Autor Tema: Nove vozačke dozvole  (Pročitano 5328 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sasaj

Odg: Nove vozačke dozvole
« Odgovor #30 poslato: 15. Jan, 2014. 11:27 »
Pola sata,ovde kod nas uspeju da te uhvate dve pauze,ako planiras da istrcis sa posla i to zavrsis,pisi propalo moras da uzmes slobodan dan da bi sve zavrsio.....:(
Sve u svemu traje nekih 3-4 sata mozda i duze sve zavisi manje nikako......:(
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Van mreže MoonZe

« Odgovor #31 poslato: 15. Jan, 2014. 15:18 »
Ovde imas i brze, kod privatnika,ali je cena veca. Traje otprilike dobar dan,izvolite uplatnicu i dovidjenja :-D 

Sent from my HTC Desire X  

• Vozi: Fabia 1.4 mpi, 2003.

Van mreže Neba

« Odgovor #32 poslato: 18. Feb, 2014. 12:36 »
Rece mi otac da je bilo na SAT+ da ce stare "kartonske" vozacke vaziti i posle 10. juna, jel ima neko tacnu informaciju o ovome ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Turbo

« Odgovor #34 poslato: 18. Feb, 2014. 13:56 »
Evo malo svežije vesti, produžuje se rok navodno:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/443010/Produzen-rok-za-zamenu-vozackih

Van mreže MoonZe

« Odgovor #35 poslato: 19. Feb, 2014. 19:59 »
Ja sam moju zamenio, koga zanima cena je oko 1700 din ,sa sve provozijom banke. U Zemunu u MUP-u nema gužve,rade do 19h. Ja sam sve završio za manje od 5 minuta, jer mi je stara uneta u dosije lični (od LK i Pasoša) ,slika je sa LK biometrijske, radnica mi izdala potvrdu,predao uplatnice i posle 7 dana podigao novu vozačku. Kako mi reče teta iz MUP-a, nisu sve vozačke dozvole unešene, tako da sam imao sreće da moja jeste i da sam završio sve brzo.  :)
  • Vozi: Fabia 1.4 mpi, 2003.

Van mreže Neba

« Odgovor #36 poslato: 29. Apr, 2014. 10:38 »
euprava - elektroski zahtev za izdavanje vozacke:

"Ovu elektronsku uslugu ne mogu da koriste vozači kojima je pravo upravljanja motornim vozili ma ograničeno po uverenju o zdravstvenoj sposobnosti ili imaju u staroj vozačkoj dozvoli upisano ogriničenje, kao i vozači kojima je vozačka dozvola izdata na kraći rok zbog zdravstvenih ograničenja, odnosno vozači stariji od 65 godina života.

Takođe, ovu elektronsku uslugu ne mogu da koriste vozači koji pored stare vozačke dozvole imaju i vozačku dozvolu izdatu od strane druge države.

Za korišćenje ove elektronske usluge neophodno je da posedujete čitač kartičnih dokumenata!"

Jebo vas citac elektronskih kartica pa koliko ljudi u srbiji ima citac elektroskih kartica.... !? ???

p.s. Sta mislite da li imaju podatak da zbog naocara imam ogranicenje na 5 god ? (mada se ovde ionako dokumenta menjaju na manje od 5 godina  :P)

Van mreže Turbo

« Odgovor #37 poslato: 29. Apr, 2014. 11:59 »
Odeš u najbližu fotokopirnicu, ili u firmama obično finansijski sektor ima te čitače, bar je kod mene tako :)

Na mreži MAKS

« Odgovor #38 poslato: 29. Apr, 2014. 13:30 »
Nisam siguran da nove vozacke dozvole imaju cip. Dobro proverite.
Inace da se zna na novim saobracajnim dozvolama nije moguca nikakva ispravka nego u slucaju neke promene vadi se nova i naravno placa. Toliko o sposobnosti ljudi koji rade u MUP-u. Naravno da nepominjem slova koja nepostoje u nasoj ni azbuci ni u abecedi. I jos nesto kad ocitate saobracajnu dozvolu nigde nema slova sa apostrofima š, č, ć, i tako dalje.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže Neba

« Odgovor #39 poslato: 29. Apr, 2014. 13:41 »
Odeš u najbližu fotokopirnicu, ili u firmama obično finansijski sektor ima te čitače, bar je kod mene tako :)

Mislim da misam bi dovoljno jasan kad se ode na sajt : http://eusluge.euprava.gov.rs/DriversLicence.Mup/DriversLicencePrereq.aspx
aplikacija trazi da u citac ubacis licnu kartu, odnosno da bi popunio elektronski zahtev to moras da ucinis sa racunara koji ima citac kartica ...

Van mreže crki

« Odgovor #40 poslato: 29. Apr, 2014. 15:52 »
ne moraš da štampaš,možeš da ubaciš na fleš.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže Turbo

« Odgovor #41 poslato: 29. Apr, 2014. 16:37 »
Mislim da misam bi dovoljno jasan kad se ode na sajt : http://eusluge.euprava.gov.rs/DriversLicence.Mup/DriversLicencePrereq.aspx
aplikacija trazi da u citac ubacis licnu kartu, odnosno da bi popunio elektronski zahtev to moras da ucinis sa racunara koji ima citac kartica ...

Razumem, to sam i mislio, popuniš zahtev iz fotokopirnice :)

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #42 poslato: 14. Maj, 2014. 22:55 »
Podneo sam zahtev za novu vozacku posto mi istice za par dana. Cena lekarskog uverenja privatna klinika (zbog naocara i posladnji lekarski  :) ) 2000 din, cena voz.dozvole 1600 + 40 provizija. A salterska sluzbenica je rekla pa stare vaze od 2017.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #43 poslato: 26. Jun, 2015. 21:53 »
Prvobitna odluka o zameni starih dozvola za nove biometrijske nalagala je da do 10. juna 2014. sve dozvole budu zamenjene. Međutim, izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja (ZOBS) taj rok je produžen do 10. juna 2017.

To znači da svi oni koji imaju stare dozvole mogu ih koristiti još dve godine. Ukoliko želite da ih zamenite za nove pre ovog roka potrebno je da na odgovarajući šalter policijske uprave koja vam je dozvolu izdala priložite:

1. staru vozačku dozvolu
2. uverenje o obavljenom lekarskom pregledu
3. važeću ličnu kartu (na uvid)
4. dokaz o plaćenim taksama i naknadama
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Neba

« Odgovor #44 poslato: 26. Jun, 2015. 23:17 »
Ukoliko želite da ih zamenite za nove pre ovog roka potrebno je da na odgovarajući šalter policijske uprave koja vam je dozvolu izdala priložite:

1. staru vozačku dozvolu
2. uverenje o obavljenom lekarskom pregledu
3. važeću ličnu kartu (na uvid)
4. dokaz o plaćenim taksama i naknadama

U Beogradu moze u bilo kojoj opstini ne mora u opstini prebivalista niti u opstini koja je izdala vozacku na starom obrascu, bitno je samo na jednoj od uplatnica da bude poziv na broj za opstinu prebivalista.

Уколико као ја имате жељу да вам возачка дозвола буде на ћириличном писму потребно је нагласити приликом подношења захтева.