Autor Tema: Fabia III 2014 - najava  (Pročitano 31822 puta)

0 članova i 15 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži djordjebg

Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #30 poslato: 06. Feb, 2014. 14:38 »
PA jasno je da nece biti otkrovanje sto se dizajna tice, ali recimo ako bude kao ova srebrna to ce biti jedan od lepsih automobila B segmenta. Doduse to je subjektivna kategorija, ali nece biti bezvezna uostalom Oktavija 3 je prelep auto, bas izaziva reakcije ljudi na ulici.

KAda je odluceno da ce biti na novoj sasiji? Bila je prica da nece stici da je implementiraju kod Fabije.

Van mreže Turbo

« Odgovor #31 poslato: 06. Feb, 2014. 15:50 »
Srebrna je ok, ali po meni previše liče međusobno modeli, zato se nadam da će malo odstupati. Tako je generalno kod svih brendova ali mi se ne dopada taj pravac da se A4 i A8 skoro pa samo po dužini razlikuju vizuelno. O3 mi je lepa ali samo u napucanoj opremi.

Van mreže djordje48

« Odgovor #32 poslato: 06. Feb, 2014. 21:24 »
potpuno se slazem sa urosem, nimalo ni se ne svidja trenutni dizajnesrki parvac u VW grupaciji, sve slicno ko jaje jajetu, i mnogo usku automobili u odnosu na duzinu. sve to potvrdjuje onu drevnu legendu sto je veliki mudraci smislise:  golf 2 je vrhunac ljudskog uma >:D

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #33 poslato: 11. Feb, 2014. 01:20 »
Evo sa stranog foruma su primetili jednu novu liniju na haubi rendera crvene fabije. Ne bi bilo toliko čudno s obzirom da je u pitanju render Autobild-a, ali, ta ista/slična linija postoji i na najnovijoj zvaničnoj skici CC Škode. ?? Umesto da ide prema ivici maske hladnjaka, kao do sada, ona pravi neki polukrug.  :-\ :-\
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

« Odgovor #34 poslato: 06. Maj, 2014. 23:35 »
Pošto je potvrđeno da će na salonu u Parizu (oktobar) biti predstavljena nova FIII mogu samo da pretpostavim da će uskoro (kraj maja, početak juna) biti "uhvaćena" i uslikana nova FIII negde, onda (kraj juna/početak jula) ide prezentacija za novinare na nekoj fancy lokaciji, i onda za vreme god. odmora montiraju se nove linije u fabrici i kreće da silazi sa trake već u avgustu...
E sad, kako će izgledati FIII?
Ova gore crvena je najmaštovitije izdanje Auto Bilda, koji uglavnom promaše po koju liniju ali uvek budu - tu negde... Ne znam da li će FIII takođe imati već dobro poznate elemente VisionD koncepta, koji imaju ovi noviji modeli Škode, ali, pretpostavljam da hoće. Dakle, ličiće na Rapid/OIII stim što će možda ubaciti i neke elemente sa VisionC, kao npr. ove truglaste maglovke. Nisam siguran da će FIII biti nosioc nekog novog radikalnog dizajna Škode i da će na njoj primeniti više elemenata novog dizajnerskog iskoraka Škode - VisionC.
Bilo bi dobro videti drukčije farove, smelije zadnje stopove, nešto kao gornje (iz #28) dve slike, e to bi bilo hrabro.
Ajde da čekamo...

Van mreže fobia24

« Odgovor #35 poslato: 07. Maj, 2014. 10:57 »
Ako krene proizvodnja u avgustu, znači li to da će se prekolopiti proizvodnja stare i nove fabije, pošto stara završava u hb verziji tek u novembru? Ovo što Đorđe piše, znači neizvesno je hoće li biti na novoj ili staroj platformi?

« Odgovor #36 poslato: 07. Maj, 2014. 11:02 »
Preklopiće se da, nije to ništa neobično kod Škode evo npr. OIII je počela krajem pretprošle godine a kombi OII se pravio do početka prošle. Biće na MQB platformi.

Van mreže Turbo

« Odgovor #37 poslato: 07. Maj, 2014. 11:27 »
Biće sasvim sigurno na novoj platformi ;)

« Odgovor #38 poslato: 07. Maj, 2014. 14:28 »
A kako neki pišu juče/danas biće čak i na staroj platformi, ništa nova, ništa MQB, ništa skraćena NQV...
Kažu još da Škoda razmatra i vraćenje sedan verzije ?! To znači da nema ništa od toga još bar 2 godine.
Piše i da će prodaja početi tek krajem ove ili tek početkom iduće godine, a ako je to istina, onda FIII nećemo još par meseci videti ni pod maskom...

http://www.worldcarfans.com/114050674783/next-gen-skoda-fabia-arriving-in-paris-this-october-sedan

al', ne bi se ja uzdao u taj info...

Van mreže FabiaRojo

« Odgovor #39 poslato: 11. Maj, 2014. 12:25 »
Poslednja informacija, Fabija 3 će biti blagi redizajn Fabije 2, sa naglaskom na širinu bokova i na snižen krov uz duži prednji deo za 3-4cm. A najviše po uglednu na FABIJU vRS 2000

Van mreže Turbo

« Odgovor #40 poslato: 11. Maj, 2014. 14:13 »
Ovo je render za Fabiju 2 RS.

Trojka će preuzeti aktuelni korporativni dizajn.

Inače, u šoku sam da će biti na staroj platformi, pa to će biti auto star 25 godina pri kraju svoje proizvodnje!!! Mada sve mi je postalo jasno kada su iz O3 izbacili nezavisno zadnje vešanje, i onako dizajnirali i ojadili Rapid.

Van mreže djordje48

« Odgovor #41 poslato: 11. Maj, 2014. 18:16 »
Katastrofa, ne isplati se vise kupovati nove automobile. Evo sad u FL Pola ubacuju benzinac od 1000 cc sa 60 ks i dizel 1.4 TDI sa 110 KS. ???  Dokle sa downsizingom?  Ljudi zadnje vreme je doslo, kupujte superb 3.6 FSI dok jos ima, dok se u superba ne pocne ugradjivati motor od 500 cc :-[

Van mreže Turbo

« Odgovor #42 poslato: 11. Maj, 2014. 18:35 »
Nemam ništa protiv toga, 1000ccm u B segmentu nije ništa novo, čak je do pre par decenija preko 1l bio izuzetak, i ti motori su sve sposobniji.

Za Superb ne znam, ali dolaze sve manji i sve potentniji motori. Ali ovo cigančenje Škodino mi je užasno. Napraviće DDR vozilo od nje za prevoz iz A u B, gore od Dačije.

Na mreži nebojsar

« Odgovor #43 poslato: 11. Maj, 2014. 20:32 »
Ali ovo cigančenje Škodino mi je užasno. Napraviće DDR vozilo od nje za prevoz iz A u B, gore od Dačije.

Pa i sami škodini dileri ovde kod nas imaju jako negativne komentare na nove automobile. Od toga koliko su kvalitetom lošiji do toga koliko su novi motori konstrukcijski komplikovaniji pa sa tim i neprimereniji našem tržištu.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže FabiaRojo

« Odgovor #44 poslato: 12. Maj, 2014. 11:24 »
Nije mi jasno zašto Fabia 2 fejslift nije dobila ESP i zašto nije uklonjena rupa ispred suvozača, pa to više ni Dačije ne nude. Novi Sandero nudi 1.2 motor, ESP, 4 vazdušna jastuka i muziku. Wagen se mnogo igra sa budućom Fabijom. A najgore od svega je što je Rapid zamišljen kao vozilo C segmenta po ceni B segmenta, čekaj zar nije cena Rapida 9.490€, a Hyundai i30 sa ludačkom opremom 9.990€? Pa i Pežo 301 košta 9.490€