Autor Tema: Superb 3 + Eibach Pro kit  (Pročitano 9580 puta)

0 članova i 23 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Odg: Superb 3 + Eibach Pro kit
« Odgovor #30 poslato: 17. Jul, 2016. 20:12 »
Gde da pronađem vrednosti opterećenja prednje i zadnje osovine ? Izgleda da tih 30ak kg (postoje dve varijante) čini razliku prilikom poručivanja opruga. Thanx...

Van mreže Filip

« Odgovor #31 poslato: 17. Jul, 2016. 20:27 »
pročitaj sa nalepnice svog auta, otvori vrata ili haubu, ne znam gde stoji na Superbu, treba da ima toga tamo
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #32 poslato: 17. Jul, 2016. 20:40 »
Gledao u gepeku i ispod haube, kao i u saobraćajnoj. I pomislim da pogledam na B stubu, ali isparilo iz glave dok sam došao do vrata... demencija.

Na mreži Peja

« Odgovor #33 poslato: 17. Jul, 2016. 20:47 »
odi na tehnički pa izmeri :)
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #34 poslato: 18. Jul, 2016. 20:14 »
U dnu B stuba na suvozačevoj strani. Moraju i zadnja vrata da se otvore, da bi se nalepnica videla:

Pretpostavljam da mi treba E10-85-041-04-22 ?

Van mreže Filip

« Odgovor #35 poslato: 19. Jul, 2016. 08:13 »
da, da, to je taj:

« Odgovor #36 poslato: 19. Jul, 2016. 08:25 »
Filipe, srećo, čekao sam da ti povrdiš pa da plejsujem order. Peja je kao na iglama :)

ps. Ako se ispostavi ovaj Eibach kao njesra, dolaziš kod mene da zasučemo rukave i sami skinemo i vratimo stare opruge. Obezbediću pivo.   bravo2

Van mreže Filip

« Odgovor #37 poslato: 19. Jul, 2016. 08:44 »
Peja švercer :B=)

dogovoreno beer1

« Odgovor #38 poslato: 19. Jul, 2016. 09:22 »
Peja će da stavi duple opruge na njegove amortizere, a kada policajka priđe i pita šta ima za prijaviti, graške znoja ima da ga odaju :)

Van mreže Filip

« Odgovor #39 poslato: 19. Jul, 2016. 09:24 »
pretres u najavi... do gole kože C:-)

Na mreži Peja

« Odgovor #40 poslato: 19. Jul, 2016. 09:54 »
Peja će da stavi duple opruge na njegove amortizere, a kada policajka priđe i pita šta ima za prijaviti, graške znoja ima da ga odaju :)
Nije to loše, više ću moći magare natovariti.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #41 poslato: 19. Jul, 2016. 10:10 »
Please, bend over !!   :B=)

Izađe 149.68€ sa isporukom Peji na vrata.
Mass company - 256€
Bomrad - 275€

Jbt, što ne živim u Nemačkoj.. plata x5 a cene x 0.5 :)

ps. Peja, O3 karavan da uzmeš i Bog da te vidi. Zanemari to što je ružna i nezanimljiva spolja.  =))
« Poslednja izmena: 19. Jul, 2016. 10:21 mirkuk38 »

« Odgovor #42 poslato: 20. Jul, 2016. 23:39 »
Svratili večeras do Filipa, Zlatić i ja. Stigli malo ranije, tako da smo vreme iskoristili da ubacimo nešto u kljun, a Zlatić je potom upalio telefon i jurio pokemone po centru. Blam me uhvatio.. samo gledam da nas neko od komunalaca ne pojuri, dok je Zlatić gazio travu i preskakivao cveće i nisku živicu. Ono kada pomisliš, šta će to meni u životu :P. Elem...

Našli se sa Filipom, zamenili kola i brm brm. Provozali se 20ak km barem u njegovoj TSI bebici sa Eibach prokit oprugama (to su one što idu u miraz, jelte  :B=)). Auto em što ide, a tek što leži...  bravo2. Filip nas je vozao/vodio po obilaznicama i magistralama Požarevca u Superbici, a nas dvojica ga jurili. Deca, šta ćeš.
Filipov auto jeste tvrđi od Superbice, ali i stabilniji. Ne ponire na kočenju toliko, ne propinje se, ne naginje itd...

