Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Kupujem Tražim: Škodu Delove Opremu
»
Skoda Vs. Seat vs. ...
Dole
Autor
Tema: Skoda Vs. Seat vs. ... (Pročitano 1711 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
nebojsar
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
14
Skoda Vs. Seat vs. ...
«
poslato:
15. Avg, 2016. 18:51 »
Vec neko vreme razmisljamo o kupovini zamene za postojecu fabiju. Obzirom da je auto za suprugu uslov je da bude do duzine stare oktavije koju je bez problema vozila a to je nekih 4.5m, pozeljno i krace zbog grada. Nakon dosta razmatranja
ostali su favoriti iz VW koncerna. Gledali smo Skodu Rapid Spaceback 1.2 tsi u ambition paketu + nesto da dodamo od opreme i Seat Leon 1.2 TSI style, model koji je trenutno na akciji (
http://www.seat.rs/konfiguracija-i-kupovina/akcijski-modeli
). Znam da nisu ista klasa, Seat je 8 cm kraci ali 10cm siri. Oba auta imaju isti motor, snagu i 6 stepeni manuelni menjac. Ono sto je predmet dileme - seat akcijski model ima paket opreme koji je ekvivalentan style opremi kod skode, a onda je ona skuplja od Seat-a. Seat mi deluje da ima veci stepen zavrsne obrade plus dobijamo klasu vise. Kod skode jevtino odrzavanje i poznati brend ponovo u kuci, nesto duzi auto ali komfor fabije sa vecim prtljaznikom.
Zanimaju me vasa misljenja/sugestije i naravno predlozi za mozda jos neku alternativu (gledao vec Mazdu 3, Ford Focus, Renault Megane...)
Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI
nkteam
RallyeSport
Like ukupno: 0
L&K ugled:
5
Odg: Skoda Vs. Seat vs. ...
«
Odgovor #1 poslato:
15. Avg, 2016. 19:15 »
Kolika je razlika u zapremini gepeka kod ta dva modela?
Raspitaj se samo DOBRO oko uslova vezanih za Porsche mobility... marketinski to jeste "popust od 1000eur", ali u realnosti je to lizing na X godina, ogranicena kilometraza, nije formalno tvoj automobil (ovo vazi za svaki lizing), obaveza da placas full kasko kod njih svake godine dokle god je pod lizingom (ovo ti mozda i ne znaci puno jer bi ga placao i bez obaveze, ali mozda i znaci).
Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016
nebojsar
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #2 poslato:
15. Avg, 2016. 20:11 »
Mislio sam na varijantu bez lizinga. Da idemo na kredit... tada je cena 14k, sa lizingom je 13k i po kalkulaciji je lizing jevtiniji od kredita...
Markkoni
Laurin&Klement
Like ukupno: 115
L&K ugled:
35
«
Odgovor #3 poslato:
15. Avg, 2016. 21:18 »
Leon je mnogo ozbiljniji auto od Rapida Spaceback. Uporediv je sa Octaviom, osim zapremine prljaznika.
Tapatalk Post
nkteam
RallyeSport
L&K ugled:
5
«
Odgovor #4 poslato:
15. Avg, 2016. 21:44 »
Ako je drugi auto u kuci, tj za grad, onda verovatno prostor/gepek nije prioritet pa i ima smisla ici na Seata, tj. da veci kvalitet (zavrsne obrade, komfor, ...).
Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016
vlada320
Laurin&Klement
L&K ugled:
42
Škoda - best for money
«
Odgovor #5 poslato:
15. Avg, 2016. 21:45 »
U konkretnom slucaju, prednost je na strani Seat Leona, ali samo zbog jako povoljne cene za auto C segmenta sa dosta dobrom opremom + metalik boja. Verujem da su u pitanju vozila sa lagera sa isporukom odmah.
Sa druge strane, mislim da su i kvalitet i zavrsna obrada na strani Skode i to ne da mislim, nego sam siguran. Ali, posto kupujes NOV auto koji verovatno necete zadrzati 15-20 godina, onda ti je dugovecnost auta u drugom planu. Svaki novi auto je dobar, ali Spanci sa godinama postaju problematicni i to posebno delovi sa oznakom "Made in Spain"
Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v
nebojsar
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #6 poslato:
16. Avg, 2016. 10:26 »
Hvala za sugestije. Svakako ste potvrdili moja razmisljanja. Danas cu otici do Porsche-a na Adi da vidim uzivo taj model i da vidim da nije nesto napisano malim slovima, pa cu iskucati zapazanja u toku dana.
