Autor Tema: Alarmi, koji ugraditi?  (Pročitano 10919 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Marconi77

Odg: Alarmi, koji ugraditi?
« Odgovor #15 poslato: 12. Jan, 2014. 16:22 »
Takve stvari nisu za igru...

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #16 poslato: 12. Jan, 2014. 17:13 »
potpuno se slazem za zeder,ali za pocetak dobar je i alarm sa daljinskim zakljucavanjem!!!ali kasnije cu ubaciti i zeder kada budem bio u mogucnosti naravno!!!!da li su dobri kineski alarmi?? :D
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Marconi77

« Odgovor #17 poslato: 12. Jan, 2014. 17:19 »
Da budem iskren velika većina alarma je kineske proizvodnje. Moj savet ti je da ne kupuješ alarm pa da nosiš na instaliranje već da ti servis koji ugrađuje alarme ugradi alarm iz svoje ponude. Tako dobijaš garanciju kako na radove tako i na uređaj. Iz kog grada si? Da vidim da te uputim eventualno na nekoga.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #18 poslato: 12. Jan, 2014. 17:25 »
iz kragujevca!vec sam se raspitao u jednom servisu.lik daje 10 dana garanciju samo na ugradnju kineskog alarma a za uredja ne daje,a na malo skuplji daje godinu dana!!!samo me zanima koji su dobri da mi ne uvali neshto bzv!!! :o

Van mreže Marconi77

« Odgovor #19 poslato: 12. Jan, 2014. 17:28 »
Vidi, po zakonu garancija na uređaj je 2 godine osim ako ti ne pristaneš na manje. Taj čim daje toliku garanciju na ugradnju treba da ti bude jasno kako će ti isti ugraditi. Šta ti je rekao, šta ima u ponudi?

Van mreže TurboZapočeo temu

« Odgovor #20 poslato: 12. Jan, 2014. 17:54 »
Može da ti da garanciju onaj ko ima čime da garantuje(registrovanu firmu) a takvih je malo, i to košta.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže Marconi77

« Odgovor #21 poslato: 12. Jan, 2014. 18:30 »
Ja i zato pričam o ugradnji u servisu a ne u nekoj šupi gde će neko priučen da čačka po instalaciji. Nestručna ugradnja i čačkanje po instalaciji auta pored krađe na "izvolte" takođe može dovesti i do spaljivanja bord kompjutera, paljenja instalacije itd. Postoji mnogo primera koji su dokumentovali šta se sve desi kada se nestučno ugrađuje alarm, muzika itd.
Svako ima pravo da odluči ko će da mu čačka po kolima i da pokuša da prođe što jeftinije, ali baš zbog toga alarmi i gube smisao jer se lako onesposobljavaju. Iole ozbiljna ugradnja nekog alarma sigurno nije ispod 150€, a ako se ugrađuje bolji uređaj i ako se radi kod dobrog majstora, ispod 250€ teško da može da se prođe.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #22 poslato: 12. Jan, 2014. 18:30 »
ajoj,pa nije mi rekao marke!!samo mi je rekao za garanciju i cene!!!ma on je prvi koga sam pitao,pogledacu svuda po gradu!!!nego me interesuje koji su dobri iz vashih iskustava!!!poshto ja nemam pojma oko toga!! :-\

Van mreže TurboZapočeo temu

« Odgovor #23 poslato: 12. Jan, 2014. 18:33 »
Ozbiljni alarmi ne diraju instalacije, samo se uzme napon sa akumulatora, i to je sve, mnogi imaju i autonomno napajanje. Ali takav košta 250+€, a toliko je i Zeder.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže Marconi77

« Odgovor #24 poslato: 12. Jan, 2014. 18:34 »

ajoj,pa nije mi rekao marke!!samo mi je rekao za garanciju i cene!!!ma on je prvi koga sam pitao,pogledacu svuda po gradu!!!nego me interesuje koji su dobri iz vashih iskustava!!!poshto ja nemam pojma oko toga!! :-\

Vidi, ima raznih kineskih alarma. Dosta toga je krš koji se preko oglasa prodaje od 2500 do 3500 dinara i to treba da zaobiđeš ako želiš kakvu takvu zaštitu. Ja ovako napamet ne mogu da ti kažem šta valja jer se dosta toga prodaje pod raznim nazivima a ustvari je jedno te isto.

Van mreže Marconi77

« Odgovor #25 poslato: 12. Jan, 2014. 18:38 »

Ozbiljni alarmi ne diraju instalacije, samo se uzme napon sa akumulatora, i to je sve, mnogi imaju i autonomno napajanje. Ali takav košta 250+€, a toliko je i Zeder.

