Autor Tema: trese na leru 1.2HTP fabia  (Pročitano 4890 puta)

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži mtesicZapočeo temu

Odg: trese na leru 1.2HTP fabia
« Odgovor #15 poslato: 10. Dec, 2016. 11:23 »
Hvala Ugi na razmišljanju i o daljim koracima! Imam poklopac na motoru, sve uredno izgleda, nemam pojma kako je voda ušla. Prostor u koji ide bobina je malo porumeneo od rđe koja je obojila i taj aluminijumski deo (možete to uočiti ako se malo bolje zagledate u fotografiju koju sam postavio), pa sam ga prebrisao suvom krpom. Palo mi je na pamet da taj prostor prebrišem krpom sa motornim uljem jer ono ima antikorozivna svojstva. Da li mislite da je to OK, ili to ne biste preporučili?
« Poslednja izmena: 10. Dec, 2016. 11:28 mtesic »
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)

Van mreže ugi85

« Odgovor #16 poslato: 10. Dec, 2016. 11:50 »
Ne verujem da je bobina otkazala zato sto je dosla u kontakt sa vodom ali je sasvim sigurno tako skracen njen zivotni vek. Mozes da ocistis taj prostor sa motornim uljem ali gledaj da isto ne zavrsi na svecici ili bobini jer ce izoloavti kontakte. Ne znam kako je voda tu zavrsila ali bih ti savetovao da u buduce pratis situaciju jer voda i struja nikako ne idu zajedno i voda odatle moze da zavrsi u cilindru.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži mtesicZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 10. Dec, 2016. 12:39 »
Hvala Ugi sa savetu  :bravo:. Obratiću pažnju na sve što si rekao dok budem čistio.
Pozzz
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)