Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Elektrika Mehanika Dijagnostika
»
Podešavanje Xenona
Strana:
1
2
3
»
Dole
Autor
Tema: Podešavanje Xenona (Pročitano 6983 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
mirkuk38
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
Podešavanje Xenona
«
poslato:
28. Nov, 2016. 12:06 »
Hteo bih da podignem malo moja oborena svetla.. baš kratko bacaju. Da li su samo loše podešeni ili ne, pojma nemam. Kako je auto spušten, to samo doprinosi mom nezadovoljstvu što se tiče svetala.
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/xenonalignment.html
Ima li neko iskustva?
batke
Laurin&Klement
L&K ugled:
23
Odg: Podešavanje Xenona
«
Odgovor #1 poslato:
28. Nov, 2016. 12:32 »
Umesto pomoći pitanje za tebe. Da li ti svetla nakon paljenja prave neke kerefeke, pomeraju se levo desno, gore dole dok se ne smire? Kod mene je tako, traže poziciju...
To moraš da rešiš, mnogo nisko biju. Tvoja duga su kraća od mojih oborenih
Sutra sam ujutru kod ovih mojih u servisu pa ću da pitam ako ne zaboravim.
Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"
mirkuk38
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #2 poslato:
28. Nov, 2016. 13:07 »
Jeste, prave kerefeke. Ali ako su mi svetla bliže tlu za lupam 5%, onda im je toliko i domet kraći....
Može da se podešava, ali nemam vremena sada da bistrim. Pitaj ove tvoje prijatelje pa prenesi info.
Hvala batke, pravi si drug
Zato i imaš toliko Nm
ferdinand
Laurin&Klement
L&K ugled:
3
«
Odgovor #3 poslato:
28. Nov, 2016. 20:40 »
I ja imam osjecaj da su mi na autu kratka svjetla...prekratka.
Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.
aleksandarzlatic
Laurin&Klement
L&K ugled:
27
«
Odgovor #4 poslato:
28. Nov, 2016. 21:03 »
Imam ja utisak da nisu svetla prekratka nego je brzina prevelika za vase mogucnosti nocne voznje po magistralama
Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket
ferdinand
Laurin&Klement
L&K ugled:
3
«
Odgovor #5 poslato:
28. Nov, 2016. 22:04 »
Ja mozda jesam star ali zato slabo vidim
AcoSk
Laurin&Klement
L&K ugled:
37
«
Odgovor #6 poslato:
28. Nov, 2016. 22:24 »
Nisam siguran za novija, ali npr xenon farovi na O2 imaju mogucnost stelovanja preko imbusa na samom faru. Gore-dole, a takodje i levo-desno. Tu mu se zada visina pa posle on sam nivelise u zavisnosti od toga koliko je legao auto itd...
ferdinand
Laurin&Klement
L&K ugled:
3
«
Odgovor #7 poslato:
28. Nov, 2016. 22:34 »
Ne bih bas sam da cackam. Kad mi bude usput provjericu negdje na tehnickom.
AcoSk
Laurin&Klement
L&K ugled:
37
«
Odgovor #8 poslato:
28. Nov, 2016. 22:45 »
E tako sam i ja mislio. Odem na tehnicki u AMK, onaj poce da mi vrti od podesavanja dugog svetla. Kada sam video sta radi, rek'o dobro je sad, svaka cast.. I onda sam sam uzeo i podesio
dejank
Style
L&K ugled:
5
«
Odgovor #9 poslato:
29. Nov, 2016. 07:48 »
Nisam ni ja srećan kako mi biju kratka svetla. U stvari me više nervira što onaj Light Assist ne radi baš najsjajnije pa vrlo često drži kratka svetla i kada nema nikog kome smetaju duga. Nekad me iznervira pa ga isključim i ručno prebacujem kratka i duga.
A duga svetla baš ekstra osvetljavaju pa kad mi prebaci na kratka i posle ih drži imam osećaj da sam oslepeo!
Vozi: Skoda Superb MK3
voyager
Laurin&Klement
L&K ugled:
10
«
Odgovor #10 poslato:
29. Nov, 2016. 07:58 »
Koliko se sećam Light Assist ima u meniju podešavanje neke vrste "osetljivosti". Možda ti to pomogne.
Moj se LA vrlo retko zaglupi tj. drži kratka svetla nepotrebno.
Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M
dejank
Style
L&K ugled:
5
«
Odgovor #11 poslato:
29. Nov, 2016. 08:06 »
Preko VCDS-a ili u infotaimentu? Ja u infotaimentu mogu samo da ga uključim ili isključim.
batke
Laurin&Klement
L&K ugled:
23
«
Odgovor #12 poslato:
29. Nov, 2016. 09:10 »
Ja ne znam za podešavanje osetljivosti. Može da se uključi i isključi. LA radi po komandi senzora za svetla. Bez obzira da li ti neko ide u susret ili ne, odnosno da li nekome smetaju tvoja duga svetla LA će ih držati na oborenim sve dok senzor detektuje bilo kakav izvor svetlosti okoline. Tu pre svega mislim na ulično osvetljenje i na osvetljenje od stambenih objekata. Sve dok se voziš kroz takve krajeve LA će držati oborena svetla. Zađeš li u tamije područje on će pustiti duga. Nepogrešivo i na vreme će ih skratiti i pustiti kada ti u susret ide drugo vozilo i kada te prođe, ali pod uslovom da si na putu gde gde nema mnogo svetla.
Ako voziš po mraku sa LA i ulaziš u naselje gde ima svetla on će ti skratiti ista bez obzira da li ti neko ide u susret. Na mom autu to radi savršeno, ja sam zadovoljan.
Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"
ferdinand
Laurin&Klement
L&K ugled:
3
«
Odgovor #13 poslato:
29. Nov, 2016. 09:33 »
Ja imam ovo:
Bi-Xenon svijetla i AFS s LED dnevnim svjetlima i dinamičkom kontrolom ugla nagiba i sistem za pranje prednjih svjetala
Jel' nemam LA?
dejank
Style
L&K ugled:
5
«
Odgovor #14 poslato:
29. Nov, 2016. 09:47 »
Meni radi OK kad vozim na pravcu, kad put ima saobraćaja... Ali kad idem po nekim krivudavim pustarama gde se po par km ne mimoiđem ni sa jednim autom, a on mi spusti svetla jer je tamo negde u daljini detektovao banderu onda mi baš ide na živac. Pogotovo što si u potpunom mraku (osim tamo neke tačkice od bandere) i onda ti on odjednom spusti svetla i od super vidljivosti odjenom vidiš samo par desetina metara ispred.
Možda grešim ali čini mi se da mu po takvim putevima i prilikom mimoilaženja sa drugim automobilima treba više vremena da vrati na duga.
Strana:
1
2
3
»
Gore