Autor Tema: Škoda Fabia 2 1.4 16V 63KW - pri hladnom startu se čuje kratkotrajno kliktanje  (Pročitano 1852 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže robotekZapočeo temu

Dragi forumaši ,
od skoro sam primetio da se auto prilikom hladnog starta drugačije čuje nego ranije.

Na nekih 5-10sec se čuje neko kliktanje iz motornog prostora i nakon toga utihne.
Auto pali normalno bez ikakvih poteškoća, takodje nisam primetio neke nepravilnosti u radu, isto vuče.

Ulje je menjano pre 6000km kao i svi filteri, svećice su menjane pre 20000km.

Auto troši ulje u granicam dozvoljenog oko 200dL od zamene, dakle na 6000km potrošio je 200dL.
Auto je do sada prešao 51000km.

Da li je neko primetio ovu pojavu ili imao problem sa istom? Ako je imao problem kako ga je rešio?

Na nekim sajtovima sam pronašao da to kliktanje  u principu ne bi trebalo da to bude bilo kakav problem.
Ja bih voleo da čujem i vaše mišljenje?
  • Vozi: Škoda Roomster 1.4 16V Style 2008

Van mreže ugi85

Sve zavisi od zvuka :-\ Moze biti hidropodizac, moze bregasta a moze i nesto bezazleno poput plastike koja negde udara.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže seljo

Pozdrav

da li si uspio saznati otkuda dolzi taj zvuk?

Hvala

Seljo
  • Vozi: Roomster 1.4 16v

Van mreže robotekZapočeo temu

Pozdav Seljo,

Nisam uspeo, mislio sam da ima veze sa uljem pa sam promenio i sad koristim ENEOS Premium ULTRA 5w30.
I dalje mi se čulo kliktanji i to samo kad je hladno vreme. MEdjutim u poslednjih 5KKm mi se više ne čuje ili jako malo kratkotrajno pri hladnom vremenu. Nemam pojma do čega je. Od poslednjeg posta sam prešao preko 20KKm, motor ide jednako dobro kao i ranije s tim da mi sada troši nešto više ulja ali to dovodim u vezu sa prelaskom sa Shell na ENEOS. Verovatno će pri sledećoj promeni  trošiti manje.

Negde sam čuo da problem može biti sa povratnim eger ventilom mada to nisam menjao i taj neki separator tih povratnih gasova to je koliko sam razumeo ona levo plastična crna kutija pored levog fara.

Kakav je tvoj problem?
  • Vozi: Škoda Roomster 1.4 16V Style 2008

Van mreže seljo

slična situacija je i kod mene, motor je 1.4.16v 2007.g,  presao 158.000km, unazad par mjeseci primjetio sam "kliktav" zvuk koji se pojavljuje samo prilikom hladnog starta(traje cca 5-7sek i prestane). Do nedavno sam koristio Shell Helix Ultra 5W40(vw 502.00), kod zadnjeg servisa(prije 2.mjeseca -  155.000km) sam stavio Liqui Moly 5w40 toptec4100, nakon cega se je "kliktanje" povuklo, da bi se ponovo pojavilo cim se nastupili hladniji dani...
ja to povezujem sa hidropodizacima, ali ne mora biti. Probat cu kod slijedeceg servisa staviti gusce ulje (10w40)

Pozdrav

Van mreže AcoSk

Sa guscim uljem ces samo pogorsati situaciju.
Inace, 99% se cuju hidropodizaci

Van mreže seljo

gusce ulje ce se duze zadrzati u casicama od hidropodizaca , a rezultat bi trebao biti hladan start bez "kliktanja"

:)

Van mreže AcoSk

Ne moze biti toliko gusce da ne izadje iz "casica hidropodizaca", ako vec 5w-40 "izlazi".

Registrovao si se na forum da bi pitao i saznao sta je u pitanju, a sada tvrdis to sto tvrdis. Mogao si probati, a ne pisati ovde

Van mreže seljo

registirao sam se cujem iskustva drugih korsnika, poanta foruma je da ljudi djele svoja miseljenja i iskustva...

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Deljenje misljenja i postavljanje pitanja i davanje odgovora na svoje pitanje je velika razlika .
  • Vozi: Octavia vRS mk1