HUAWEI P6 via TT

Kako to misliš ne diraju se instalacije? Ako misliš na CAN uređaje koji se kače na računar auta i koriste daljince sa ključa, samo da ti kažem da je to nešto što se mnogo lakše onesposobi nego neki prosečan klasičan alarm ugrađen kod stručnog majstora. Ti CAN Alarmi nemaju svoju blokadu već koriste fabrički imobilajzer a malo stručniji lopovi to onesposobe vrlo brzo.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #26 poslato: 12. Jan, 2014. 19:01 »
ne bacaj pare na neki skupi alarm, nego ugradi 3-4 prekidaca da lopova zbunis jel nema toliko vremena za kradju a sve drugo je za njih maciji kasalj, pa i zeder, stave auto na tockice i teraj, po meni je  bacanje para za  ozbiljnjije alarme, neki alarm za bravu i stakla i to je to.
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže Marconi77

« Odgovor #27 poslato: 12. Jan, 2014. 19:24 »
ne bacaj pare na neki skupi alarm, nego ugradi 3-4 prekidaca da lopova zbunis jel nema toliko vremena za kradju a sve drugo je za njih maciji kasalj, pa i zeder, stave auto na tockice i teraj, po meni je  bacanje para za  ozbiljnjije alarme, neki alarm za bravu i stakla i to je to.

Ako je u pitanju Lada, Moskvič i slično onda je OK da stavi prekidač i da se nada da ga neće pronaći. Poenta alarma je višestruka, sirena služi da privuče pažnju dok neko pokušava da onesposobi blokade itd. Sam alarm ima funkciju blokade da neko ko želi da upali auto to ne može da uradi za par minuta već da se pomuči i da odustane. Takođe ne razumem logiku da se ne bacaju pare na ugradnju alarma ili neke mehaničke zaštite. Dakle kupi se auto od nekoliko hiljada evra (čak i nekoliko desetina hiljada evra) i onda je skupo dati pare za alarm i neku mehaničku zaštitu. Tom logikom su se vodili svi bivši vlasnici automobila kojima je auto nestao pa sad na žalost mogu samo da kukaju i da se kaju što nisu uložili u bolju zaštitu.

Naravno kao što rekoh, ja samo iznosim moje mišljenje. Ako @krcaerdoglija ne želi neku ozbiljniju zaštitu za svoju Fabiu, ili smatra da je dovoljno da se ugradi nešto jeftino što će više služiti kao centralna brava, ja nemam ništa protiv, ja samo dajem savet i iznosim svoje mišljenje.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #28 poslato: 12. Jan, 2014. 20:53 »
ja sam rekao alarm ne neki preterano skup i plus 3-4 prekidaca i car je. a koliko se secam prosle godine na rts-u je bio pusten snimak sa kucnog video nadzora kako kradu coveku dzipa sa sve alarmom za 13 sek., zato kazem 3-4 prekidaca-blokade da ih pomucis, inace alarmi samo ne znam kakvi skidaju kodove bezicno, i sva ta tehnologija je provaljena. da ne razglabam, njegov auto, mi smo izneli nasa misljenja, odluka je na njemu. ovo sto sam ja izneo ovde proizilazi iz price sa covekom koji radi alarme 15god.
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže Marconi77

« Odgovor #29 poslato: 12. Jan, 2014. 21:04 »

ja sam rekao alarm ne neki preterano skup i plus 3-4 prekidaca i car je. a koliko se secam prosle godine na rts-u je bio pusten snimak sa kucnog video nadzora kako kradu coveku dzipa sa sve alarmom za 13 sek., zato kazem 3-4 prekidaca-blokade da ih pomucis, inace alarmi samo ne znam kakvi skidaju kodove bezicno, i sva ta tehnologija je provaljena. da ne razglabam, njegov auto, mi smo izneli nasa misljenja, odluka je na njemu. ovo sto sam ja izneo ovde proizilazi iz price sa covekom koji radi alarme 15god.

Slažem se. Uz solidan alarm koji je dobro odrađen plus dodatne blokade poput prekidača (ali da se zna šta se prekida), izmeštanje OBD konektora, mehaničke zaštite, veće su šanse da auto ostane kod vlasnika. Inače taj snimak što spominješ, video sam ih nekoliko na youtube-u ali kod novijih alarma koji imaju daljince sa plivajućim kodom nemoguće je skenirati kod od daljinca. Zato i jeste bitno da uređaj bude iole malo bolji (npr excalibur 500 koji košta 60€ u oglasima).