Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
Razno
»
Auto Moto Forum
»
Fabija menja vlasnika ali ne i lokaciju-Kupovina drugog auta :)
Dole
Autor
Tema: Fabija menja vlasnika ali ne i lokaciju-Kupovina drugog auta :) (Pročitano 1471 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Beli82
Laurin&Klement
Ugled: 13
Putting the laughter back into manslaughter
Fabija menja vlasnika ali ne i lokaciju-Kupovina drugog auta :)
«
poslato:
11. Jun, 2016. 18:08 »
Kao što sam naveo u temi o mojoj sada već bivšoj Fabiji, u procesu sam traženja drugog auta. Moja fabija prelazi u ruke mog zeta i ostaje u mom dvorištu, a ja tražim sebi drugi auto.
Pošto nisam 100% siguran šta da uzmem, prvi pik mi je Peugeot 207 hedžbek sa 5 vrata, i to najverovatnije 1,4 benzinac sa 90ks, negde 2008-2009. godište.
Kao alternativa, tu su opet Fabija samo MK2 i opet 1,2 HTP, eventualno Grande Punto 1,4 ili eventualno 1,3 Multi jet, tj sve ono što može da se parkira u dvorište pored fabije karavan , a da može izlaziti i ulaziti u dvorište bez pomeranja oba auta.
Pošto svakodnevno vozim jako kratku relaciju(4km od kuće do posla i 4km nazad), dizel mi nije najbolje rešenje iz više razloga-svaki dizel bi tako kratka relacija sahranila, em bi se zimi smrzavao u kolima dok se dizel zagreje. Potrošnja će svakako biti veča zbog vožnje motora na hladno, s tim što je benzin jeftiniji i u krajnjem slučaju uvek mogu ugraditi TNG. Pošto ne patim od kompleksa brzine, smatram da će mi ovaj pežoov benzinac sa početka posta biti odličan.
Planiram da kupim isključivo auto kupljen nov u Srbiji i to sa istorijom iz ovlašćenog servisa, pa sam ograničen u izboru. Naravno da ne planiram da kupujem neki leš sa auto placeva ali kod dilera gledam automobile koji su u uslužnoj prodaji ili koji su ušli u program "staro za novo". U ponudi AK Kompresor sam naleteo na ovaj Peugeot:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8121733/peugeot-207-14-16v
Pošto je u pitanju poznata firma koja ipak ne bi trebala da se igra ugledom za male pare, auto mi deluje jako dobro. Pošto je u registraciji, odvezao bih ga u Verano da ga prečešljaju i provere podatke iz servisne knjižice pre eventualne kupovine.
na sajtu GFG motors sam naleteo na sličan Peugeot , isto godište, slična km, samo ovaj ima atestiran TNG:
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8094861/peugeot-207-14-tng-kuplju-srb
Nekako mi onaj prvi deluje očuvanije, a i lepše u metalik-sivoj boji, mada i ovaj vredi pogledati ukoliko ima podataka o njemu u Peugeot bazi u Srbiji.
Lično, više verujem navodima AK Kompresor jer navode da imaju servisnu istoriju koja potvrđuje i da je urađen veliki servis(što je jedan trošak manje), i da je auto održavan u odličnom stanju.
Otvoren sam za predloge ukoliko ih neko ima za određeni model i marku, mada sam ja perfekcionista-psihopata, pa mi se retko šta svidi toliko da me odvrati od mog prvobitnog izbora. Naravno, u prvom planu mi je ekonomičnost ali i funkcionalnost auta. Glupo mi je da uzmem veliki auto koji je skuplji za održavanje i registraciju, i gledao sam čak i Dačiju Stepway 2010 sa plinom, i svašta nešto, ali mi jednostavno ne treba veliki auto jer ne želim da štemujem ogradu i proširujem kapiju zbog većeg auta koji mi nije potreban.
«
Poslednja izmena: 11. Jun, 2016. 18:11 Beli82
»
Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.
milosgranice
Laurin&Klement
Odg: Fabija menja vlasnika ali ne i lokaciju-Kupovina drugog auta :)
«
Odgovor #1 poslato:
11. Jun, 2016. 19:58 »
a ovako nesto, ne mislim na ovaj konkretno vec samo model
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7850232/fiat-bravo-14-plin
inace kazu majstori da je ovaj fijatov 1.4 benz.motor odlican
Vozi: fabia 1.9sdi
joleone
Laurin&Klement
Ugled: 10
za bolje znam ali mi bolje ne treba
«
Odgovor #2 poslato:
11. Jun, 2016. 21:14 »
Po meni je crni bolja kupovina ali nista dok se ne ode na lice mesta jer slike znaju da budu cudo. Jednom sam zapucao 300km zbog auta na oglasu i brze se vratio nego sto sam otisao
Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god
Beli82
Laurin&Klement
«
Odgovor #3 poslato:
11. Jun, 2016. 23:44 »
@Milosgranice: Nije kupljen u Srbiji i 99% je vraćana km, nema servisnu istoriju,...isto kao i ostali leševi na placevima. I sigurno ne bih išao u Kg da gledam auto, pogotovo ne na placu i ne pored ovolikog izbora u Bg. Pogledaš cene u zemlji odakle je uvezen i sve će ti biti jasno. Na kraju krajeva, teško bih za Fiat dao tolike pare a nemam loše mišljenje o njemu.
