sada okreće kilometre videćemo šta će biti ovih dana po vrućini. :)

Elem kao što sam napisao iznad kupio sam celu tablu, mogao sam i samo kilometar sat ali bi bila veća kilometraža pa da ne komplikujem sa vraćanjem unazad kilometraže. Nego nisam obraćao pažnju tabla je bila sa 1.3 MPI felke i kad sam je povezao radilo je sve sem pokazivača goriva. Pa sam onda samo zamenio kilometar sat na mojoj tabli. E sad me interesuje da li pokazivač goriva nije radio zbog toga što je sa MPI ili je jednostavno neispravan da znam šta da napišem ako je budem izbacivao na oglase možda nekom zatreba nešto drugo sa nje.

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #22 poslato: 22. Jun, 2016. 20:27 »
Vrucina ne  pravi problem sigurno jer moja felicia nije garazirana stoji napolju i ovih dana kad otvoris vrata dozivis toplotni udar  hearcut
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

• RallyeSport
« Odgovor #23 poslato: 22. Jun, 2016. 20:52 »
Ovde je pravila provereno, znači nije radilo samo kad ga ostaviš na Suncu pa posle kreneš da voziš. Onda parkiraš u hladu pa posle kad se malo ohladi proradi, mislim da sam napisao to na početku teme.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #24 poslato: 23. Jun, 2016. 14:15 »
Danas sam ovo izmenjao za sada okreće kilometre videćemo šta će biti ovih dana po vrućini. :)

Elem kao što sam napisao iznad kupio sam celu tablu, mogao sam i samo kilometar sat ali bi bila veća kilometraža pa da ne komplikujem sa vraćanjem unazad kilometraže. Nego nisam obraćao pažnju tabla je bila sa 1.3 MPI felke i kad sam je povezao radilo je sve sem pokazivača goriva. Pa sam onda samo zamenio kilometar sat na mojoj tabli. E sad me interesuje da li pokazivač goriva nije radio zbog toga što je sa MPI ili je jednostavno neispravan da znam šta da napišem ako je budem izbacivao na oglase možda nekom zatreba nešto drugo sa nje.
Mislim da nema veze sto je sa MPI-a (davno sam se igrao sa cajgerima vise se ne secam). I MPI ima klasican plovak kao i karburator (nisam siguran). Pre ce biti ili da pokazivac ne radi ili stampana ploca ne valja. Ako nisi sastavio, lako mozes da izvadis cajger goriva i da ga probas na svojoj tabli (drzi ga matica 10mm).

• RallyeSport
« Odgovor #25 poslato: 23. Jun, 2016. 15:47 »
Sastavio sam sve još juče. Nije toliko ni bitno nego sam hteo da izbacim na Limundo ovo što je ostalo, mada mogu da ostavim negde da skuplja prašinu možda nekad zatreba.