Autor Tema: Prebacivac goriva ne radi!!! (ne svetli)  (Pročitano 3878 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Cile93Započeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Prebacivac goriva ne radi!!! (ne svetli)
« poslato: 23. Sep, 2016. 21:52 »
Pozdrav ljudi molim za pomoc! Nedavno nakon posla sednem u moju feliciju hocu da ga upalim sve normalno kad odjednom mi se javio problem. Kontakt ima auto,sve normalno radi,vergla ali nikako da upali. Problem je u tome sto ga vozim na gas a naravno moze i na benzin a ispod kontakt brave imam takozvani prebacivac goriva na koje zelim da vozim. No sve u svemu taj prebacivac uopste ne svetli (zelena boja mi je za gas a crvena za beznin) i ne cujem uopste da mi boca za gas skljocne kada dam kontakt tacnije boca ne dozvoljava da gas stigne do isparivaca. Znaci dzaba verglanje kada gorivo ne stize do karburatora. Moze li mi neko reci sta bi tu moglo da crkne? Proveravao sam svaki jedan osigurac do do duse jedan je zviznuo ali stavio sam nov a prebacivac i dalje ne radi. Pomagajte!
  • Vozi: Skoda Felicija 1,3 1999

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
Odg: Prebacivac goriva ne radi!!! (ne svetli)
« Odgovor #1 poslato: 23. Sep, 2016. 22:14 »
Osigurac za plinsku instalaciju nije u osigurackoj kutiji vec negde u okolini isparivaca. Proveri prvo njega pa vidi da li prekidac za prebacivanje dobija napon.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Cile93Započeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #2 poslato: 23. Sep, 2016. 22:20 »
Gledao sam i kod isparivaca svugde jedino ima dve zice narandzasta i crna i te dve se ubadaju kod isparivaca ali to su oni dzekovi na nabadanje,ne verujem da je to osigurac nego je to + i -  koliko se razumem. A osigurac nigde nemogu da pronadjem u haubi gledao sam i ispod isparivaca i kod filtera za gas ali nemogu skontati gde se nalazi....  :-[
  • Vozi: Skoda Felicija 1,3 1999

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #3 poslato: 23. Sep, 2016. 22:21 »
praksa je da se struja za njega uzima sa bobine pa tako potrazi tu u okolini bobine,osigurac 7,5 Ampera braon boje.
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
« Odgovor #4 poslato: 23. Sep, 2016. 22:38 »
Polozaj osiguraca uglavno zavisi od afiniteta majstora koji ugradjuje plin ali mora biti na vidnom mestu.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže SaleNBg

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #5 poslato: 24. Sep, 2016. 09:37 »
a tu negde oko prebacivaca da li si proverio instalaciju. tipa neka nagnjecena zica, ili kablic ispao iz neke buksne (ili korodirao kontakt). - ako je na buksnice, izvadi ih, vidi da li ima korozije, ako ima to malo obrisi (moze at ulje na krpicu), pa vrati.
 i naravno potrazi taj osigurac, mada ako je osigurac pregoreo - on ne pregoreva sam od sebe - dakle pronadji uzrok (negde je doslo do povecane potrosnje struje pa je zato pregoreo - ako je pregoreo) - a mozda se i on samo rasklimao/korodirao u kontaktu - ako je onaj sto se zabode kao u kutijici sa osiguracima.
  • Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000