Autor Tema: Vakum pumpa curi ulje na dihtungu.  (Pročitano 9521 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže jaskoasZapočeo temu

Vakum pumpa curi ulje na dihtungu.
« poslato: 16. Okt, 2016. 19:00 »
Pozdrav svima primjetio sam da izmedju vakum pumpe i motora curi ulje veoma malo ali kvasi da se moze primjetiti, predpostavljam da je dihtung. Da li je neko od Vas imao slicnu intervenciju i jeli moguće kupiti samo dihtung i zamjeniti ga vlastitim rukama? Jel ovo curenje utice na rad pumpe? Auto Fabia 1.9 SDI 2000 god.

Van mreže hatuna1983

Odg: Vakum pumpa curi ulje na dihtungu.
« Odgovor #1 poslato: 19. Okt, 2016. 23:40 »
Jel mislis na tandem pumpu desno?
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

« Odgovor #2 poslato: 23. Okt, 2016. 17:53 »
Da sa desne strane to je kod SDI motora samo vakum pumpa sluzi samo za kocnice a TDI tzv.tandem pumpa.

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #3 poslato: 23. Okt, 2016. 18:36 »
Kod mene je curila po malo i pojela mi crijevo ispod od vode, iscurio mi antifriz ne kraju. Tzv. prepakivanje pumpe tj zamjena gumica i dihtunga sa zamjenom crijeva me oko 200 KM izaslo. Same ruke su oko 90 KM bile, tako da u mom slucaju nije ni jeftino. Ne znam jel isto i za SDI.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

« Odgovor #4 poslato: 24. Okt, 2016. 18:18 »
Kod SDI samo motorno ulje curi a na tandem pumpi kod TDI moze i nafta da curi tako da sumnjam da je tako skupo za SDI u svakom slucaju haval ti bitno je da se moze gumica zamjeniti.Pozz

Van mreže URKE 80

« Odgovor #5 poslato: 15. Feb, 2017. 18:59 »
Evo i na mojoj SDI isti problem. Kako si ti rešio problem?

Послато са Lenovo A2020a40  

• Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže URKE 80

« Odgovor #6 poslato: 17. Feb, 2017. 18:14 »
Bio sam danas kod majstora i on kaže da treba da se skine vakum pumpa i da se zadihtuje diht masom. Nije to još radio na Fabiji do sada ali misli da nema gumica i da može da se zadihtuje. Mene sada interesuje da li imaju tu neke gumice ili može samo da se predihtuje sa diht masom i to je to.

« Odgovor #7 poslato: 17. Feb, 2017. 18:17 »
Ja jos nisam rijesio narucio sam gumice preko ebay i cekam da stignu a lako ih je zamjeniti ja planiram sam uraditi taj zahvat :) nadam se uspješno. Pozz

« Odgovor #8 poslato: 17. Feb, 2017. 18:19 »
To sa diht masom nije pametno citam po stranim forumima da komadi diht mase znaju zavrsiti u motoru.

Van mreže URKE 80

« Odgovor #9 poslato: 17. Feb, 2017. 19:39 »
Onda neću da rizikujem. Molim te ako možeš da mi pustiš link ili šta već gde si ih ti pronašao da naručim i ja.

Van mreže URKE 80

« Odgovor #11 poslato: 17. Feb, 2017. 22:08 »
Hvala kolega!

Van mreže URKE 80

« Odgovor #12 poslato: 18. Feb, 2017. 19:32 »
Čisto informacije radi,samo jedna gumica ide za SDI motor. Pošto je ovo univerzalni set SDI i TDI imaju dve u kompletu. Danas bio u prodavnici koja ima original VW katalog i tako mi rečeno. Cena 1500din iz originala.

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #13 poslato: 04. Avg, 2024. 18:37 »
Zdravo svima... Imam skodu oktaviu 1,977kw bkc motor... Slucajno sam primijetio na bloku motora da je vlazno sa desne strane od ulja na mjestu gdje se nalazi tandem pumpa i cini mi se da sa nje vlazi ulje i da se sliva po bloku motora... Takodje se desava da nekada upali na pola kljuca a kada je na radnoj temperaturi motor ponekad zna duze da zavergla i jako cudno zna da upali kao da pali na 2 do 3 klipa ako me razumijete sta hocu da kazem... Kada je hladan motor na bordu pokazuje potrosnju 0,5l a kada se zagrije 0.7 na leru tj kada radi u mjestu ... Pa me zanima za te gore navedene simptome moze li biti uzrok sama tandem pumpa i da li ce rijesit problem samo prediktovanje pumpe???
  • Vozi: Skoda oktavia 1,9 tdi 77kw

Van mreže zenicausrcu

« Odgovor #14 poslato: 04. Nov, 2024. 23:29 »
Pozdrav! Imao isti problem na Škoda Fabiji. Kupio set za reparaciju tandem pumpe (oko 40 eura u Bosni) i sa jaranom (po struci svašta zna) skinuli, i prepakovali. Od tada super radi, bez verglanja i sličnih problema. Također nema niti curenja više.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9 TDI