@Joleone: Vidiš, ja sam 99% siguran da je sivi i bolji i očuvaniji...a i ispravniji. Izgleda bolje iako su slike lošije rezolucije, a i imam više poverenja u servisnu iz Verana koja se može proveriti.Inače, imam ponudu da mi dotera prijatelj iz Austrije auto ali to godište da valja nema ispod 4500€ sa carinom i PDV-om, a gde je veliki servis, registracija,...
milosgranice
Laurin&Klement
«
Odgovor #4 poslato:
12. Jun, 2016. 17:27 »
Citat: milosgranice 11. Jun, 2016. 19:58
a ovako nesto, ne mislim na ovaj konkretno vec samo model
razumeo sam ja tebe od koga bi kupio auto ja sam samo naveo model auta, trebao sam dati predlog bez linka
inace se meni noviji bravo svidja pa i otud predlog, a i 1.4 je dobar motor
Vozi: fabia 1.9sdi
Beli82
Laurin&Klement
«
Odgovor #5 poslato:
12. Jun, 2016. 20:58 »
Miloše, izvini, gledao sam sa telefona pa nisam lepo pregledao post. Inače, kao što sam već naveo, ne daje mi se 4500e na Fiat-a. zaista nemam loše mišljenje o njemu ali smatram da ima boljih kupovina u ovom cenovnom rangu. Sutra najverovatnije idem da pogledam ona dva Pežoa i možda još nešto u oglasima. Našao sam i jednu Ibicu restajling 2008, pa jednu Kiu pro ceed 2007,...nisam se ograničio striktno na Pežoa ali bih voleo da ga nađem.
lipovaccc
Laurin&Klement
Ugled: 68
«
Odgovor #6 poslato:
12. Jun, 2016. 21:34 »
Au kolega znaci i tebi se sviđa pežoo bogami i ja sam počeo da gledam u zadnje vreme pežoa 207 i 307 ali mi za oči i dušu upao 308 samo tako ...
Pežoo je mnogo udoban
meni se ovaj svideo
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8252192/peugeot-207-prvi-vlasnik
Ovaj 308 je prelep
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8238877/peugeot-308-16-hdi
Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god
slavisa
Style
Ugled: 3
«
Odgovor #7 poslato:
12. Jun, 2016. 22:23 »
Nema nikakva fabia interesantna za kupovinu? Ili odustajes od Skode ? Ni mene fabia 3 nije nesto odusevila pa sam uzeo ibizu;
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Beli82
Laurin&Klement
«
Odgovor #8 poslato:
12. Jun, 2016. 22:24 »
meni se 207 više sviđa od 308...ne znam zašto ali je tako. zdnji kraj i štopaljke su mi lepše kod 207-ice. Planirao sam budžet do nekih 4500e i planiram da ga maksimalno pametno potrošim. Gledao sam i neke Oktavije A5 koje bih mogao jeftino da uzmem i da ih sredim za ostatak para ali mi realno gledano ne treba toliki auto i toliki trošak za održavanje i registraciju. Pošto Fabija ostaje u porodici, gledam nešto manje ali funkcionalno, i 207-ica mi je baš taman. Na ovom sa tvog linka mi se ne sviđa boja. Nije da je presudna ali ako već mogu da biram, da uzmem ono što mi se sviđa. Metalik siva ističe svetlosnu grupu na 207-ici i sviša mi se više nego crna, maslinasta i slično. Da su mi cenovno dostupne one u metalik plavoj, crvenoj i slično, verovatno bih jurio njih, ali kao što sam rekao, nemam potrebe za skupljim autom jer je i ovo overkill za moje potrebe.
@Slaviša: fabija MK2 mi se nikada nije sviđala jer je previše jajasta, zaobljena. Kupiću je samo ako baš ne budem mogao da nađem zadovoljavajućeg Pežoa 207 i slično. Inače, meni je Oktavija A5 jedna od najboljih Škoda ali mi zaista ne treba ta klasa auta.
lipovaccc
Laurin&Klement
Ugled: 68
«
Odgovor #9 poslato:
12. Jun, 2016. 22:38 »
Ma da samo polako kad ti imas pare u džepu lako je to naletece nestoo dobro...
Gledam po oglasima ove fabije dvojke i nema bukvalno nista sve su nekako klot motor 1.2 jedva da imaju radio unutra a kostaju kao i pezo tog godista dok kod pezoa ima dobri primeraka sa super opremom za te pare
Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god
Beli82
Laurin&Klement
«
Odgovor #10 poslato:
12. Jun, 2016. 22:49 »
Tehnički, pare ću imati sutra ili prekosutra...ali sutra idem da gledam ona dva Pežoa i još nešto, pa ako naleti nešto dobro mogu da oteram u ovlašćeni na proveru i da kaparišem. Krajnja solucija je da odem do Nemačke ili Francuske i da sam doteram nešto dobro.
ugi85
Laurin&Klement
Ugled: 53
«
Odgovor #11 poslato:
12. Jun, 2016. 22:59 »
307-ica se lose kotira u toj klasi sto se odrazava na prodajnu cenu. Sto ne bi opet kupio Fabiju 1?
Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance
Beli82
Laurin&Klement
«
Odgovor #12 poslato:
12. Jun, 2016. 23:18 »
Pa mislim da je vreme da uzmem nešto mlađe i lepše. fabiju sam uzeo kao porodični auto, za potrebe porodice. Ovaj uzimam za svoju dušu, uz blage kompromise.
Gore