Autor Tema: Voda u patosnisi suvozaca  (Pročitano 6795 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže PejaZapočeo temu

Voda u patosnisi suvozaca
« poslato: 22. Sep, 2016. 11:46 »
U gumenoj patosnici ispred suvozaca pravi mi se bazence kada je jaca i duza kisa. Gljivarstvo u kolima mi nije cilj, pa cu ovo morati da krpim sto pre jer sledi sezona kisnog vremena. Problem skupljanja vode sam resio tako sto sam na tom mestu podmetnuo mikrofiber krpu, tak oda se voda sada sliva ka spolja umesto u kabinu.

Voda curi na dnu spoja tapacira vrata i metala vrata, sto mu dodje izvor tekuce vode unutar kabine.
Na YT sam pronasao potencijalni uzrok, tj. propali dihtung ispod unutrasnjeg metalnog panela vrata, a "zakrpa" je silikon po obodu tog metalnog panela na spoju sa metalom sasije vrata.

Trajno resenje bi bilo zamena dihutnga, ali to podrazumeva skidanje panela. E sada, problem je sto je za razliku od skuplje VAG brace, ovaj panel spojen nitovanjem a ne srafljenjem  hearcut

Bas je ruzno od VAG-a da im se ta grska provlaci jos og G4.

• Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže lipovaccc

Odg: Voda u patosnisi suvozaca
« Odgovor #1 poslato: 22. Sep, 2016. 14:01 »
Isti slucaj sam imao i na fabiji sva vrata sam predihtovao silikonom
Unutra posle pranja bude vode u patosnicama to sve smrdelo na vlagu
Kupi Pejo obican silikon i odradi vrata  i nema da brines kod mene evo vec godinu dana sve suvo
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Odg: Voda u patosnici suvozaca
« Odgovor #2 poslato: 22. Sep, 2016. 14:26 »
Mislis na silikon u "pistolju" ili na zivu gumu?

Mene takodje intrigira otkud ta voda u vratima, kada lici da prozor dobro dihtuje na metlice.
« Poslednja izmena: 22. Sep, 2016. 14:34 Peja »

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #3 poslato: 22. Sep, 2016. 14:34 »
Slikon na pištolj samo dobro obrises tamo gde ces staviti slikon cistom krpom suvom i namaži ga  i bice super
To je normalno da voda uđe u vrata ali zato moraju odvodi biti čisti i nece biti problema
Ovo sa vodom u vratima je imao problem Rapid sve se mućka untra  :B=) Pa morali da zasecaju kedere dole
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #4 poslato: 22. Sep, 2016. 15:22 »
Odvodi u vratima su potpuno prohodni i apsolutno cisti, a ovo je dodatna (skrivena) feature made by das Auto.

PS. Moj automobil evoluira, jedino sto su se neke evolucije zavrsile neslavno.

Van mreže jaskoas

« Odgovor #5 poslato: 22. Sep, 2016. 17:13 »
Dacu ti savjet ako to budes radio silikonom kako da bude fino zaglađen silikon,uzmi bocu sa prskalicom najbolje od one tecnosti za staklo i razmuti deterdzenta za suđe i kad povuces silikon tom tečnošću popršći preko silikona i skvasi prst deterdzentom i onda fino zagladiš silikon i onda izgleda kao iz fabrike a plus bolje se oblikuje oko limenog panela i nista ne ostaje po prstima samo pripremi krpu za brisanje ostatka sa prsta.Ja sam tako uradio na svim vratima i nikad vise problema ali meni je bilo lakse posto su sarafi umjesto nitni.I imaces nekih 7 dana ugodan miris silikona  :B=) .Najbolje bi ti bilo skinuti lim i sastrugati staru dihtung posto on vremenom skori i truhne ako samo onako stavis silikon bez skidanja postoji mogucnost da ne zacepis sve rupe i onda ces se zezat sa skidanjem silikona plus lim ces morat skidati svejedno.Pozz
« Poslednja izmena: 22. Sep, 2016. 17:17 jaskoas »

Van mreže SystemMan

• Ambition
  • L&K ugled: 2
  • VW Klub ''Duledudule''
« Odgovor #6 poslato: 22. Sep, 2016. 20:13 »
Nikakav silikon, ovo je meni majstor stavio na zadnja vrata gde je prokisnjavalo http://www.moto-build.com/tigerseal.html i vec 4 godine nema problema.
E sad, pre dve godine je pocela voda da se pojavljuje kod vozacevih nogu, jedva smo ustanovili da je voda usla kroz malecku rupicu koja je nastala na lepku za soferku. Naravno soferka zamenjena i problem sa vodom resen.
  • Vozi: Fabia 1.9 TDI Combi

« Odgovor #7 poslato: 22. Sep, 2016. 21:42 »
Da li se to čudo posle moze skinuti, ako na primer moram popravljati nesto sto zahteva skidanje panela?

https://www.youtube.com/watch?v=h3BxJqf7FiI

Van mreže jaskoas

« Odgovor #8 poslato: 22. Sep, 2016. 23:52 »
Silikon se moze skinuti bez problema ja sam skidao kada sam mijenjao mikroprekidac u bravi vrata a prije toga je bilo silikonirano. Isjece se silikon skalpelom skine panel i rukom ga mozes oguliti

Van mreže SystemMan

• Ambition
  • L&K ugled: 2
  • VW Klub ''Duledudule''
« Odgovor #9 poslato: 23. Sep, 2016. 16:44 »
Silikon se moze skinuti bez problema ja sam skidao kada sam mijenjao mikroprekidac u bravi vrata a prije toga je bilo silikonirano. Isjece se silikon skalpelom skine panel i rukom ga mozes oguliti
Može sigurno, ne verujem da proizvođač nije mislio na to...
  • Vozi: Fabia 1.9 TDI Combi

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #10 poslato: 24. Sep, 2016. 01:12 »
Ma Pejo, brate, ne moraš skidati panel. Samo skalperom opseci što bliže limu taj stari sunđerasti dihtung ako viri izvan spoja panela i vrata, narokaj silikona i zagladi silikon dobro po spojevima. Ako treba stavi deblji sloj da bi ga lakše rasporedio, u krajnjem slučaju, ne moraš skidati višak jer ionako ide tapacirung preko. Bitno je samo na donjem delu da dobro zadihtuješ i nemaš problema-neće niko šmrkom da sabija vodu u vrata, dovoljno je samo lepo naneti silikon.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #11 poslato: 27. Sep, 2016. 21:21 »
gledam, ne nalazim youtube snimak u vezi skidanje oplate prednjih vrata na O2 (FL)

Znam da nije neka žvaka, ali bih to da skinem/vratim bez oštećenja plastike....

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #12 poslato: 27. Sep, 2016. 22:56 »
Pa probaj neki klip sa VW istog godišta, verovatno je jako sličan raspored šrafova/žabica.
Ja sam našao ovaj za octaviu 2005 ako ti znači: https://www.youtube.com/watch?v=9n81dpQhw1U
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #13 poslato: 25. Okt, 2016. 14:22 »
Da li postoje odvodi za vodu/kondenz iz pragova koje povremeno treba procackati?

Van mreže bugarin

« Odgovor #14 poslato: 25. Okt, 2016. 18:04 »
Pragovi-sajtne na octaviji po pravilu nemaju cepove za kondenz-vodu jer voda nema nacina ni da udje u iste. Jedino ako je doslo do probijanja praga-sajtne.

A sto se tice onog tigerseal-a...... Cisto bacanje para. Upotreba PU veziva na mestu koje ne zahteva elasticnost, mogucnost farbanja i veliki pritisak je besmisleno.
Obican silikon ce zavrsiti posao. Ovde vezivo ionako sluzi samo kao diht masa, jer srafovi odlicno drze panel uz vrata.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD