Autor Tema: povezivanje elektromotora  (Pročitano 1098 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosgraniceZapočeo temu

povezivanje elektromotora
« poslato: 10. Sep, 2016. 18:55 »
da li mi moze neko reci kako da povezem ovaj motor da proverim njegovu ispravnost?
u pitanju je monofazni motor sa kapije
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže Apatinac

Odg: povezivanje elektromotora
« Odgovor #1 poslato: 12. Sep, 2016. 13:16 »
Davno je bilo. Na tom motoru imas levi i desni smer i koliko se secam pomocne namotaje na koje dodje kondenyator da pokrene motor u pravom smeru .Ne vidim sliku ali mogao bi ga ispitato ovako na @crno ako bi raskopcao kondenyator o OBAVEZNO spojis zuto zelenu na zuto zelrnu i tako plave zice a onda fazu sa glavnim namotajem motora i onda ga rucno pokrenes na remenici ali PAZI JAKO JE OPASNO DA TE RAMENICA NEBI UHVATILA A MOZES I NAZAD N VENTILATOR ISTO SAMO DA GA POKRENES JER POSLE ON HVATA PUNU BRZINU.Kada sam isao u kolu tada su neki motori trebali stalan napon na tom pomocnom namotaju a nekiu su imali prekidace u sebi da ih ugase Nadam se da je pomoglo
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže milosgraniceZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 13. Sep, 2016. 09:54 »
hvala Apatinac odradio sam pomogao mi je Bobi samo se spoji nula na nulu a ove dve su faze za levi i desni smer
e sad da li se moze odraditi nesto preko kontaktora da motor ide u jednom smeru pa dodje do prekidaca i stane i posle kad se ponovo pozove da krene u drugom smeru?
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže Apatinac

« Odgovor #3 poslato: 14. Sep, 2016. 22:37 »
naravo da moze samo treba ti shema. Koriste se otvoreni i zatvoreni kontakti al pitanje dali motor bi isao stalno do kraja ili bi se mogao pre iskljuciti ...To nije problem ali je malo ovako komplikovano preko pisanja
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi