Autor Tema: Superb 3 + Eibach Pro kit  (Pročitano 9588 puta)

0 članova i 26 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Peja

Odg: Superb 3 + Eibach Pro kit
« Odgovor #120 poslato: 19. Avg, 2016. 18:57 »
Kaze, voli kada je mekano
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Filip

« Odgovor #121 poslato: 19. Avg, 2016. 19:09 »
da ne dolazi ovamo s batketom da testira na putu pod opterecenjem? :D
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #122 poslato: 20. Avg, 2016. 00:33 »
Evo me u Bjelovaru, napravih 300km po autoputu i 100km regionalnim putem.

Ukupan utisak: Superb!

Auto je mekaniji, a čvršći u isto vreme. Ono što mi je ponajviše smetalo kod auta sam eliminisao  - oštar prenos sitnih neravnina sa puta: zakrpe, poklopci šahtova, šine itd... To je sada solidno eliminisao.
Auto se manje ljulja, brže se stabilizuje prilikom prelaska preko neravnina i deluje čvršće na putu.

Nemam nijednu zamerku za sada.

Vozio sam pažljivije, jer nisam znao kako će se auto ponašati i da li će negde da kači auto.

S obzirom da sam preterao (tako se namestilo) sa malim ET, u jednom momentu na autoputu, kada je auto preleteo preko nekog ispupčenja na i sleteo, čulo se pozadi dodir gume i krila - češ češ, greb greb :).

Neverovatno kako se auto popravi samo zamenom opruga... Baš baš sam zadovoljan.

Jedino potrošnjom nisam... Vozio sam oko 150 kroz Slavoniju, a potrošnja od 6.5 do 7.5, ponekad i do 8.

:(

Fotke ovih dana.... Nisam poneo laptop.

Pozdrav

Sent from my LG-D722  

Na mreži hakkler

« Odgovor #123 poslato: 20. Avg, 2016. 00:56 »
Manji ti je klirens pa ti je sad koeficjent otpora veči
Ode potrošnja...btw. kolko bi na 150km/h trebao trošit? 5,5l ?

Nego jesi li napravio špur/optiku poslije zamjene opruga?

Van mreže voyager

« Odgovor #124 poslato: 20. Avg, 2016. 01:06 »
To neka uradi tek kad se spusti za par dana.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže Filip

« Odgovor #125 poslato: 20. Avg, 2016. 01:24 »
izgledao je dobro, sada moze samo odlicno, mene zanima kako se ponasa pod ekstremnijim manevrima, ako bude prilike pa da probam da ga malo izmaltretiram... ponovo :D

Sent from my HTC One_M8  

Van mreže sasa_f1

« Odgovor #126 poslato: 20. Avg, 2016. 10:42 »
Auto izgleda odlicno ,cekam i ja da vidim slike gde je legao i zadnji kraj.  bravo2
Posto sam se navozao opruga (na fordu do duse) mogu ti reci da sa Eibach-om nema greske. Po meni su najbolji. Sada trenutno imam H&R ali su mi previse tvrde u odnosu na Eibach.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #127 poslato: 20. Avg, 2016. 10:54 »
Ja porucio Eibach za Fabiju. H&R kaze da nema opruga za fabricko sportsko oslanjanje. Kapiram da ne bi dovoljno spustile. Eibach kaze -30/-45, sto je u mom slucaju -15/-30.
Cekamo utiske za Superb.

Tapatalk Post

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #128 poslato: 20. Avg, 2016. 20:51 »
izgledao je dobro, sada moze samo odlicno, mene zanima kako se ponasa pod ekstremnijim manevrima, ako bude prilike pa da probam da ga malo izmaltretiram... ponovo :D

Sent from my HTC One_M8  

Mislim da ti više neće dati smoje mezimče, prošli put si ga lepo prašio, nije mogao da te stigne sa tvojim autom :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Filip

« Odgovor #129 poslato: 20. Avg, 2016. 23:43 »
ma samo sam mu procistio dpf :D ne vazi se, stedeo ga je, a trebalo je obrtnuto, kao kad si ti na kraju seo za volan Superbice, a ja opet pustio moju zver da prodise hehehe

Sent from my HTC One_M8  

« Odgovor #130 poslato: 21. Avg, 2016. 19:21 »
Još uvek nisam stigao kući.
Ovaj majstor se ne razume previše u opruge, ponovo je nešto mračio (supruga je odvezla ponovo auto), ali je valjda posao urađen kako treba. Sve lepo leži.
Kapiram da se opruge različitih proizvođača i konstrukcije ne upoređuju po broju krugova i njihovom dužinom u nemontiranom stanju :). Još je onomad, kada je menjao samo prednje, rekao da su fabričke puno kvalitetnije od Eibach-a  hypno1

Skidao je kompletan zadnji trap, da bi ubacio nove opruge.. i naglasio da valja otići na optiku, kako se ne bi pojele gume.

Supruga kaže da je auto bio neupravljiv posle toga.. jedva je otišla do servisa za trap. Trapadžija kaže da nije odavno video tako raštelovan zadnji trap :P.

Sve u svemu, posle toga, auto ponovo ide kao po šinama.

U povratku nijednom nisam čuo da je pozadi očešao gume. Tu je .. na granici prihvatljivog.

Fotke su mi u aparatu, kada ih prebacim na komp, okačiću nekoliko.

Suma sumarum: Svaka Škoda treba da bude isporučena iz fabrike sa ovakvim oprugama (doduše, ne toliko skraćenim).

Batke, Zlatić i Filip su vozili moj auto.. videćemo šta kažu kada ga ponovo provozaju.

Opruge sa isporukom: 150€
Montaža: 50€
Optika prednjeg i zadnjeg trapa (mada je bilo potrebno samo zadnji namestiti): 17€ + 17€
==========
220€

Van mreže Filip

« Odgovor #131 poslato: 21. Avg, 2016. 19:56 »
ja odavno pricam da svaka Skoda treba tako da dodje... doduse na Superbu verujem da je auto vise pao, Octavia 1 i 2 na kojima sam ja menjao dolaze na normalnu visinu, sto se tice izgleda, a ponasanje je primetno bolje... bas me zanima da probam i vidim razliku

Sent from my HTC One_M8  

« Odgovor #132 poslato: 21. Avg, 2016. 22:51 »
Nemam za sada nijednu fotku iz profila. Napraviću.
Napred je, rekao bih, malo niži nego pozadi, iako na fotki br. 1 izgleda drugačije.. ali verujem da kada dvoje ljudi sedne pozadi + nešto prtljaga... dođe mu obrnuto... pozadi čučne malo više nego napred.

Ovo je bilo na neravnom terenu...

Do ujakove vikendice vodi put kroz šumu nekih 1.700m, a meni pun auto i putnika i prtljaga. Nigde nisam zakačio... i još sam ušao u dvorište koje je uzdignuto u odnosu na put.

Jebo me i auto i opruge, bio sam mokar kada sam parkirao  =))

Ali sam se odmah smirio... prvo je legla ladna rakija, domaća kruška, pa još jedna, onda domaća supa, a na kraju ladno pivo + ovo:

Na mreži Peja

« Odgovor #133 poslato: 21. Avg, 2016. 23:37 »
prinosiš žrtve
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži Markkoni

« Odgovor #134 poslato: 21. Avg, 2016. 23:41 »
Odlicno izgleda. Ne bih ja tu nista dirao.
Ne mislim na jagu, nego na Superb. :)

Tapatalk Post