Autor Tema: Škoda KODIAQ - utisci, komentari, informacije...  (Pročitano 33357 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: Škoda KODIAQ - utisci, komentari, informacije...
« Odgovor #240 poslato: 25. Mar, 2018. 19:40 »
Meni se taj stilski idetalj sviđa više od bilo kog realnog izduva, nabumbarenog da izgleda debelo u duzini od 15-20cm... a ono se opet vidi da je dalje cev prema loncu tanka.

I taj nabumbareni i onaj sakriveni pa nacrtan lajsnama po braniku imaju ama bas istu finkciju.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Peja

« Odgovor #241 poslato: 22. Apr, 2018. 14:00 »
Jeste, totalno nebitno i ne utiče na funkcionalnost, kao ni korozija na auspuhu (barem ne odmah)...

Na Renoima, Daciji, Fiatu.. DA, ALI ovo se na Škodama ranije nije pojavljivalo posle 6 meseci i 20kkm.

Čini mi se da od Dizelgejta... VW štedi sve više.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #242 poslato: 22. Apr, 2018. 14:10 »
Bocna strana diska i to na svakom autu odmah zardjaju.

Van mreže Peja

« Odgovor #243 poslato: 22. Apr, 2018. 14:13 »
Taman i estetski daje neku draž posle prve godine, kada kroz Alu felnu vidis koroziju. Ne moraš farbati klešta, kad su ti već diskovi ofarbani  u korenu. (Rost-styling)
 hearcut

Van mreže nidza

« Odgovor #244 poslato: 22. Apr, 2018. 14:32 »
Ako se felnom tokom nespretne montaže sljušti boja, nemaš rešenje, sem da ponovo farbaš. Disk je od materijala koji je podložan koroziji i samo zaštitna farba ga štiti od uticaja spoljašnje sredine. Štedeli na farbi? Čisto sumnjam, mislim da je količna farbe tu potpuno beznačajna u odnosu na cenu čitavog dela.

U odbranu Škode, vozimo nove Octavije od marta 2009, sve su prosleđene dalje posle 4 odnosno 5 godina bez tačkice rđe na vidnim mestima na disku.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Peja

« Odgovor #245 poslato: 22. Apr, 2018. 14:39 »
Naravno da su stedeli kao i na auspusima. Na nebitnim delovima, na ca. 10M vozila godisnje, da ustede ukupno tu i tamo, pa sve u zbiru 10E, na tu kolicinu je to fina parica.

Na mreži vojkan85

« Odgovor #246 poslato: 22. Apr, 2018. 15:04 »
Sramota. Das 20k evra da ti zardjaju stvari posle par meseci.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže fobia24

« Odgovor #247 poslato: 22. Apr, 2018. 15:17 »
I neće ti zarđati. Ja ne verujem tim FB grupama, niti u ono što pišu, niti u slike koje postavljaju. Ja u Luci dok smo vozili kola, zarđali diskovi na bukvalno svim kolima do jednoga toliko da pukne kada odlepi pri polasku su imali na placu hundai i kia vozila. Na škodinim ili vagenim, doduše ni na jednom nemcu ni jednom disk nije zapekao pri polasku bez obzira koliko su stajali. Diskovi celi su površinski bili korodirani samo na pomenutim markama, ali to ne znači da su oni loši sa kočnicama. Na svim tim kolima će diskovi trajati koliko je predviđeno i ne treba se zamarati izgledom nekih zamenskih delova koji nisu na vidnom polju. Pogledajte bilo koji kodijak na ulici da li ima zarđale diskove. Ako će mi auspuh trajati, diskovi, pločice, šta me briga kako izgledaju. Raznih fb grupa i hejtera će uvek biti. Bio je neki lik i na škoda forumu u okruženju, valjda pljuvao po škodi koju je predstavljao da je njegova, a ono auto najverovatnije od renta cara jer je na početku rekao da je uzeo crveni, a na slikama gde ga grdi je neka met.zelena. Dok sam mazdu vozio sam bio u grupi nekog poznatog servisera koji se stalno hvalio slikama kako "opet radi generalnu na ozloglašenom 2.0CD motoru". Jer je govorio da je to užas od motora koji svaki drugi prolupa ispod 200.000km. Ja sam na obe mazde imao gomilu drugih problema, ali sa motorom ne. I na obe je bio taj "ozloglašeni". Doduše, jeste crkao motor sada na toj karavanci koju sam imao kod šurakovog kolege, ali na 270.000km. ;) Ja opet ne verujem da je to očajan motor. Naprotiv, u širokoj javnosti taj motor važi za dobar, benzinci su poznati da piju ulje, ali dizeli ne.

Na mreži vojkan85

« Odgovor #248 poslato: 22. Apr, 2018. 15:26 »
Pa 270k km i nije neka kilometraža gde motor treba da rikne, ali zavisi naravno i od opšteg stanja istog i servisa.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #249 poslato: 22. Apr, 2018. 15:33 »
Povrsina diska (na koju naleze plocica) posle par dana rdja na svakom autu koji sam imao(povrsinski sloj koji se uhavti od vlage u vazduhu,2 kocenja i on se skine). Ovo sto je Peja okacio(kod glavcine,kao u "bok" diska) je meni zardjalo na superbu,a i na oktaviji pre toga,kao i na svakom autu koji sam imao,jednostavno uobicajena pojava.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #250 poslato: 22. Apr, 2018. 15:35 »
sta je ovde konkretno sramotno? Habajuci i potrosni element je poceo da rdja? Pa to je prirodan proces i ocekivan. Kontkatna povrsina dva metala, ioako fiksirani postoji svakako frikcija na molekularnom nivou i oksidacija je normalna.
Diskovi se stite samo tokom skladistenja, sama tada je bitno da se to spreci.

Potpuno nebitna i periferna pojava.

Na stranu to, jedana opaska na temu diskova mi sada pade  na pamet. Da li znate da VW ima svoju fabriku diskova, amortizera i elemenata trapa. Svakako ne proizvode sve, veliki deo ide i od dobavljaca ali diskove proizvode i sami, kao i amortizere( npr. fabricki prednji amortizer za Fabiju 1 je VW proizvodnje, zadnji opet nisu)
u pitanju je VW pogon u Braunshweig-u.
Eto mozda i tu treba traziti razlog za probleme sa diskovima, koje je npr. Neba imao...

Na mreži vojkan85

« Odgovor #251 poslato: 22. Apr, 2018. 15:36 »
Za diskove možda nije ali za izduvnu granu jeste sramota. Sećam se na Polu koji je bio 96.godište, ni trunke rđe nigde nije bilo na izduvu.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #252 poslato: 22. Apr, 2018. 15:50 »
To zavisi i od goriva koje se sagoreva.

Na mreži vojkan85

« Odgovor #253 poslato: 22. Apr, 2018. 15:54 »
Sigurno je bilo lošije 2005. nego sada ;).

Van mreže Peja

« Odgovor #254 poslato: 22. Apr, 2018. 18:07 »
To zavisi i od goriva koje se sagoreva.

Gasovi sagorenog goriva na prolaze spolja, vec kroz cev.