Autor Tema: Kada dodajem gas naglo hoce da se ugasi  (Pročitano 3231 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DoctorWhoZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Kada dodajem gas naglo hoce da se ugasi
« poslato: 06. Jun, 2016. 13:08 »
Pozdrav, od skora sam vlasnik skode felicije 1.3 LX, lepo je ocuvana, presla je nekih 109000km, lepo pali, ima mali broj obrtaja motora, malo trese u leru. Imam problem, a mislim da sam u pravoj temi....kada dodajem gas naglo hoce da se ugasi kao da ima knedlu, tj moram da prevarim na gasu da se ne bi ugasila. Sta moze da bude uzrok_ Hvala unapred na savetima.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3LX

• Ambition
Odg: Kada dodajem gas naglo hoce da se ugasi
« Odgovor #1 poslato: 06. Jun, 2016. 15:29 »
Da dodam jos i ovo, ...Kada naglo dodam gas cuju se detonacije iz grla karburatora (svaki treci-cetvrti put) i blago pucanje iz auspuha isto kao i kada se spustam niz brdo u brzini bez dodavanja gasa.

Van mreže Dobrivoje

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #2 poslato: 06. Jun, 2016. 17:22 »
Ako sam te dobro shvatio DoctorWho, predpostavljam da tvoja felicija zudi za jednim fabrickim podesavanjem uz pomoc ispitne opreme. To ja zovem moto test motora, a tu spada:

- podesavanje obrtaja motora na leru,
- podesavanje paljenja na leru,
- podesavanje gorivne smese ( CO% benzina i vazduha ) na leru i stalno doterivanje obrtaja motora i
- diznje rada motora na 3000 obrtaja i kontrola sagorevanja gorivne smese ( CO% benzina i vazduha ).

Kad se dotera rad motora kako je proizvodjac predvideo, motor mora mirno i tiho da radi ( pod uslovom da nije mehanicki pohaban ). Lako da upali i pri tom obrtaji moraju odmah da se stabilizuju na zadatu vrednost, bez problema da prihvati vece obrtaje...
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže SaleNBg

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #3 poslato: 06. Jun, 2016. 18:29 »
moguce da je potrebno nastelovati ventile i paljenje.
  • Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000

Van mreže Dobrivoje

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 06. Jun, 2016. 19:00 »
Nisu u ovom slucaju krivi ventili SaleNBg, verujem da su moje kolege stelovali rad motora na " uvce ". Pa se dobijo i takav rad...

• Ambition
« Odgovor #5 poslato: 06. Jun, 2016. 20:44 »
Pozdrav Dobrivoje. Citao sam ceo post o karburatoru, vakumu i paljenju, veoma poucno. Moja Skoda Felicija 1.3LX, je presla pravih 109000km. Pali lepo, nesto nizi broj obrtaja, blago puca iz auspuha kada se doda pa pusti gas. Video sam da treba da se zamene svecice, jedna je bosna ostale tri bosch. Imam utisak da u drugoj brzini slabo vuce. Probao sam vakum na razvodniku i radi, samo mi se cini da se tesko pomeramehanizam u razvdniku, treba bas jak vakum...ali cini mi se da na cevcici iz podnozija karburatora odakle ide vakum, nema bas jak "cug". Bila je polomljena plasticna racva na vakum uredjaju na karburatoru, zamenio sam je ali se nista nije promenilo. Lanac i lancanik su menjani pre 15000km.

Hvala svima koji su dali svoje misljenje, sta dalje preduzeti....

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #6 poslato: 06. Jun, 2016. 21:01 »
Video sam da treba da se zamene svecice, jedna je bosna ostale tri bosch.

Ja mislim da si dao sam odgovor na tvoj problem. Probaj zameni svecice, da budat svi isti, pa reci sta se desilo.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže Dobrivoje

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 07. Jun, 2016. 08:08 »
 DoctorWho, molio bih te a i ostale clanove foruma da se prebacite u temi koja je namenjena za ovaj sistem " ubrizgavanja " goriva. Na taj nacin forum ce biti bolje pregledniji i lakse ce se naci problemi koje muce nase clanove.

Predlazem da se ova kompletna tema (  Kada dodajem gas naglo hoce da se ugasi ) prebaci u temi: " Sve o karburatoru i njegovim problemima u radu " jer, problem koji nas clan  DoctorWho ima pripada u vec postojecoj temi koju vodim...

Mislim da nasi clanovi nebi trebali bespotrebno da otvaraju nove teme, kod kojih je isti sistem u radu motora...

