Autor Tema: Majstor kaze da nema pojma sta bi moglo biti u pitanju  (Pročitano 6723 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Munja D.Započeo temu

Odg: Majstor kaze da nema pojma sta bi moglo biti u pitanju
« Odgovor #15 poslato: 28. Sep, 2016. 14:15 »
Ајде ти то сними телефоном па дигни овдје, можда неко и "набоде" шта струже.

Kad budem imao vremena, na poslu sam.. Mada, ne znam koliko ce kvalitetan zvuk biti, ali mogu pokusati..
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9 tdi 2008

« Odgovor #16 poslato: 28. Sep, 2016. 14:19 »
Hm...cudno mi ovo da se ne cuje u leru.
Cuje li se kada je u brzini  a stisnuto kvacilo?

Nije se culo u leru prvih 5 minuta, a kasnije je pocelo i u leru. Mislim da sam napisao tako. :-)

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #17 poslato: 28. Sep, 2016. 15:20 »
Probaj dok je auto na leru i dok se cuje taj zvuk da upalis klimu i vidi cuje li se i dalje.
Meni je tako strugalo bas kako opisujes i ispostavilo se da je neki lezaj kompresora klime (ili remenica kompresora), pa cim upalis klimu tj. kompresor, prestaje zvuk, jer ga optereti..
Ovo sto sam napisao je bila situacija kod mene, tako da ti pricam iz prve ruke.

« Odgovor #18 poslato: 28. Sep, 2016. 15:40 »
Probaj dok je auto na leru i dok se cuje taj zvuk da upalis klimu i vidi cuje li se i dalje.
Meni je tako strugalo bas kako opisujes i ispostavilo se da je neki lezaj kompresora klime (ili remenica kompresora), pa cim upalis klimu tj. kompresor, prestaje zvuk, jer ga optereti..
Ovo sto sam napisao je bila situacija kod mene, tako da ti pricam iz prve ruke.

Mudar savjet. Mijenjao sam remenicu kompresora prije odlaska na more i vec tad se culo neko blago struganje u duzim intervalima, nekad jace, nekad slabije. Povezao sam tad to sa remenicom i planirao je testirati cim budem imao priliku. Nije nemoguce da se desilo nesto tako jer sumnjam da mi je majstor stavio polovnu remenicu tad, a prodao kao novu (sumnjam bas zbog toga sto se culo poslije mijenjanja).
Hvala, javicu cim provjerim.

« Odgovor #19 poslato: 28. Sep, 2016. 18:54 »
Mudar savjet. Mijenjao sam remenicu kompresora prije odlaska na more i vec tad se culo neko blago struganje u duzim intervalima, nekad jace, nekad slabije. Povezao sam tad to sa remenicom i planirao je testirati cim budem imao priliku. Nije nemoguce da se desilo nesto tako jer sumnjam da mi je majstor stavio polovnu remenicu tad, a prodao kao novu (sumnjam bas zbog toga sto se culo poslije mijenjanja).
Hvala, javicu cim provjerim.

Nazalost, nije prestao zvuk kad sam upalio klimu. Medjutim, da li neko zna da li je moguce da bude problem sa remenicom, a da se zvuk ne smiri kad upalim klimu? I da, drzao sam klimu upaljenu mozda minut-dva, pa da nije bilo to malo?

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #20 poslato: 28. Sep, 2016. 19:05 »
Meni je prestajao zvuk cim bih upalio klimu..
Lako moze da se proveri da li je remenica klime ili alternatora, skine se pk kais i upali se auto, ako se cuje i dalje, nije do toga

« Odgovor #21 poslato: 28. Sep, 2016. 19:14 »
Evo ga i snimak zvuka, nadam se da ce se cuti.

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #22 poslato: 28. Sep, 2016. 19:20 »
Auuu, probaj ovo sa pk kaisem, moguce da je alternator

« Odgovor #23 poslato: 28. Sep, 2016. 19:30 »
Auuu, probaj ovo sa pk kaisem, moguce da je alternator

Ne znam to sam uraditi.. Kad nadjem nekog ko se razumije, javicu sta je bilo. Hvala na savjetima.

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #24 poslato: 28. Sep, 2016. 19:36 »
Pa nadji nekog, to ti je najbezbolnije da probas, da krenes od toga..
I naravno posle da se proveri zupcenje, dal je uzubljen kako treba isl...

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #25 poslato: 28. Sep, 2016. 19:49 »
'bem mu, meni se po zvuku čini kao da nije do remenica jer se zvuk čuje ređe od obrtaja, kao da je neki element koji ima deset puta manje obrtaje od remenica/kaiševa, ako razumete šta pokušavam da kažem. Ovo je zvuk bukvalno kao kod obruča mešalice za beton, kao nešto što ima male obrtaje a veliku putanju oko svoje ose. Da je remenica i slično, prilično sam siguran da bi se čulo veoma učestalije, u skladu sa obrtajima remenica/kaiševa, a ovo se čuje mnogo ređe od obrtaja motora. Svakako treba proveriti da ne bi rizikovao havariju motora.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #26 poslato: 28. Sep, 2016. 20:14 »
'bem mu, meni se po zvuku čini kao da nije do remenica jer se zvuk čuje ređe od obrtaja, kao da je neki element koji ima deset puta manje obrtaje od remenica/kaiševa, ako razumete šta pokušavam da kažem. Ovo je zvuk bukvalno kao kod obruča mešalice za beton, kao nešto što ima male obrtaje a veliku putanju oko svoje ose. Da je remenica i slično, prilično sam siguran da bi se čulo veoma učestalije, u skladu sa obrtajima remenica/kaiševa, a ovo se čuje mnogo ređe od obrtaja motora. Svakako treba proveriti da ne bi rizikovao havariju motora.

Juce se culo ucestalije. Danas kad sam snimao, bila je ukljucena klima i imam osjecaj kao da je zbog toga zvuk postao manje ucestao..

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #27 poslato: 28. Sep, 2016. 20:50 »
Ako se menja sa uključivanjem/isključivanjem klime, onda je zvuk povezan sa nekim od kaiševa tj sa agregatima koje kaiševi pokreću.Pored remenica i španera/rolera, može biti i neki ležaj u pitanju. Pošto zupčasti nije vezan za kompresor klime, onda je problem u PK prenosu tj u nekom od agregata koje goni PK kaiš- ležaj, remenica, možda čak i pretegnut PK kaiš. Ne znam tačno kako je to kod tvog motora pošto ima raznih sistema. Recimo, moj Fokus nema uopšte španere PK kaiševa već 2 elastična kaiša koji se zategnu između pogonjenih agregata.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #28 poslato: 29. Sep, 2016. 22:25 »
Evo konacno veceras bio momak iz jednog dobrog servisa i poslije 30 sekundi utvrdi da je stvar u remenici kompresora klime. Zvao sam onog lika sto mi je stavljao remenicu prije 2-3 mjeseca i sutra rjesavam to.
Hvala vam svima na pomoci i na savjetima, citacu i dalje forum, vidio sam nekih zanimljivih tema, pa se cujemo nekom drugom prilikom. Zivjeli!

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #29 poslato: 30. Sep, 2016. 01:05 »
E pa eto, znaci kao meni sto je bilo.. Drago mi je da si resio problem
Napisi koliko je para remenica (ako se samo ona menja ili kako vec)