E sada, postavlja se pitanje, koliko je to udobno? Poredeći babe i žabe, rekao bih na granici prihvatljivog za limuzinu (barem smo mi stekli takav utisak, čim smo seli kod njega). Taman! Teši me to što je on na 225/40 gumama, dok sam ja na 245/40 (dakle, deblji profil kod mene) + moj auto je valjda u startu mekši i udobniji od njegove A5.  Ako se promenom opruga nađem negde na pola do njegovih voznih karakteristika i komfora, biću zadovoljan. Nek' ide život.  bravo2

Kada smo se zaustavili na kraju, da ponovo zamenimo automobile, ukazao mi je i Filip da je Superbica bila nervoznija kroz neke brze krivine i da nije bilo toliko siguran u auto, kao kada džibri njegov. A džibrio je samo tako.. nije mi bilo dobro dok smo ga pratili. Ja uvlačim TSI u crveno, a ne mogu mu prići. Jadan moj tek razrađeni motor. Ako ništa drugo, barem ništa nije dimio, dok mu je Filip dušu vadio. Hvala druže.  cry2

Sve u svemu, lepo smo ubili vreme... Zlatić je bio oduševnjen rezultatima koje je postigao u igrici; mada ništa ga nisam skapirao. Never mind. U povratku je Zlatić maltretirao moj auto, zaletio se uz Bubanj potok i komentariše kako je morao da koriguje volanom dok njegova bela bombonica ide kao po šinama tuda. Htedoh mu reći da smo išli 160km/h, dok on tu inače razvija jedva stotku, ali nisam hteo da mu kvarim trenutak. Baš je bio happy. Neka mu bude... bela bombonica je zalepljena za asfalt. I troši samo 10% više od Superbice.
O Zlatiću ...

beer1

ps. Nisam uvlačio TSI u crveno. Možda do 4.000rpm... par puta . Posle toga 5. i 6. brzina uglavnom  :B=)
pps.. Filipe, kači fotke!!

Van mreže Filip

« Odgovor #43 poslato: 21. Jul, 2016. 08:33 »
odmah sam prozreo pravu svrhu dolaska: lov na Pokemone :)) Zlatić je provaljen - busted... :P

lepo smo se provozali, kolega je s mojim kolima bio jako nežan i vozio je (valjda po navici) kao svoju Superbicu - do 4.000 obrtaja... ali razumem, i ja sam njegovu Škodicu isto do 5 - 5.500 :B=) haha, šalim se, nisam preterivao, videvši mu u retrovizoru knedlu u grlu, kiseli izraz na licu i grimasu očaja ??? menjao je boje kroz spektar dok sam ga ostavljao u obliku prašine, ali gledaj to s vedrije strane - sada ti je barem dpf čist ahahaha =))

back on topic, po mom mišljenju Superbici su potrebne ove opruge da se vožnja umiri, da se smanji ljuljanje, lelujanje, podizanje kod jačih ubrzanja, ukratko da se dobije jedan neutralniji auto... a to je baš ono što mu fali i što mu treba, u dosta brzim prolascima kroz krivine sam jasno osetio naginjanje celog auta, a prilikom naglog prebacivanja težišta i primetan nemir zadnjeg dela - toga kod mene nema, ok, manji je auto, ali razlika je ipak prevelika... :-\

sve u svemu, kolega, go for it, naručuj! ipak je to nemačka Nutela, ahahahaha =))

evo dve slike, nisu nešto, slikano u kasni sumrak, ali eto da ipak bude da se desilo :B=)

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #44 poslato: 21. Jul, 2016. 09:04 »
Elem, da i ja nesto dodam i ispravim u ovim izvestajima:

Sto se tice lova na Pokemone, ja sam samo Miroslavu demonstrirao igricu, jer zbog prirode svog posla moram biti u toku sa takvim stvarima, igru ne igram skoro uopste osim prilikom demonstracija prijateljima koji nisu videli i ne znaju o cemu se radi.
Sto se tice gazenja trave, licno me je Miroslav nagovarao na to da bi prisli oznacenim mestima :)

Sto se tice voznje Filipove Octavie tu stvari stoje ovako:

Filip je lepo gazio Superba dok je Miroslav (navikao da na mestu suvozaca uglavnom ima svoju dragu forumasicu "suprugu" - mislivsi valjda da sam ja poslat kao njen kontrolor) jedva nesto lagano stiskao Filipovo cedo i gusi nas u oblaku prasine koju je ostavljao Filip sa Superbom :)

Elem, stvari su se promenile na bolje kad je mladozenja, pardon Filip, pokupio svoju mladu da joj pokaze cari Superba i krenuo nesto laganije da vozi. Ja sam tada seo za volan Octavie i par puta sam je malo jace gazio, cisto da osetim kako vuce taj mocni 1.8 TSI motor i o njemu mogu reci sve u superlativu!
Sto se tice udobnosti, stoji da je malo tvrdja ali sasvim udobna, lepo lezi u krivinama, probao sam i naglo kocenje i tu me je odusevila, bas stabilan auto, mislim da opruge ipak vrede svake parice.

U povratku kuci, dobio sam Superba, voio sam ga laganije osim u par navrata gde sam malo stiskao, a sto se tice pomenute krivine, u nju sam usao sa 140 ali sa dodavanjem gasa, Superb je imala tendenciju zanosenja, inace uz isto brdo, priznajem, sa dobrim zaletom mogu da izadjem sa 120km/h i malim naginjanjem moje Octavie, stoji da je Superb stabilniji...

Nakon ugodne voznje auto putem, u kojoj je Miroslav u sebi verovatno par puta kocio :) stigli smo u Beograd i odvezli se do moje kuce, odakle je Miroslav preuzeo svoje cedo i odjurio kuci.

Pozdrav
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket