Autor Tema: Fabia III 2014 - najava  (Pročitano 38775 puta)

0 članova i 23 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže FabiaRojo

Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #150 poslato: 23. Avg, 2014. 19:31 »
@ djordje
Na Rapidu su uska ravna svetla u visini maske, a na Fabiji je linija svetala iznad maske ukoso, Fabija je šira 9cm. Fabija ima veće točkove i ima rebrastu haubu

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #151 poslato: 23. Avg, 2014. 20:52 »
  • Vozi: Yeti

Van mreže SuperB

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 7
  • Bivši vlasnik modela Superb mk1 i mk3
« Odgovor #152 poslato: 23. Avg, 2014. 22:07 »
Zna li neko kakva će joj biti cena?

Van mreže djordjebg

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 47
« Odgovor #153 poslato: 23. Avg, 2014. 23:19 »
Znam ja za to Rojo, nego meni se eto desi i na ulici, vidim auto i kazem u sebi evo Rapida, pa onda ispravim samog sebe ne to je Oktavija. I obrnuto, verujem da cu slican problem imati i sa Rapid spacebackom i Fabija karavan edicijom.

Licno mi se ne dopada ovaj uniformni stil Skode, verovatno su na to prisiljeni nemam drugo objasnjenje, verujem da se taj pravac dizjanerima Skode uopste ne dopada. Koji dizajner bi pozeleo da radi kola po kalupu? ::)

• Administrator
« Odgovor #154 poslato: 24. Avg, 2014. 12:32 »
Zna li neko kakva će joj biti cena?

Mora da bude povoljna, ispod 9 hiljada, max 8.500 evo npr. da pogađam za onu osnovnu. Škoda računa na enormnu prodaju ovog modela tako da ne sme da bude čak ni egal sa konkurentima, već povoljnija.
One sa dizel motorima i boljom (max) opremom, će da idu za 12-13-14, ko zna, mada i to je skupo.
Evo i za Fabiju 3 najavljuju dosta dodatne opreme, mogućnost personalizacije enterijera, i shvatili su (konačno, mada ranije nisu ni mogli da eksperimentišu mnogo) da su ljudi spremni da odvoje par stotina (hiljadu?) evra više iako ulaze u u salon da kupe doskora najjeftiniju - Škodu.

Problem je samo što u Srbiji ljudi još uvek nisu spremni ($) da od Škode prave status&stajling auto pa će uvoznici nadam se i cenu Fabije morati da drže prilično obuzdanom i povoljnom do god se bude proizvodila ova treća generacija.

• Administrator
« Odgovor #155 poslato: 25. Avg, 2014. 10:55 »
render: Fabia III Scout

• Administrator
« Odgovor #156 poslato: 25. Avg, 2014. 14:24 »
ovo su objavili i neki strani portali pre neki dan, evo i na srpskom:

platforma modela Fabia III

Do sada je vladalo mišljenje da je vozilo bazirano na Volkswagen PQ26 platformi koja je predstavljena prošle godine u okviru osveženog VW Polo modela, te da je reč o modifikovanoj PQ25 koja je korišćena prilikom proizvodnje druge generacije Fabia modela. Ovoga puta Škoda u zvaničnom saopštenju navodi da nova Škoda Fabia koristi 50 odsto MQB modula i približno 40 odsto unapređene platforme druge generacije, poznate kao PQ26, dok preostalih 10 odsto čine komponente prebačene iz PQ25.

http://www.moto.rs/nova_skoda_fabia_delimicno_bazirana_na_mqb_platformi-pc-48209.i
« Poslednja izmena: 25. Avg, 2014. 14:34 pedja »

• Administrator
« Odgovor #157 poslato: 26. Avg, 2014. 12:13 »
Enterijer, za sada samo slika prednje konzole nove Fabije

high-res
« Poslednja izmena: 26. Avg, 2014. 12:20 pedja »

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #158 poslato: 26. Avg, 2014. 13:00 »
Gadna mi je ova bela gore, bar na slikama.

• Administrator
« Odgovor #159 poslato: 26. Avg, 2014. 13:14 »
Kako ti/vam se sviđa generalno, (ako zanemarimo to belo) dizajn, oblik, ergonomija i raspored dugmića.. isl... ovako na prvi pogled?
Meni npr. je odlično što nema onih linija iz prethodnih novih Škoda, dakle, oblik je drukčiji, bar nije copy/paste...

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • L&K ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #160 poslato: 26. Avg, 2014. 13:30 »
Meni je sve OK osim ovog belog detalja, a vidim ima USB i AUX, samo je pitanje da li će da budu priključci i u jeftinijim modelima.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #161 poslato: 26. Avg, 2014. 13:58 »
Kako ti/vam se sviđa generalno, (ako zanemarimo to belo) dizajn, oblik, ergonomija i raspored dugmića.. isl... ovako na prvi pogled?
Meni npr. je odlično što nema onih linija iz prethodnih novih Škoda, dakle, oblik je drukčiji, bar nije copy/paste...

Meni je užas, deluje mi tako jeftino i socijalno, bukvalno degradirano na nivo Dačije Logan. Žao mi je što je tako, ali vidim sve su slabijeg kvaliteta Škode kroz generacije(to nije nužno u sprezi sa pouzdanošću), i iako će naći put do mnogo kupaca, to jednostavno nije moja šoljica čaja i sledeći auto mi definitivno neće biti Škoda.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #162 poslato: 26. Avg, 2014. 17:49 »
Mislim da je oktavija vidno napredovala po pitanju enterijera u kabini, dok je fabija ogoljena kabina oktavije i to malo više ogoljena, imajući u vidu da je prikazan model sa boljim paketom opreme i digitalnom klimom. Mada, svi mali automobili izgledaju tako.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #163 poslato: 26. Avg, 2014. 18:12 »
Ne znam ja sam sedeo u Polu koji je dizajniran 2008, znači dve godine pre fejslifta Fabije, u jednakim paketima opreme, Polo je NEUPOREDIVO kvalitetnije i bolje urađen iznutra.

Boja i lak su takođe mnogo bolji kod VW-a, cela završna obrada, kažu i da je lim tanji na Škodi što mi nije neverovatno obzirom da mi je CEO auto u mikroulubljenjima koje nastaju volšebno, ima ih i po krovu. Doduše vidi se samo kada je auto apsolutno čist i pod određenim uglovima, ali to me je jako razočaralo, dosta malih tačkica sa načetim lakom na haubi.

• Administrator
« Odgovor #164 poslato: 27. Avg, 2014. 09:48 »
karavan maskiran, ide na 17" ??
https://www.youtube.com/watch?v=6BZ5VMvfpKs
hatchback, ne maskiran, nije mi jasan ovaj crveni krov??
https://www.youtube.com/watch?v=4Vwr2pDxOp0
u prilogu i render R5 Rally Fabia 3