Autor Tema: Čišćenje mebla na sedištu  (Pročitano 1398 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vlada1968Započeo temu

Čišćenje mebla na sedištu
« poslato: 28. Jun, 2016. 08:17 »
Imao sam peh da mi iscuri neka masnoća od mesa na zadnje sedište (sreća fleka nije velika), pa me interesuje čime bi bilo najbolje da očistim, a da ne idem na dubinsko pranje? U pitanju je Fabia Classic.

Van mreže Peja

Odg: Čišćenje mebla na sedištu
« Odgovor #1 poslato: 28. Jun, 2016. 09:46 »
Bilo koji "rastvarac masti" neagresivan, tipa tecnost za sudove. Samo imaj na umu da lepo to ispres (koliko je to god moguce) i jos bolje osusis + asepsol. Velika je verovatnoca da ako tretiras samo zahvacenu oblast da ce se videti veca felka posle susenja. Ako lepo i brzo ne osusis moze poceti da smrdi (gljivice). Ako lepo to ne operes (rucno ili "dubinsko") veliki su izgledi da ce se fleka od masnoce posle par meseci "vratiti".
Kod mene, posle dubinskog pranja u servisu osusene fleke od jogurta, sve bilo super ali se fleka vratila posle nekoliko meseci...
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže IGOR 955

« Odgovor #2 poslato: 28. Jun, 2016. 16:00 »
Ma kakva crna tečnost, pa nije to šerpa da skida masnoću, nego tkanina...Jedino efikasno u takvim situacijama Axel...ili nešto poput njega
  • Vozi: Škoda Oktavia A5 1.9 TDI 2004

Van mreže Vlada1968Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 28. Jun, 2016. 19:37 »
Brisao sam danas sa par kapi tečnosti za sudove, osušilo se, i za sad izgleda čisto. Nadam se da neće da se vrati fleka kao što Peja kaže.