Autor Tema: Nove vozačke dozvole  (Pročitano 5302 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže bokilava

Odg: Nove vozačke dozvole
« Odgovor #15 poslato: 22. Avg, 2013. 16:06 »
a ima benefcirani radni staz...

Van mreže crki

« Odgovor #16 poslato: 22. Avg, 2013. 21:17 »
Samo da vidim dal sam dobro shvato, nije ti istekla vec si otisao i vadio novu tzv plasticnu ?

Bila je istekla,nisam imao auto i nisam gledao.Žena je produžila prošle godine i njoj nisu vratili staru vozačku.Morala je da izvadi lekarski jer ima na 5 god zbog ,,lošeg" vida.Pre 2 meseca imala je glavobolje i ode između ostalog i kod očnog lekara,isti lekar ali sada ne treba da nosi naočare kad ga je pitala posle pregleda.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže dulefontana

« Odgovor #17 poslato: 23. Avg, 2013. 00:06 »
Ja sam vozio 3 meseca sa isteklom dozvolom :D

Sent from my HTC Desire X

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #18 poslato: 23. Avg, 2013. 08:54 »
kad je vec tema otisla ovoliko presiroko, mogu samo da dodam neke stvari
u mom slucaju je bila potreban lekarski pregled jer i ovako mi se blizio datum isticanja vozacke dozvole, a po pravilima u BGD do četrdesete godine života se sve kategorije produzavaju bez lekarskog uverenja...
sa druge strane, koliko sam upoznat, za vozaca visih katerija C;D i E je obavezan lakarski pregled pri produzavanju vozacče dozvole u svakom slucaju.
napominjem da nemam nikakvih ogranicenja (vid i slicno) ali da su mi prilikom svakog produzavanja dozvole trazili lekarski ... (naravno, ja sam nosilac svih gore navedenih kategorija ), izgleda da sve zavisi od sredina i gradova u kojima se vozacke dozvole produzavaju ...

kao uvod u jednu temu koju cu ovih dana otvoriti, mogu da ispricam samo kako mi se juce dogodilo da saobracajnu dozvolu koju sam dobio od MUPa u maju mesecu NIGDE ALI NIGDE sem u MUP-u nije moguce očitati i kako se uopšte ne priča o tome kako je MUP izdao neispravne dozvole,za koje ćute i kako će već početkom sledeće godine, sve nas koji imamo takve dokumente da obraduju na registraiji kako kao dodatni trošak moram o da platimo jos jednu saobracajnu...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže Neba

« Odgovor #19 poslato: 23. Avg, 2013. 10:22 »
Oно што мене интересује јесте то истицање важеће возачке дозволе 10. јула 2014. Шта се дешава са возачима попут мене којима је држава издала возачку пре 3-4-5 година и која истиче типа 2015-16-17-18... Докле више тих ретроактивних поништавања важећих докумената !? (конкретно почетком године је била иста прича за атест плинских уређаја)
Разумем да ми 10. јула 2014.бесплатно уруче пластичну дозволу која важи до датума исписаног у важећој картонској. Али превршило је сваку меру да ме терају поново на лекарски и да узимају два пута кеш на исту ствар! Ја сам платио лекарски и трошкове издавања возачке 2011. и иста ми важи до 2016. (носим наочаре). Зашто морам да плаћам поново након 3 године исту ствар?
ЛОПОВИ!
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže KizaZapočeo temu

« Odgovor #20 poslato: 23. Avg, 2013. 13:21 »
Sam si odgovorio, moraćemo da plaćamo i vadimo ponovo... I meni važi do 2019., ali jok, mora nova... Isto kao i sa pasošima što je bilo, ništa novo...
  • Vozi: FABIA 1.4 16V 2008.

Van mreže Neba

« Odgovor #21 poslato: 13. Jan, 2014. 00:10 »
Samo da podsetim sve nas koji imaju "kartonsku" dozvolu da na vreme iskesiraju za plasticnu jer postoji opasnost da kako se blizi 10. jun tako biti redovi sve duzi i duzi i duzi a to je jos vreme kada pocinju godinji odmori (inostranstvo) za koje je potrebna vozacka dozvola a ne uverenje MUPa...

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #22 poslato: 13. Jan, 2014. 07:40 »
Nema potrebe da brineš,redova će sigurno biti i poslednjeg dana za zamenu jer takvi smo zaboga.

2 Busy from Sony Miro

Van mreže sasaj

« Odgovor #23 poslato: 13. Jan, 2014. 07:46 »
Za zamenu odnosno produzenje vozacke postoje zakonska starosna granica (mislim da je nakon 50godina zivota) posle koje na svako produzavanje mora da se radi lekarski pregled,i to iskljucivo od toga zavisi a MICA UBICA moze samo da oceni dal treba nova slika ili ne, nista vise.......nas vu srecu.
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #24 poslato: 13. Jan, 2014. 07:52 »
Druže,nisi razumeo,plašim se.
Država,tj. MUP je,na predlog ministarstra finansija odredila 10.jun kao rok za zamenu starih vozačkih dozvola za nove.Znači zbog krize.

2 Busy from Sony Miro

Van mreže Turbo

« Odgovor #25 poslato: 13. Jan, 2014. 09:23 »
Da da, 10.06. je rok u kom prestaju da važe sve papirne vozačke. A od marta stupa na snagu novi Zakon o prekršajima po kome nećete moći da produžite dozvolu ukoliko imate neplaćene kazne. Tako ako dočekate jun sa neplaćenim kaznama, nećete moći da izvadite novu dozvolu. Razlog više da se požuri.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže sasaj

« Odgovor #26 poslato: 13. Jan, 2014. 09:52 »
Tako ako dočekate jun sa neplaćenim kaznama, nećete moći da izvadite novu dozvolu.
U kv-u ne mozes da registrujes auto ako imas neplacenu kaznu,jos ako nisu proknjizili kako treba tvoju uplatu a cesto se to desava moras da im donosis uplatnicu naravno ako je sacuvas a ako opet uplata i sve ispocetka.....ma opsta ludnica.......
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Van mreže Turbo

« Odgovor #27 poslato: 13. Jan, 2014. 11:19 »
Nisam znao za to. Mislio sam da to isto počinje sad od marta.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže Neba

« Odgovor #28 poslato: 13. Jan, 2014. 12:15 »
http://www.dznbgd.com/lekarska-uverenja/

Дом здравља Нови Београд међу најповољнијим за добијање лекарског уверења за возачку дозволу.

Van mreže MoonZe

« Odgovor #29 poslato: 15. Jan, 2014. 10:40 »
Nije u domu zdravlja,nego Odeljenje medicine rada u omladinskih brigada kod velikog IDEA centra. Cisto da se zna. U Zemunu u uredu je malo skuplje, sve ukupno traje pola sata. Pauza od  pola 10 do 10 :-)

Sent from my HTC Desire X  

• Vozi: Fabia 1.4 mpi, 2003.