Autor Tema: Zadnja maglenka, samo leva sija, kako?  (Pročitano 3067 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zelmil83Započeo temu

Zadnja maglenka, samo leva sija, kako?
« poslato: 15. Jul, 2016. 20:49 »
U čemu je fazon, da kad rade prednja svjetla kratka/duga upaljena nazad pozicije uredno rade. Naravno kad upalim maglenke zadnji far od vozačeve strane, pojača svjetlo jer se upali ona druga žarulja tako da u magli ta lijeva strana jače sija. Evo dole na slici skinuti nosači sijalica, znači raspored isti, utikači identični. U čemu je fazon da pali tu drugu žarulju koja jače sija u odnosu na drugi suvozačev zadnji far? Raspored kontakata je potpuno isti, da li je caka u slanju 24v od strane kompa kad se upale maglenke pa zato ova sijalica lijeva sija duplo jače od druge. Ma sve sam probao, nema razlike kako god zamijenim uvijek pali tu jaču sijalicu. Zanima me princip, jedino mi taj jači napon pada na pamet ostalo je besmisleno
  • Vozi: octavia 1.9 tdi,a5 2005 god.

Van mreže Filip

Odg: Zadnja maglenka, samo leva sija, kako?
« Odgovor #1 poslato: 15. Jul, 2016. 20:58 »
tako ti je auto kodiran :) može da se uključi da pali obe zadnje maglenke, stvar je softverska
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
Odg: Zadnja maglenka, samo leva sija, kako?
« Odgovor #2 poslato: 16. Jul, 2016. 01:26 »
@zelmil83, za poziciju salje se struja 4w, kada upalis maglenku 21w pa zato zasija jace. Tako isto radi i pozicija/stop svetlo. Naravno sve ovo vazi kome je obicna sijalica P21W (sijalica sa jednim vlaknom), a moze biti na tom mestu i sijalica P21/4W (sijalica sa dva vlakna) pa je onda logicno, jedno vlakno 4W sija slabije, drugo od 21W se pali kada upalis maglenke (ili kada zakocis, ako je u pitanju stop svetlo).

I naravno, ovo sto rece Filip, moze da se ukodira da pali maglenke sa obe strane