Peja
Laurin&Klement
Like ukupno: 37
L&K ugled:
41
«
Odgovor #7 poslato:
16. Avg, 2016. 12:40 »
Seat je u svakom rangu automobila, osim klase Superb (koja opet veoma lici na Exeo) vizuelno privlacniji od Skode. O kvalitetu ne mogu zboriti.
Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD
slavisa
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #8 poslato:
16. Avg, 2016. 13:15 »
Ja sam uzeo Ibizu i vozio sam fabiu, mogu reci da su u unutrasnjosti neke stvari ljepse uradjene i da ima manje tvrde plastike; nakon mjesec dana i predjenih 2.500 km nisam joj jos nasao neku manu, jedino mi se ne svidja sto je poklopac na rezervaru plastican i sto se mora rucno zakljucati; motor, mjenjac i volan su fantasticni; iznenadio sam se prtljaznikom i koji sam uspio staviti 2 velika kofera bez problema,vjerujem da mali broj malih gradskih auta ima tako veliki prtljaznik; Rapid se sigurno ne moze porediti sa leonom i sigurno nije kvalitetnije uradjen; octavia i golf su druga prica; Leon je trenutno kod mene najbolja kupovina i najbolja cijena lizinga uzevsi u obzir velicinu auta i opremu koju posjeduje; ne vjerujem da ce jedan rapid trajati vise od leona. U Svedskoj ima jako malo rapida u zadnje vrijeme mi se cini da je svaki 2-3 auto leon,
Skickat från min iPhone med Tapatalk
lipovaccc
Laurin&Klement
Like ukupno: 80
L&K ugled:
68
«
Odgovor #9 poslato:
16. Avg, 2016. 14:06 »
Meni je rapid lose urađen ima mnogo trvrde plastike,vozio sam rapida u aktiv opremi i ambition oba su bila sa kilometrazom oko 20k km ali to su oba prešli po beogradu plastika zvoni katastrofa sve pucka .
Fabija ova nova je jako bolje urađena kvalitetnija plastika i čini mi se da fabija ima bolju zvučnu izolaciju od rapida ...
A vozio sam se u novoj ibici drugarica me provozala i dosta je kvalitetno urađena ima jako udobna sedišta kod ove ibice mi se najvise dopali cajgeri i boja table po mraku baš je gotivno kao u audiju
Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god
nebojsar
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #10 poslato:
16. Avg, 2016. 17:22 »
Bio do salona, pogledao Seat-a. Sedista su tvrdja nego u Skodi . Prtljaznik skoro kao kod rapida samo cini mi se dublji. Akcijski model nema zadnje parking senzore i jos neke detalje a kao po inatu parkiran FR model odmah uz koji ima sve
Elem ponuda je dobra samo sto je problem u izboru boja. Automobili za akciju poruceni u tradicionalnim bojama (svetle i tamne sive, bela, crvena i jedna verzija plave). Plastika izgleda zaista dobro, na zadnjoj klupi ima dosta prostora. Lizing po ponudi se vise isplati od kredita, odradili smo detaljnu kalkulaciju. Sad jos sa gospodjom da odem da pogledamo zajedno da da ocenu. Planiram da odem i do Vinka da vidim sta moze sa cenom da se uradi za Rapida ali tesko da se moze dobiti paket opreme kakav ima Seat.
tasa
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #11 poslato:
16. Avg, 2016. 18:28 »
Kolega je uzeo Leona, bas taj model na akciji, i to u beloj boji (candy white), bela mu cuci kao dupe na nosu. Zadnja klupa ima mesta da je to extra, ja sam visok 1.91, i bez problema sam seo pozadi, nigde glavom nisam udarao, prijatno sam se iznenadio. Moj glas za seata.
a za popust, trazi, mozda dobijes, nemas sta da izgubis, u ovom periodu godine kad je prodaja slaba, tesko da ce te ispustiti.
Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline
nebojsar
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #12 poslato:
16. Avg, 2016. 20:11 »
Da u salonu smo komentarisali kako mu bela super stoji. Problem je sto boju koju mi hocemo ne mogu a pre bih rekao nece da naruce jer ne mogu da nam pokazu kako izgleda (da me bude otkaza kupovine). Boja je u stilu lava blue kod skode i bas bi bila jedinstvena na tom modelu ali dobro. Najvise mi smeta sto se na akcijski model ne moze ama bas nista dodati od dodatne opreme iako bi mi i sacekali da se auto proizvede. Jednostavno gura se prica ovo sa lagera pa ako prodje prodje...
Gore