Autor Tema: Savet oko kupovine  (Pročitano 1875 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže knikolaZapočeo temu

Savet oko kupovine
« poslato: 09. Jul, 2016. 21:41 »
Pozdrav!

Merkam 2 oktavije iz bg-a na oglasima, jedna je o2 druga o3, 2012-13 godiste.
Da li mogu da se uzdam u zvanicni servis u bg-u? Da oteram i kazem proverite sve? Da li mogu da vide ako je mozda menjana kilometraza?

Pitam jer nisam iz bg-a a ni sam nisam nesto iskusan u procenjivanju polovnih auta.
Hvala!

Van mreže batke

Odg: Savet oko kupovine
« Odgovor #1 poslato: 09. Jul, 2016. 22:03 »
Ako je auto održavan u ovlašćenom servisu trebalo bi da na osnovu broja šasije može da se vidi na kojoj kilometraži je rađen poslednji servis. Ukoliko to nije slučaj nisam siguran da u ovlašćenom servisu mogu da vide da li je menjana kilometraža. Ako iz nekog razloga ne mogu sa sigurnošću da tvrde da je kilometraža dirana, to sigurno mogu da urade u laboratoriji AMSS-a. Samo se usluga pregleda plaća mislim 50 evra, ne drži me za reč. Ali da bi saznao šta mogu da urade u ovlašćenom servisu najbolje je da pozoveš neki od njih. Ako su ljubazni možda možeš i preko telefona da dobiješ informaciju...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže ugi85

« Odgovor #2 poslato: 09. Jul, 2016. 22:34 »
Gresis u misljenju da AMSS pre ovlascenog servisa moze utvrditi da li je kilometraza verodostojna.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže mlax

« Odgovor #3 poslato: 10. Jul, 2016. 19:11 »
Ako je auto odrzavan u ovlascenom servisu mozes da vidis kad je koji servis radjen i na kojoj kilometrazi i na osnovu toga da utvrdis da li je vracana kilometraza. Ako nije odrzavan u ovlascenom ne postoji nacin da se utvrdi tacna kilometraza.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže nkteam

« Odgovor #4 poslato: 10. Jul, 2016. 23:57 »
Takodje, za 2k din ili tako nesto, u AC mogu da ti urade kompletan pregled vozila i da za 1h dobijes napismeni izvestaj o stanju vozila, sto ti preporucujem. Ja sam konkretno to radio u AC NBGD.
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže kovač

« Odgovor #5 poslato: 11. Jul, 2016. 01:43 »
Ukoliko su u pitanju dizel motori, stvarno pređena kilometraža može se očitati iz ECU-a "Ross-Tech"-ovim VCDS-om. Za benzinske motore ta mogućnost, za sada, ne postoji.

Van mreže mlax

« Odgovor #6 poslato: 11. Jul, 2016. 15:44 »
Ali se i to moze stelovati - vracati, tako da opet ne znas nista.

Van mreže kovač

« Odgovor #7 poslato: 11. Jul, 2016. 15:49 »
Ne mogu se vršiti promene tog segmenta u ECU-u, tako da je kilometraža pouzdana, s tim da je broj pređenih kilometara uvek zaokružen na 10.

Van mreže mlax

« Odgovor #8 poslato: 11. Jul, 2016. 17:34 »
Apsolutno netacno! Hoces da ti dam kontakt ljudi koji to rade?
Sve sto je zapisano u digitalnom obliku moze da se menja samo treba imati pravi alat i znanje.

Van mreže Zarko

« Odgovor #9 poslato: 11. Jul, 2016. 22:48 »
Ne mogu se vršiti promene tog segmenta u ECU-u, tako da je kilometraža pouzdana, s tim da je broj pređenih kilometara uvek zaokružen na 10.
Ovo je totalna glupost, ovo je jedna od najlaksih stvari da se odradi ljudi to resavaju za 1000 din. Koju god hoces kilometrazu da ti stave.

Sent from my iPhone  

Van mreže kovač

« Odgovor #10 poslato: 11. Jul, 2016. 23:02 »
@mlax
Kontakt mi nije potreban. I iza onoga što sam napisao stoje ljudi sa znanjem i alatom. Dalje ubeđivanje nije svrsishodno. Svako zna, misli da zna ili veruje da zna šta god nađe za shodno. http://www.ross-tech.com/vcds/tour/EDC-15-Mileage.html."Note" sve govori.
@Zarko
Šta je i koliko tačno i pouzdano, može se diskutovati. Ali samo u granicama pristojnosti-"totalna glupost" ne spada u navedeni način razgovora.

Van mreže Zarko

« Odgovor #11 poslato: 11. Jul, 2016. 23:53 »
@mlax
Kontakt mi nije potreban. I iza onoga što sam napisao stoje ljudi sa znanjem i alatom. Dalje ubeđivanje nije svrsishodno. Svako zna, misli da zna ili veruje da zna šta god nađe za shodno. http://www.ross-tech.com/vcds/tour/EDC-15-Mileage.html."Note" sve govori.
@Zarko
Šta je i koliko tačno i pouzdano, može se diskutovati. Ali samo u granicama pristojnosti-"totalna glupost" ne spada u navedeni način razgovora.
Kako god da napisem shvatices kako zelis, opet tvrdim da sve moze da se napravi i prepravi jedino ako nemas nekog vraca da ti vidi tacnu kilometrazu, nazalost u srb je to normalno da se kilometraza vraca radi bolje prodaje, a ti ako verujes tome kupi polovni auto pa ga proveravaj sa time.

Sent from my iPhone  

Van mreže knikolaZapočeo temu

« Odgovor #12 poslato: 20. Jul, 2016. 13:03 »
Samo da se pohvalim, ja uzeo Oktaviju A5 1.6 TDI Ambition varijantu, 2012god.

Van mreže kovač

« Odgovor #13 poslato: 20. Jul, 2016. 22:41 »
Srećno! :bravo:

Van mreže igor ns

« Odgovor #14 poslato: 22. Jul, 2016. 09:52 »
Samo da se pohvalim, ja uzeo Oktaviju A5 1.6 TDI Ambition varijantu, 2012god.

Nikola, u sličnim sam razmišljanjima, možeš li mi poslati nekakav kontakt, da li meil ili tel.
I kako se uopšte kontaktira neki član?

Hvala unapred
  • Vozi: golf