Autor Tema: Zastita automobila od suncevog zracenja i toplote  (Pročitano 10184 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • Ugled: 63
Odg: Zastita automobila od suncevog zracenja i toplote
« Odgovor #30 poslato: 06. Feb, 2018. 20:07 »
Treba para uvek...nisu samo folije, evo vec 4-5 dana preko puta firme gde radim je patrola (a nikad do sada je nije tu bilo), a 300 m ispred skriven kod kruznog toka je drugi auto koji belezi prekrsaje. Prestajase ljudi celu smenu, zaustavljaju po 2-3 auta odjednom.
To sto toliko drndaju sa atestima dovodi i do toga da mnogi prestaju da ugradjuju folije jer nemaju ams-ov sertifikat za folije. Trenutno samo jedan ili dva proizvodjaca (citaj i uvoznika) folija imaju ams sertifikate. Takodje utice i na cene, za auto velicine novog Rav4 zatamnjivanje od B stuba nazad je oko 14-15000 din, zatim saglasnost uvoznika (oko 3000), ams "usluga"  :) je 9-10000 din.

Maksimuse, mislim da ce biti u obavezi da lepe nalepnice jer ce one sadrzati podatke o ugradjivacu, folijama,itd... tako se barem pretpostavljalo pre 4-5 dana jer nisu bili 100% sigurni.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #31 poslato: 06. Feb, 2018. 20:23 »
Kapiram ja zasto je potrebna nalepnica (zbog atesta) ali ja to ne bih radio kako god okrenes.

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #32 poslato: 07. Feb, 2018. 09:31 »
https://youtu.be/Kg5pisRCHzg

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

• Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže djolebgd

• Ambition
  • Ugled: 1
  • Ćale na kub
« Odgovor #33 poslato: 19. Mar, 2026. 13:13 »
Da malo osvežim temu – kakva su vaša iskustva sa dodatnim zatamnjivanjem stakala?

S'obzirom na to da vozilo već ima fabrički zatamnjena (tonirana) stakla, zanima me da li dodatno postavljanje folija donosi primetan efekat u praksi?

Takođe, interesuje me da li postoji potpuno legalno rešenje za prednja bočna stakla i vetrobransko staklo – konkretno folije bez efekta zatamnjenja koje ipak pružaju zaštitu od toplote i UV zračenja?

Napomenuo bih da mi estetski aspekt nije prioritet, već isključivo realan efekat u smanjenju temperature u vozilu, s obzirom na to da na zadnjim sedištima često prevozim troje dece.

• Vozi: Octavia combi A7 2.0 TDI

Van mreže zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #34 poslato: 19. Mar, 2026. 17:02 »
Svaka folija traži atest, čak i bezbojna. Ako se nešto nije promenilo zadnjih godinu-dve a mislim da nije.

Na mreži Warlock

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
« Odgovor #35 poslato: 19. Mar, 2026. 19:26 »
Jedina prednost sto je bezbojna neprimetna. Pa zato nema potrebe. Nema sanse da je skonta.

Sto se tice stakala na autu ona imaju vec odredjenu UV zastitu. Prednje staklo ima 80% a bocna imaju zavisno od opreme. Pise na pecatu svakog stakla koliko i sta.

Imas providne nano keramicke folije koje završavaju posao bez potrebe za atestima.

Llumar 3M i Skyfol prednjace po kvalitetu i garanciji.
  • Vozi: Audi q5