Autor Tema: kočioni sistem za favorita  (Pročitano 2406 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže škodica 91Započeo temu

kočioni sistem za favorita
« poslato: 10. Sep, 2016. 19:34 »
poštovani forumaši, imam jedan veliki problem. naime kada kočim nemam silu kočenja tj.kada  stisnem kočnicu neće da naglo zakoči nego se kola još kreću i zaustave se posle pet šest metara. promenio sam glavni kočioni,uradio kočnice,zamenio creva za kočnice,uradio zadnje kočnice,ali neće da naglo zakoči kada stisnem kočnicu.jedino nisam još zamenio servo uređaj ali sam ga probao i on radi.kočnica ne propada već je tvrda . ne znam da li je neko imao takav slučaj i da li ga je i kako rešio.
Takođe sam bio i na valjcima i pokazuje mi dozvoljenu silu kočenja i nema razlike između točkova.
hvala ne bilo kakvom odgovoru.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
Odg: kočioni sistem za favorita
« Odgovor #1 poslato: 10. Sep, 2016. 19:46 »
kočnica ne propada već je tvrda .
Ja ipak mislim, da ti tu nisi dobro izbacio vazduh...Mozda su ti i gumena creva malo "upredena"... wac1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • L&K ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #2 poslato: 10. Sep, 2016. 20:49 »
Proveri crevo koje ide iz servo uredjaja u usisnu granu, 99% sam siguran da je u njemu problem
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #3 poslato: 11. Sep, 2016. 07:54 »

velika je sansa da je servo u problemu ... pogotovu nakon zamene glavnog kocionog cilindra ... moguce je da je ostao pun ulja ... i ... da sad ne objasnjavam ...
« Poslednja izmena: 20. Okt, 2016. 23:12 Karlheinz »
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže škodica 91Započeo temu

« Odgovor #4 poslato: 15. Dec, 2016. 20:51 »
poštovani Dule, vidim da se bavite sa škodama pa sam hteo da pitam da li slučajno ne posedujete neki servo uređaj (polovan) i kolika bi bila cena, pa da probam da ga zamenim i onda da vidim da li je to osnovni uzrok tvrde kočnice.
Pozdrav

Van mreže ugljesa50

« Odgovor #5 poslato: 15. Dec, 2016. 21:43 »
Servo ili vazduh.  Sauh grana treba dobro da dihtuje, crevo izmedju sauh grane i servo uredjaja treba da je ispravno. Treba proveriti i ventile servo uredjaja. Vazduh iz kocionog sistema treba potpuno odstraniti.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Van mreže mladen84

« Odgovor #6 poslato: 16. Dec, 2016. 01:13 »
Imao sam isti ovakav problem skodica91. Bio sam kod majstora, zamenio mi cak i neke delove koji nose oznaku fi54 ili tako nesto, i naravno nov kocioni cilindar, a vazduh je bio ispusten, gazim ja kocnicu, ona tvrda ko kamen, i isto tako koci kao tebi, ne naglo, nego posle par metara. Majstor je tada rekao, citiram ''fals vazduh vuce, cekaj da stavim drugo crevo'', stavio to crevo, zategao ga, sve je trajalo dva minuta, i kocnica kocila kao prvog dana.
Ostalo mi upamceno to ''fals vazduh'', a ne znam sta je time hteo reci.
« Poslednja izmena: 16. Dec, 2016. 01:19 mladen84 »
  • Vozi: Skoda Favorit 135 L 1991.

Van mreže ugljesa50

« Odgovor #7 poslato: 17. Dec, 2016. 08:38 »
Fals vazduh znaci da servo nije dobijao vakum za rad. To se desava kada je crevo osteceno. Već sam napisao da crevo od sauh grane do servo uredjaja treba proveriti.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI