Autor Tema: Škoda KODIAQ - utisci, komentari, informacije...  (Pročitano 33383 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: Škoda KODIAQ - utisci, komentari, informacije...
« Odgovor #210 poslato: 19. Feb, 2018. 18:46 »
Tako je, samo mi je ovo prvi tdi i malo mi je čudan trenutak paljenja turbo punjača, stiskaš, stiskaš pa odjednom povuče.
Turbo punjac, tj. turbina radi sve vreme, ne ukljucuje se po potrebi.
Tada kada motor povuce je u stvari usao u broj obrtaja kada  za malu promenu rpm poraste obrtni moment sa minimuma na maximum.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Peja

• Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #212 poslato: 21. Feb, 2018. 00:43 »
Nije Skodijak toliko visok da bi mu to trebalo, čak je jako nizak 188mm, a ovo kao da mu još smanji klirens. A mislim da bi prljali listove kad god izlazimo za džabe, jel ne vidim da bi iko stao na to pre izlaska....
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže Jocalaguna

« Odgovor #213 poslato: 21. Feb, 2018. 23:35 »
Eto moja belka dobila i trostruku zaštitu danas, za svaki slučaj a i kasko je tu.
  • Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 140 kw (190 KS) 4x4 DSG Style 2018 bela

Van mreže Maksimus

« Odgovor #214 poslato: 02. Mar, 2018. 23:10 »
Isti problem,smara dizanje temperature samo tako. Superb iz 2017 dize temperaturu otprilike 4-5 puta (bez zezanja) sporije od santa fe 2.2 dizel iz 2007(ovaj je vec blesav,cini mi se da dize brze nego oktavija benzin :B=) ).
Doduse osetno brze dize temeperaturu u S modu menjaca.
I meni je oborio potrosnju posle par meseci,sada je na oko 8.5 (+- u zavisnosti od gasa,guzve itd).

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #215 poslato: 03. Mar, 2018. 08:49 »
Eto moja belka dobila i trostruku zaštitu danas, za svaki slučaj a i kasko je tu.

Zvao sam skycar za alarm, sve kao sto si rekao.... razocaralo me je da alarm nema tilt senzor za podizanje, kao niko to nije tražio, od 2006 su tek 20 ugradili... nema ni opciju... uglavnom to je basic canbus meta System.

Ni delta Electronic nisu bolji, oni čak ne stavljaju poznati alarm, nisu ni hteli da kažu koji nego kao da dodjem da objasne, ne smeju te stvari preko telefona. Tako da pojma nemam da li je to kinez, best, top Shop.... verujem da se dobro pokazao, ne bi se igrali....

Zvao sam i neke sto rade cobra alarme, 450 EUR cobra alarm sa karticama, autonomnim sirenama, tilt senzorom i onim karticama bez čijeg prisustva blokiran motor... tu znam šta dobijam... Al se nešto ne sećam da je to bilo,toliko skupo ranije

Ali sve se vrti tu negde, igla, alarm, obd 600-700 EUR.... a loze se najstrašnije na GPS praćenje, kao da je to čudo ne vidjeno, a ovamo svaka firma ga ugradjuje za praćenje svojih vozila i to sve jeftinije uključujući i pretplatu...

Uglavnom, bio si upravu cene otišle gore...  ne znam ni sam šta da radim...

Sad mi zao sto nisam doplatio 200 EUR za fabricki, i samo stavio iglu...
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

• Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Maksimus

« Odgovor #217 poslato: 21. Mar, 2018. 19:46 »
I ja bih radije sportline nego style,mada cudno da je sportline superb opremljeniji od kodiaq sportline(comfort telefoniranje,3zonski kimatronik). Mada nije navedeno da uz sportline ide sport vesanje,zatamnjena stakla,sport sedista itd.
Iskreno style plus jeste najbolji odnos ulozeno dobijeno,ali sportline mi je dosta lepsi i zanimljiviji.
Jedino sto sada ne bih uzimao ni jedan kodiaq,ne kada je najavljen RS(ima li neko informaciju kad se ocekuje premijera?).

Na mreži vojkan85

« Odgovor #218 poslato: 21. Mar, 2018. 20:01 »
Kad će ne znam, ali mislim da će imati 240ks koliko sam mogao da pročitam na internetu.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #219 poslato: 21. Mar, 2018. 21:57 »
I kostace bar 45000; kad je napucan Style do 40000...
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Na mreži vojkan85

« Odgovor #220 poslato: 21. Mar, 2018. 22:03 »
Mislim da ne bi smeli to da dozvole i neće to uraditi. Ići će do 42k max jer ako pređu 45k i još opremom dođeš do 50k, ima konkurencija da ih pojede.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #221 poslato: 21. Mar, 2018. 22:11 »
Style je 36,taman do 40 ce spakovati i vrs-a. Mozda mu ustinu i par stavki,al opet i to je po meni dobra cena za njega.
Cupra ateca izgleda odlicno,bilo bi sjajno da ubace taj motor u kodiaq.

Na mreži vojkan85

« Odgovor #222 poslato: 21. Mar, 2018. 22:16 »
Mislim da je on jači, da ima blizu 300 konja. Konačno da se Seat malo probudi.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #223 poslato: 21. Mar, 2018. 23:47 »
U kodiaq rs je najavljen bitdi 240ks,dok je u kupri 2.0 benzin od 300. Mogli bi u kodiaq rs da sibnu bar onaj 280,da ne bude samo dizel.

Na mreži vojkan85