Autor Tema: Podizači stakla  (Pročitano 7302 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže akriza11Započeo temu

Podizači stakla
« poslato: 08. Avg, 2016. 08:19 »
Imam fabiu 2  1,4. 16V combi sport 2008 god.ne rade mi prednji podizači stakla(zadnje podizače nemam) i  regulacija vanjskih električnih ogledala.probao sam ključem otvarati i zatvarati prozore izvana(držati ključ u vozaćevim vratima u položaju za otvaranje/zatvaranje i prozori rade),osigurači ispravni,,motor od stakla-ispravan.Molim pomoć.Ne znam što dalje da ispitujem.
  • Vozi: Škoda Fabia 2 combi,sport stile 1,4 16v 2008god

Van mreže ugi85

Odg: Podizači stakla
« Odgovor #1 poslato: 08. Avg, 2016. 11:48 »
Ispitaj tastere unimerom. Podesi ga na ispitivanje kratkog spoja, pipalicama dodirni obe kleme za jedan smer i stisni taster. Ako zapisti onda je je ispravan i problem mogu biti losi kontakti ako imas srece, a ako nemas onda je modul. Ako ne zapisti menjaj taster.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži bugarin

« Odgovor #2 poslato: 08. Avg, 2016. 12:55 »
Obzirom da ti ne rade ni podizaci stakala ni podesavanje retrovizora ja bih ispitao kablazu i modul u vozackim vratima (ne sklop tastera-prekidaca, vec modul koji se nalazi ispod tapacira). Pogotovo zato sto prozori rade preko brave.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #3 poslato: 08. Avg, 2016. 22:44 »
Obzirom da ti ne rade ni podizaci stakala ni podesavanje retrovizora ja bih ispitao kablazu i modul u vozackim vratima (ne sklop tastera-prekidaca, vec modul koji se nalazi ispod tapacira). Pogotovo zato sto prozori rade preko brave.
Kako mogu ispitati modul?

« Odgovor #4 poslato: 08. Avg, 2016. 22:52 »
Ne znam baš da li su prekidači, jer nisam prije napisao ,da ni na suvozačevoj strani ne radi prekidač za podizanje i spuštaje

Na mreži bugarin

« Odgovor #5 poslato: 08. Avg, 2016. 23:44 »

Nigde nisam napisao da su prekidaci u pitanju.
Prvo osigurace proveri pa onda kablazu. Ako nije ni do osiguraca ni do kablova, onda je modul. Mislio sam dakle na ispitivanje putem eliminacije.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 09. Avg, 2016. 13:03 »
Izvinjavam se na propustu, totalno mi je promakla stavka za retrovizore koja bitno menja situaciju :-[ Obzirom da se prozori spustaju i podizu pomocu kljuca to znaci da su njihovi osiguraci ispravni. Postoje dva modula koja mogu biti problem i to: modul vozacevih vrata i modul elektricnog sistema. Bez odgovarajuceg predznanja, nikome ne savetujem da se igra sa elektronikom vozila jer posledice mogu biti velike i nazalost jako skupe.
Kolega bugarin je dao dobar predlog o tome sta mozes da uradis u sopstvenoj reziji. Ja bih se nadovezao tako sto bih ti savetovao da izvadis tri osiguraca i ocistis njihova lezista. Prvi osigurac (25A )je za modul vozacevih vrata, drugi (25A) je za modul suvozacevih vrata, a treci (5A) je za modul elektricnog sistema.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #7 poslato: 16. Avg, 2016. 12:41 »
Ispitao sam osigurače i kućišta osigurača,sve radi.nisam još stigao ispitivati dalje,tj.skidati tapicirung.kad nešto saznam novo javim

« Odgovor #8 poslato: 17. Nov, 2016. 20:48 »
Evo javljam se nakon dužeg vremena.hvala svima na pomoći.prozori i retrovizori su riješeni kod mehaničara,rekao mi je da su samo bili neki kablovi oštećeni.(sva sreća da nije modul)

Van mreže sarajlija

« Odgovor #9 poslato: 10. Apr, 2017. 21:34 »
Pošto je i kod mene isti slučaj da ne rade podizači prozora zamolio bih vas da mi kažete gdje je tačno taj modul ja sam skidao tapacirung da nije na motoru od prozora (Popravio instalaciju u stubu vrata 8 žica popucalo ali nisam dobio otvaranje prozora sa ovom popravkom)
  • Vozi: Škoda fabia 1.2 2010

« Odgovor #10 poslato: 11. Apr, 2017. 08:08 »
Kad sam bio u servisu škode u Puli rekli su mi da je otišao moduli koji se nalaze na motorima za podizanje stakla te da se oni ne mogu mijenjati nego da se mijenja cijeli motor sa modulom(jer da se modul nalazi na motoru) i da to košta par hiljada kuna.kao prvo mi je bilo čudno da su odjednom crkla oba dva modula,a kao drugo-previše novaca.otišao sam kod drugog mehaničara koji mi je napravio i rekao da su mi bile potrgane neke žice i uzeo mi cca 200 kn.(30E).Ja nisam vidio šta je radio tako da mogu vjerovati na riječ,uglavnom,ovo mi je isplativije

Van mreže zesto

« Odgovor #11 poslato: 10. Jan, 2020. 18:26 »
Evo javljam se nakon dužeg vremena.hvala svima na pomoći.prozori i retrovizori su riješeni kod mehaničara,rekao mi je da su samo bili neki kablovi oštećeni.(sva sreća da nije modul)

Imam sličan problem. Ne rade mi podizači ni preko tastera ni preko ključa ali mi radi podešavanje retrovizora. Gde su bili oštećeni kablovi?

« Odgovor #12 poslato: 10. Jan, 2020. 23:40 »
Mislim da je bilo u rebrastoj cijevi  između  vozačevih vratiju i karoserije

Van mreže zesto

« Odgovor #13 poslato: 11. Jan, 2020. 17:49 »
Uh, tu ima desetak zica

« Odgovor #14 poslato: 11. Jan, 2020. 18:14 »
Ja nisam to radio.Majstor mi je tako rekao.