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #8 poslato: 07. Jun, 2016. 08:43 »
Ukoliko autor teme zeli da mu tema bude spojena sa temom clana Dobrivoje, ne vidim nikakav problem, mada tema koju je Dobrivoje pokrenuo je iskljucivo vezana za karburator, a tema DoctorWho-a moze da zahvati i neke druge delove motora koji nisu vezani za karburator. Ukoliko krene da se prica o bilo cemu a da nije karburator, postovi ce biti obrisani, tako da bolje sacekati malo i videti na koju stranu ide ova tema.
Prvo bih proverio paljenje i stanje razvodnika, promenio svecice, kablove, kapu i ruku.

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 101
« Odgovor #9 poslato: 07. Jun, 2016. 09:18 »
Dobrovoje HVALA ti za dobrovoljno angažovanje i pomoć članovima na Škoda forumu!
Predlažem ti da, ukoliko želiš, otvoriš i reklamnu temu svoje firme/radnje/usluge, sa svim kontakt podacima pa i tamo reklamiraš svoje usluge. Npr. ovde:
http://forum.skodaforum.rs/rsi/
Predlažem ti takođe da prelistaš i druge teme, možda nađeš neku u kojoj možeš svojim iskustvom da pomogneš savetom.
Na taj nacin forum ce biti bolje pregledniji i lakse ce se naci problemi koje muce nase clanove.
Neće biti pregledniji, tema u kojoj se angažuješ, će vremenom biti prevelika sa previše izmešanih problema/rešenja, i biće teško pratiti je. Sistem foruma je jedna tema za jedan problem/pitanje.
Mislim da nasi clanovi nebi trebali bespotrebno da otvaraju nove teme, kod kojih je isti sistem u radu motora...
Ne slažem se, tačnije ovo nije dobro.
Ubuduće ćemo svako javljenje tj. novi problem RAZDVOJITI u posebnu temu kako bi sve bilo preglednije a oni koji čitaju ne bi "gubili" vreme i čitali previše stranica.
  • Vozi: Yeti

Van mreže SaleNBg

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #10 poslato: 07. Jun, 2016. 09:30 »
ja i dalje tvrdim da problem eksplozija iz auspuha - kada se recimo na motoru spusta niz brdo nije do karburatora, nego do onoga sto je IZA karburatora.
 dakle ili je problem lose nastelovano paljenje (svecica okida POSTO se izduvni ventil vec otvorio, i eksplozija ili deo eksplozije se ne koristi na potiskivanje klipa, nego odlazi kroz izduvni sistem), ili iz nekog drugog razloga se ventil otvori pre nego sto je to potrebno.  posto auto nema samostelujuce ventile, u zavisnosti od toga kada su stelovani ventili - nije lose nastelovati ih s vremena na vreme.
 da li ovaj problem koji je drugar izneo ima veze i sa karburatorom - ne znam, ali ako bi bio siguran da je karburator o.k. - a i ako ne bi bio siguran, prvo bi se pozabavio ovim sto sam nabrojao, jer ni korektno nastelovan karburator, u smislu smese, nece dati na kraju dobar rezultat - i dalje ce imati eksplozije
  • Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000

Van mreže Dobrivoje

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 07. Jun, 2016. 15:19 »
Zato se radi moto test motora SaleNBg, da se rad motora dovede u fabricko stanje. Tada ako je motor u solidnom stanju, tvoji problemi moraju da nestanu ( ko rukom odneseni )...

• Ambition
« Odgovor #12 poslato: 07. Jun, 2016. 21:31 »
Zamenio sam svecice , stavljenje su BERU 14FR-7DU, motor nema vise zastanka "knedlu", ali pucanje iz auspuha je prisutno, kad se otpusti gas a auto je u brzini i usporava. Sta dalje?

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #13 poslato: 07. Jun, 2016. 22:50 »
I kod mene puka niz auspuh kada se siminjam nizbrdo sa motorno kocenje ;) I na prosla kola, opel kadet isto pukao niz auspuh isto na udolno i motorno kocenje.
Kad usporava u ubacena brzina a otpustena gas, to je dobro, znaci motor ima dobra kompresija.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #14 poslato: 08. Jun, 2016. 00:42 »
Zamenio sam svecice , stavljenje su BERU 14FR-7DU, motor nema vise zastanka "knedlu", ali pucanje iz auspuha je prisutno, kad se otpusti gas a auto je u brzini i usporava. Sta dalje?
Prekontrolisati ugao paljenja. Menjan je lanac mozda nije nastelovan razvodnik