Autor Tema: Vibriranje plastike u motornom prostoru na 1200 o/min  (Pročitano 1176 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kliskoZapočeo temu

Primetio sam da mi se auto drugačije čuje u poslednjih par dana na niskim obrtajima. Danas sam konačno pogledao šta se dešava i otprilike na 1200-1300 obrtaja se užasno čuje neka plastika kojom se završava debelo crevo. Sve se to nalazi relativno blizu levog fara i hladnjaka. Poklopac plastičnog kućišta je žabicama pričvršćen za donji deo i ne znam kako da ga učvrstim da ne vibrira. Ima li neko ideju šta uraditi?

https://youtu.be/DEje-sB4XdA

Skinuo sam poklopac, unutra nema ništa. Treba li tu da bude neki filter? Meni liči da je to mesto gde uvlači vazduh ili tako nešto.
Hvala.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže ugi85

Odg: Vibriranje plastike u motornom prostoru na 1200 o/min
« Odgovor #1 poslato: 11. Nov, 2016. 18:21 »
Jesi li siguran da poklopac tandrce ili je mozda donji deo? Ako je poklopac proveri sve zabice da li dobro drze.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži Peja

« Odgovor #2 poslato: 11. Nov, 2016. 20:00 »
To je "otkapnica" pre usisnog filtera :) Ceo taj sklop se klima kao da ce otpasti. Tako je konstruisan. Tako je i kod mene klimavo, ali tandrkanja nema. Crevo je fest pritegnuo u kutiju poklopcem. Proveri sta ti se raznizalo.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #3 poslato: 11. Nov, 2016. 20:32 »
Poklopac sam skidao i vraćao, tandrče i kada je skinut poklopac. I ovo što je ispod poklopca je sastavljano nekim žabicama. Lepo se vidi da je žabica na svom mestu ali se cela žabica pomera 1mm unutar ležišta. I još jedna isto tako. Izgleda da su sve žabice na mestima ali kao što Peja reče, ceo taj sklop sa crevom se lako pomera u sve moguće strane (po nekoliko milimetara). Sve izgleda prilično jadno i stvarno deluje klimavo. Sutra ću ponovo da pogledam po danu da li nešto može da se uradi (ili ću da se pomirim sa tandrkanjem)  hearcut
U ovom trenutku mi pada na pamet samo izolir traka, da li smem da je turim tamo, pretpostavljam da nije pretoplo u tom delu?

Na mreži Peja

« Odgovor #4 poslato: 11. Nov, 2016. 21:25 »
Meni je taj poklopac počeo sam od sebe iskakati, jer su žabice izgubile elastičnost, kupio od kineza kopiju sa ebay... sada je OK. Ceo taj sklop ima luft, ali poklopac kada se namesti kako treba i "zajaši" crevo i dalje se sve klima ali luftova nema. Crevo ni da mrdne, kod tebe crevo ima luft.

Pogledaću i uslikati sutra. Čini mi se da je kod 1.6 tdi to veoma slično ali nije isto. Kod tebe izgleda kao da se crevo navlači. Probaj vezicom pritegnuti, probe radi. Možda je tu bilo neki semering.
« Poslednja izmena: 11. Nov, 2016. 21:31 Peja »
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #5 poslato: 11. Nov, 2016. 22:52 »
Hvala za ideju, gledam sutra i javljam rezultate.

« Odgovor #6 poslato: 19. Nov, 2016. 16:05 »
Dve vezice su nadam se rešile problem. Sada se čini sve OK, videću da li će sve ostati kako treba i nakon vožnje. Hvala za ideju.