Autor Tema: Škoda KODIAQ - utisci, komentari, informacije...  (Pročitano 33659 puta)

0 članova i 28 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Škoda KODIAQ - utisci, komentari, informacije...
« Odgovor #30 poslato: 03. Sep, 2016. 14:10 »
Sve nova kola, pocrkavala u predelu DSG menjača :) , što u garanciji, što po isteku iste. Održavana kako treba.

Što bi rekao Peja, VW poluproizvod...

Pogledajte DSG aferu u Kini recimo...

Neka se javi i batke, pa pobrišite kasnih ovih par poruka. Pozdrav

Sent from my LG-D722  

Van mreže Peja

• Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Zarko

« Odgovor #32 poslato: 03. Sep, 2016. 22:44 »
Sve nova kola, pocrkavala u predelu DSG menjača :) , što u garanciji, što po isteku iste. Održavana kako treba.

Što bi rekao Peja, VW poluproizvod...

Pogledajte DSG aferu u Kini recimo...

Neka se javi i batke, pa pobrišite kasnih ovih par poruka. Pozdrav

Sent from my LG-D722  
Ovo sa kinom nisam cuo a i ovo sto je pocrkalo u garanciji je sigurno zamenjeno tako da nema problema ja tvrdim da nije nesto bilo radjeno kako treba a ne poluproizvod ali odosmo debelo u off

Sent from my iPhone  

Van mreže Peja

« Odgovor #33 poslato: 03. Sep, 2016. 22:48 »
Da li se jos kod nekog brenda automatski menjač redovno održava, ili mu se posle XYZ km samo promeni ulje?
Kolega ima Fiat Chorma automatik, samo covek ulje manja.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Zarko

« Odgovor #34 poslato: 03. Sep, 2016. 23:20 »
Da li se jos kod nekog brenda automatski menjač redovno održava, ili mu se posle XYZ km samo promeni ulje?
Kolega ima Fiat Chorma automatik, samo covek ulje manja.
Kod skode i wv se na odredjeni broj km menja ulje i to je to sto ja znam i traje lepo

Sent from my iPhone  

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #35 poslato: 05. Sep, 2016. 08:59 »
Cena ne moze biti manja od cene Superb-a,
Malo sam upoređivao cene u DE i GB i RS. Početni i najjeftiniji (1.4tsi) Kodiaq bi trebao da bude za "nijansu" skuplji od najjeftinijeg superba u RS (sada je na akciji za 19.500eur), znači pretpostavljam da cena Kodiaqa počinje oko 20.000 plafon 21.000.

Evo kupe verzije, (navodno) potvrđena je već ali za kinesko tržište. (render)
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #36 poslato: 05. Sep, 2016. 10:17 »
Sada kada se prašina oko premijere polako slegla, interesantno je još ovde reći da su se na ovom Škoda forumu slike novog Kodiaqa pojavile 01.09. (skoro) prve - pre zvaničnog predstavljanja!
Zahvaljujući Twitter kanalu vest o prvim slikama Kodiaqa se 01.09. ujutru brzinom munje proširila do nekih od najuticajnijih internet auto portala u CZ, RUS, DE, UK, NL... i svi oni su naveli da je srpski Škoda forum izbacio slike Kodiaq-a pre zvanične premijere!
Zbog tih fotki su tog jutra iz Škode zvali našeg ovlaštenog dilera a oni mene da pitaju - odakle su slike?  :-X

Tog dana poseta forumu je bila neverovatna, server je u par navrata bio nedostupan.
Evo kako je su posete izgledale na grafiku (promet) kao i deo liste domena koji su kao referencu ka slikama Škode naveli ovaj forum.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Filip

« Odgovor #37 poslato: 05. Sep, 2016. 10:35 »
dobro, i odakle su slike? :P :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #38 poslato: 05. Sep, 2016. 11:14 »
Klasičan Škodin potez, za iste pare kao braća i sestre iz familije, a možda i manje, dobiješ vozilo sa više prostora. Ovo je veliko kao Tuareg, a u klasi sa Tiguanom i Atecom.

Мислим да си мало побркао лончиће. Не може Kodiaq бити у класи са Tiguanom и Atecom, гдје је онда мјесто Yetiju?! :) Он је на истој платформи као поменута два брата из групације. Kodiaq није ни велики као Touareg (да се не збуне купци па почну да га пореде са возилима из више класе по димензијама и још више по могућностима и квалитету), мањи је за 10-12цм у ширину/дужину (висина је мала разлика) док је по неколико центиметара и шири и виши и много центиметара дужи од Tiguana и посебно Atece... :) Yeti је на истој платформи као и поменута два брата из групације, док се Kodiaq уклапа негдје између њих и веће/старије/скупље браће из групације - не ускаче у вишу класу у којој осим 7 сједишта нема шта да понуди, него одскаче од ниже у односу на коју ће имати јаче моторе (бар тај би-турбо) и значајно више простора, па ко би нешто више у односу на Yeti/Tiguan/Ateca а не може да приушти Touareg или Q5 има идеалан производ - Kodiaq који пружа много више него што кошта у односу на ова три. То је моје виђење ствари :)

@Karlheinz - браво за потез и реакције које је изазвао :bravo: ;D Примјетио сам и "баговање" и кочење сајта (сервера) тог дана :)
« Poslednja izmena: 05. Sep, 2016. 11:17 jovan.ilic.89 »

Van mreže voyager

« Odgovor #39 poslato: 05. Sep, 2016. 12:27 »
Braaaavo! Nedopustivo je da ti koči server ;)
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže voyager

« Odgovor #40 poslato: 05. Sep, 2016. 15:01 »
Jovane, sve je varijacija iste platforme, a po meni su paralele:
Ateca <---> Yeti
Tiguan
Tiguan XL <---> Kodiaq

Mislim da je sve to daleko od Tuarega, Q5 i sl.

Van mreže batke

« Odgovor #41 poslato: 05. Sep, 2016. 20:32 »
Dobro, možda nije dobro poređenje u veličini sa Tuaregom, ali je ovo prilično veliki auto. Evo jednog linka.

https://www.youtube.com/watch?v=9bsZABzi_ZA
« Poslednja izmena: 05. Sep, 2016. 20:36 batke »
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže ljusasd

« Odgovor #42 poslato: 05. Sep, 2016. 22:01 »
dobro, i odakle su slike? :P :B=)

Stvarno odakle slike a  :)) :)) :))

Meni se lično Kodiaq mnogo sviđa u koju god klasu spada, a kupe mi je još zanimljiviji. Izgleda ću ja opet u Škodu i opet u SUV segment. Naravno samo da se preleže dečije bolesti.
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #43 poslato: 05. Sep, 2016. 23:06 »
Koji bi motor valjalo uzetu u ovom automobilu?

Van mreže voyager

« Odgovor #44 poslato: 05. Sep, 2016. 23:15 »
Dizel 2.0TDI Biturbo od 240KS za iživljavanje :D