Autor Tema: Kazna za parking  (Pročitano 2493 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže adamGTZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
Kazna za parking
« poslato: 20. Jun, 2016. 21:29 »
Ako ima nekog ko je upucen u problematiku ili je imao slicno iskustvo da me posavetuje sta ciniti. Danas dobio kovertu sa ,,opomenom pred utuzenje,, da platim ukupno nekih 6000 din na ime neplacene kazne za parking iz februara 2011 godine. Nije jasno kako posle toliko vremena da stigne a do sada nisam dobijao nikakve opomene niti bilo sta na kucnu adresu. Firma Metroparking vise ne postoji i njihova potrazovanja preuzima Direct Group ili tako nesto,imam tri dana rok ako ne platim tuzice me i postoji mogucnost da skinu sa racuna oko 30000 din. Kontaktirao sam i advokatsku kancelariju koja ih zastupa,izvinjavaju se sto mi salju posle toliko vremena, a na moje pitanje da mi posalju slike kao dokaz sam dobio odgovor ,, da je usled selidbe baze podataka doslo do gubitka velikog broja podataka i da ih verovatno nemaju,ali da u slucaju pokretanja postupka za naplatu sud nece ni traziti slike kao dokazni materijal". Sad je pitanje da li prezaliti 6000 ili se terati sa njima?

Sent from my C1905  

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
Odg: Kazna za parking
« Odgovor #1 poslato: 20. Jun, 2016. 21:36 »
Ćerati se. To je moralo zastareti do sad,a i nemaju dokaze. Njihovo jest, tvoje nije. Ja ne bi platio, a njihov pravnik naravno da vuce sebi u korist
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
« Odgovor #2 poslato: 20. Jun, 2016. 21:53 »
Najbolje se posavetuj sa nekim advokatom jer je ovo delikatno pitanje. Potrazivanje je zastarelo i manjak dokaza im ne ide u prilog ali ako dodje do tuzbe svasta moze biti. Pre dve nedelje je negde bio slucaj da je neka zena dobila parking servis na sudu po svim tackama sem jedne pa je morala da plati sudske troskove koji su nekoliko puta premasili potrazivanja parking servisa. Totalna nebuloza >:(
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 21. Jun, 2016. 09:16 »
Razmisljam sta bi bilo ako bi platio samo kaznu,bez ovih advokatskih troskova...

Sent from my C1905  

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 21. Jun, 2016. 10:45 »
To je vec stvar izbora. Pre svega, jesi li se tada stvarno nepropisno parkirao i koliko kazni oni mogu ovako da ti naplate?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 21. Jun, 2016. 11:24 »
To pitanje sam i ja njima postavio i dobio sam odgovor da ce proveriti u sistemu da li ima jos nekih kazni i da ce mi javiti,ali naravno nisu se javili. Sto se tice kazne stvarno nema sanse da se posle ovoliko vremena  setim da li je stvarno bilo,parking uglavnom placam i cak nekoliko kazni koje sam ranije dobio sam uredno platio

Sent from my C1905  

Van mreže Zarko

• RallyeSport
  • Ugled: 6
« Odgovor #6 poslato: 21. Jun, 2016. 11:25 »
Opet po ko zna koji put cu da ispricam moju pricu od prosle godine, slicno tvojoj samo su mene tuzakali za 120 iljada i jos nesto preko iz 2011, nisam platio ni dinara njima ali sam platio oko 7-8 iljada advokata koji je sastavio tuzbu tipa da je to zastarelo i da me uznemiravaju iz advokatskih firmi i da cu ja njih da tuzim posto parking servis nema prava da naplacuje kaznu, koja je u medju vremenu postala doplatna karta jer kaznu moze samo sud ili policija da naplati. Evo vec godinu dana niko da pozove ili nesto. E ti uradi kako hoces mojoj zeni su naplatili 2000 din iz mobtela stiglo joj i ona odma otisla da plati a opet adv kaze da nemaju pravnu osnovu nego to rade pa gde prodje prodje

Sent from my iPhone  

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 21. Jun, 2016. 11:38 »
Ja se najvise i dvoumim zbog iznosa,da su i meni lupili tako neku ludacku cifru sigurno im ne bi platio,a opet advokat ce mi uzeti sigurno vise od ovoga sto oni traze. Inace supruga mi radi u banci i bilo je slucajeva gde su se ljudi hvatali za glavu kad dodju da podignu platu a para nema,gde su-uzeo parking servis

