Autor Tema: Mala pomoc/savet oko podizaca stakla  (Pročitano 1273 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zox024Započeo temu

Mala pomoc/savet oko podizaca stakla
« poslato: 19. Sep, 2016. 13:24 »
Imam mali problem od juce sa vozacevim podizacem stakla. Radi na prvi zub ali nece automatski da se podize i spusta na drugom zubu, dok suvozacev radi kako treba. Probao sam sa kontaktom na kljucu da ga drzim 5 sekundi da ga komp ucita i onda proradi ali ubrzo nakon toga opet nece automatski i tako vec nekoliko puta radim.
Neki savet kako to da otklonim i sta pravi problem?

Послато са Lenovo P1a42  

Van mreže jaskoas

Odg: Mala pomoc/savet oko podizaca stakla
« Odgovor #1 poslato: 19. Sep, 2016. 13:45 »
Provjeri zice koje se nalaze u onojo zastiti kada otvoris vrata meni se desavalo isti simptomi samo na Faabia mk1 kada pritisnem taj bunt zica proradi na drugi zub i spustanje i dizanje kada sam raskopao sve to dvije zice bile napukle i los spoj bio i svaki put elektronika zaboravi krajnji gornji i donji polozaj podizaca .Pozz

« Odgovor #2 poslato: 19. Sep, 2016. 13:56 »
Izgleda si druze u pravu, radilo je do pre sekundu posto sam u autu, sada sam otvorio vrata da vidim tu zastitu i zatvorio vrata (auto sve vreme radi) i odjednom kako kazes zaboravio je gornji polozaj...

Послато са Lenovo P1a42  

« Odgovor #3 poslato: 19. Sep, 2016. 15:07 »
E sada, elektricar kaze da mu treba 2-3 sata da to odradi, da skida tapacir sa vrata... Nesto mi je to dugo... Pominje da je mozda neki modul... Cini mi se kao klasicna krvopija

Послато са Lenovo P1a42  

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #4 poslato: 19. Sep, 2016. 15:38 »
To sve mozes i sam da odradis
da pregledas kablove skines tapacirung sve to sam mozes
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže jaskoas

« Odgovor #5 poslato: 19. Sep, 2016. 16:02 »
Lagano skini tu zastitu sa obje strane i pregledaj konektore imas ih isto sto ulaze u vrata i ulaze u unutrasnjost kabine malo je usko za raditi i zice su dobro umotane nekakvom trakom ja ipak mislim da ti se to razglabalo u konektoru i ne bi bilo lose da kupis sprej cistac kontakata zna pomoci moguce je samo da ti je voda usla i oksidirali kontaktni.
http://www.wurth.ba/Public/OnlineShop/CatalogPage.aspx?CatalogPageId=12076
Evo dole vidis kako izgledaju konektori.
« Poslednja izmena: 19. Sep, 2016. 16:06 jaskoas »

« Odgovor #6 poslato: 19. Sep, 2016. 16:16 »
U pravu ste, pokusacu ja to sam, prvo sa skidanjem gume i konektorima, ako to ne resi problem onda cu i tapacirung skinuti pa pregledati ostatak. Javljam sta sam uradio

Послато са Lenovo P1a42  

« Odgovor #7 poslato: 04. Okt, 2016. 18:17 »
Resen problem, nije bilo potrebno skidati tapacir sa vrata, skinuo gumu izmedju vrata i skoljke i zatekao jednu od mnogo zica tacno na pola pokidanu. Pravila je kontakt pri zatvorenim vratima i radila a pri otvorenim se razdvajala i pravila problem. Dodao parce zice, povezao i izolovao. Sad radi kako treba. Hvala ljudi na pomoci!!!

Послато са Lenovo P1a42