Autor Tema: Kvačilo: čudan zvuk pri pritiskanju i prebacivanju u višu brzinu  (Pročitano 5353 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SarayZapočeo temu

• Ambition
  • L&K ugled: 0
Pozdrav ekipi.

Večeras primjetim prilikom prebacivanja u višu brzinu (2-3 i 3-4) da se prilikom stistanja pedale čuje neki zvuk kao da grebe gumica od gumicu, ili lim od lim ali ne bas da se raspada. Piskav zvuk. Ne osjetim promjene pri prebacivanju u nizu brzinu, niti promjene u voznji i sl.
Set kvacila promjenjen prije oko 50.000km, ne znam sta je stari vlasnik stavio, znam da je fix zamajac, iako je radio u ovlastenom skoda servisu.

Citam negdje druk lezaj da moze biti? Ako i bude da li da mjenjan opet komplet set ili moze samo ovo tj.koliko je to obiman zahvat.
Hvala
  • Vozi: Octavia 3 (5E3) 1.6D, 81kW,2015

Van mreže ugi85

I meni deluje da druk lezaj a on se obicno menja kad se menja lamela jer u oba slucaja mora da se skida menjac. Kako bi ustedeli neki dinar mnogi menjaju lamelu i druk lezaj odvojeno ali na taj nacin placaju ruke majstora dva puta u istom iznosu. Najpre pitaj prethodnog vlasnika sta je menjao.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Peja

Meni se druk cuo bez struganja i bilo kog simptoma drugog, prilikom otpustanja kvacila pri promeni 1-2, jer tada malkice duze zadrzim nogu na kvacilu prilikom otpustanja.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže SarayZapočeo temu

• Ambition
  • L&K ugled: 0
Odg: Kvačilo: čudan zvuk pri pritiskanju i prebacivanju u višu brzinu
« Odgovor #3 poslato: 09. Dec, 2016. 10:09 »
Siguran sam da se mjenjao komplet set kvacila. Nekako mi 50.000km nije cifra da tako lako odu, ali opet ko ce ga znati.

Jucer sam vozao i mozda svega 3-4 puta da sam cuo taj zvuk, i to mi se cini da se više čuje kada već ubacim  u brzinu i pustim pedalu kvačila. Tesko je objasniti ali recimo kao opruga kada se krene natezati.

Kazu majstori da je najteze dati dijagnozu kvara koji se javlja povremeno. Drugi kaze da vozim dok zaista ne osjetim probleme, a sada npr ne primjeti da je kvacilo nešto tvrdo, da ne odvaja na istom nivou, ne cuju se neka zveckanja, lupkanja. Pojma nemam, da sad odmah vozim nekom da sve rastavi i vidi sta ne nekako mi nelogično ali eto.
Savjet iz iskustva uvijek dobro dodje.

• Vozi: Octavia 3 (5E3) 1.6D, 81kW,2015