0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Ајде ти то сними телефоном па дигни овдје, можда неко и "набоде" шта струже.
Hm...cudno mi ovo da se ne cuje u leru.Cuje li se kada je u brzini a stisnuto kvacilo?
Probaj dok je auto na leru i dok se cuje taj zvuk da upalis klimu i vidi cuje li se i dalje.Meni je tako strugalo bas kako opisujes i ispostavilo se da je neki lezaj kompresora klime (ili remenica kompresora), pa cim upalis klimu tj. kompresor, prestaje zvuk, jer ga optereti..Ovo sto sam napisao je bila situacija kod mene, tako da ti pricam iz prve ruke.
Mudar savjet. Mijenjao sam remenicu kompresora prije odlaska na more i vec tad se culo neko blago struganje u duzim intervalima, nekad jace, nekad slabije. Povezao sam tad to sa remenicom i planirao je testirati cim budem imao priliku. Nije nemoguce da se desilo nesto tako jer sumnjam da mi je majstor stavio polovnu remenicu tad, a prodao kao novu (sumnjam bas zbog toga sto se culo poslije mijenjanja).Hvala, javicu cim provjerim.
Auuu, probaj ovo sa pk kaisem, moguce da je alternator
'bem mu, meni se po zvuku čini kao da nije do remenica jer se zvuk čuje ređe od obrtaja, kao da je neki element koji ima deset puta manje obrtaje od remenica/kaiševa, ako razumete šta pokušavam da kažem. Ovo je zvuk bukvalno kao kod obruča mešalice za beton, kao nešto što ima male obrtaje a veliku putanju oko svoje ose. Da je remenica i slično, prilično sam siguran da bi se čulo veoma učestalije, u skladu sa obrtajima remenica/kaiševa, a ovo se čuje mnogo ređe od obrtaja motora. Svakako treba proveriti da ne bi rizikovao havariju motora.