Autor Tema: Poklopac(Zaštita od buke)motora OCTAVIA 2.0 CR 2011  (Pročitano 1838 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Škoda BIHZapočeo temu

Poklopac(Zaštita od buke)motora OCTAVIA 2.0 CR 2011
« poslato: 08. Nov, 2016. 10:24 »
Poštovani,

Dali neko ima iskustvo sa riješavanjem problema Poklopac na motoru tj ona zaštita od buke stvara neugodan zvuk.Kad se rukom pritisne sve bude uredu?
Ima li neko ideju ili riješenje kako spriječiti lupkanje poklopca?
HVALA
lp
  • Vozi: Škoda octavia

Van mreže nidza

Odg: Poklopac(Zaštita od buke)motora OCTAVIA 2.0 CR 2011
« Odgovor #1 poslato: 08. Nov, 2016. 10:39 »
Verovatno ima neke gumene žabice koje su propale vremenom. Zamotaj u neku traku, sloj po sloj, dok ne dobiješ promer koji će da fiksira plastiku za motor. Možda je neka od žabica otpala, pa na tom mestu klapara.

Svakako moraš da skineš plastiku i da pogledaš u čemu je tačno problem.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Škoda BIHZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 08. Nov, 2016. 11:06 »
Hvala lijepo pokušat ću
  • Vozi: Škoda octavia

Van mreže bojanlazovic

« Odgovor #3 poslato: 08. Nov, 2016. 13:27 »
Ako ispod plastike nemas onaj sundjer tj onu izolaciju ,  silikon bi resio problem  (silikoniras ona dva dela od kojih je poklopac celina). Ja nisam imao nista ispod plastike pa sam problem resio sa azmafon-om , materijal koji je zvucna izolacija. Kupio kvadrat, prekrojio po obliku poklopca i silikonom zalepio, od tada nemam problema.

Pretpostavljam da I kod tebe lupa od vibracija, posto je poklopac iz dva dela , gde jedan ulazi u drugi ? Ili je mozda drugacije na 2011 modelu?

P.S

Ne primecujem nikakvu razliku u jacini zvuka motora sa tom izolacijom i bez nje, ali makar vise ne vibrira poklopac :)
Zakacicu slike kada budem slikao
  • Vozi: Octavia A5 Elegance 2.0 TDI 140 Hp

Van mreže početnik

• Ambition
  • L&K ugled: 2
« Odgovor #4 poslato: 09. Nov, 2016. 11:27 »
Ja sam na mojoj fabiji imao sličan problem a rešio ga tako što sam izbušio rupe na krajevima poklopca i fiksirao PVC vezicama. Kad se nešto radi na motoru iseku se i po završetku stave nove.