Sent from my C1905  

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 21. Jun, 2016. 13:52 »
Ukoliko ne dodje do zastarevanja, parking servis moze preko izvrsitelja da naplati svoja potrazivanja. Kad nastupi zastarevanje mogu samo da se slikaju i ukoliko dodje do tuzbe svaki sud bi trebalo da presudi u tvoju korist ako ulozis prigovor na tuzbu zbog zastarelosti od godinu dana. Medjutim, tebe "juri" neka privatna firma koja je otkupila tvoj "dug" i najverovatnije ce se ponasati kao rotvajler koji grize kosku. >:( Pre nego sto bilo sta platis moj ti je savet da odes kod njijh i vidis na osnovu cega oni ocekuju da im platis i koliko. Ako nemaju nista onda ti njima preti advokatima i tuzbama jer ovako ispada da ta firma moze svakome traziti novac bez ikakvog osnova.

Na mreži zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 21. Jun, 2016. 17:14 »
Moze dug da otkupii ko hoce, ako je zastarelo, zastarelo je. I meni se cini da je ovde varijanta ako prodje, prodje.

Van mreže aleksandarzlatic

• Laurin&Klement
  • Ugled: 27
« Odgovor #10 poslato: 22. Jun, 2016. 13:11 »
Koliko ja laički poznajem Zakon o obligacionim odnosima, sva potraživanja zastarevaju za 3 ili 5 godina (zavisno od vrste potraživanja) oda dana kada su nastala, odnosno od dana kada si primio saznanje o njima.
Obzirom da je tebe "neko" obavestio a da ti nije pružio valjane dokaze - "baza ne postoji", ja lično ne bih njima ništa odgovorio već ih pustio, jer je po njima prekršaj napravljen pre 5 godina i par meseci, dakle zastareo je ako gledamo dan nastanka, ako gledamo dan obaveštenja onda bi možda trebalo pitati nekog advokata, ali lično mislim da je to samo neka manipulacija određenih advokata/prevaranata/otkupljivača dugova...
Možda bi mogao da skockaš nekoga drugara u dobro odleo i da odeš sa njim, da se on predstavi kao advokat, pa da tražiš kompletnu dokumentaciju, ukoliko vam je ne predoče onda se malo razvičete i zapretite tužbom, pa napiši šta si uradio.
Pre par godina, u firmu u kojoj radim, stigao je dopis neke advokatske kancelarije za kršenje autorskih prava i svašta nešto... Nisu imali nikakvog pravnog osnova osim APP (ako prođe - pođe), vlasnik firme ih je oterao u 3 lepe i to baš tim najlepše biranim rečima.
Tvoje je kako ćeš da postupiš, ja preporučujem da se raspitaš kod nekog advokata, ali mislim da tebe hvataju prevaranti...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 22. Jun, 2016. 13:15 »
Ovde se je period zastarevanja godinu dana i primenjuje se zakon o izvrsenju i obezbedjenju.

Van mreže aleksandarzlatic

• Laurin&Klement
  • Ugled: 27
« Odgovor #12 poslato: 22. Jun, 2016. 15:03 »
Po tome znači da može da ih biranim rečima otera u 3 lepe što bih ja lično uradio :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže petar.mijanovic

• Registrovan
  • Ugled: 1
« Odgovor #13 poslato: 17. Jul, 2016. 10:39 »
Потраживање на име паркинг карте (казне, доплатне карте како год) застарева за годину дана, као и рачуни за струју, инфостан, и друге комуналије. Без обзира што је компанија откупила потраживање од паркинг сервиса на тај начин не може да продужи рок застаре. 
Једино ако је ауто на лизинг купљен онда треба бити опрезан јер ту важе друга правила, о рок је 3 године застара.

П.С. Знам ово јер сам адвокат по професији
  • Vozi: škoda fabia 1,4 benzin 2008.g.

Na mreži zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #14 poslato: 17. Jul, 2016. 11:41 »
Hvala. Najzad informacija od nekog ko se ne obrazuje na netu ;).