Autor Tema: Felicia 1.6mpi - tezak start - skoro pa se cuje pucanj  (Pročitano 1561 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ValpurgijanZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Felicia 1.6mpi - tezak start - skoro pa se cuje pucanj
« poslato: 14. Dec, 2016. 16:58 »
Pozdrav drugari, nov sam clan foruma, vlasnik Felicie 1.6mpi 1997 :)
Problem veliki, bio sam svuda i trazio resenje ali niko nije uspeo da mi pomogne. Nadam se da ce neko od drugara ovde sa foruma da mi pomogne :)
Problem se javlja samo pri pokretanju, krenem sa verglanjem i odmah  se cuje snazan udarac kao pucanj iz motora.
Tada obicno ja od straha vratim kljuc, pa ponovo probam i onda ili upali bez problema ili ponovo pucanj  wac1
Kada se desi taj pucanj, anlaser zakuca u mestu, kao da ga zamajac ukoci ili potera u kontra smer.
Kada verglam bez kontakta, anlaser se lepo uzubi vrti motor bez problema, nema pucanja, nema nista...
Sumnja pada na paljenje, tj varnicu, tj, trenutak bacanja varnice, kao da je mnogo rano varnica bacena, pa onda explozija zakoci klip koji ide na gore... Zakretao sam razvodnik doduse napamet, ali uvek ista stvar...
Kada uspem da pokrenem motor, radi bez problema, nikad problem u toku rada, samo taj explozivni start  ::)
Ako neko ima ideju sta jos da proverim,
pozz

• Vozi: Felicia 1.6mpi - 1997

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Felicia 1.6mpi - tezak start - skoro pa se cuje pucanj
« Odgovor #1 poslato: 14. Dec, 2016. 17:08 »
Problem ti je u razvodna kapa, ruka, kable ili svecice. Znaci nesto od ovih delova koje sam nabrojao zeza te. Cim cuje se detonacija, nema pravilen rad na varnicu.
I kod mene na 1.3 motor pucao tako na palenje, teze je palila, promenio sam razvodnu kapu i ruku, nemam vise sada takvi problema.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

• Ambition
« Odgovor #2 poslato: 14. Dec, 2016. 17:14 »
Aha, menjao sam svecice i kablove, ali kapu, glavu i razvodnik nisam, jer nije bas jeftin, ovo je razvodnik sa holovim davacem..
Ali u toku rada je sve ok,  ako je losa svecica, losa ruka ili losa kapa, kako onda u toku rada nema tih simptoma...
Skupljam pare za razvodnik  :B=)

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #3 poslato: 14. Dec, 2016. 20:23 »
Pa i kod mene nije imao neki vecih simptoma, osim u zadnje 2 nedele pred da zamenim, kada su zacescele oteznati startove, neravnomerno prihvatanje turaze. Tada se pogodila i kisa da pada i sve cesce i cesce pocinjase da ne rade kako sta treba

Evo kakva mi bila stara razvodna ruka, jasno se vide da plastika gore je stopena:

A evo razvodna kapa:

• Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 15. Dec, 2016. 09:31 »
Da bas lose izgleda, skinuo sam kapu i ruku i kod mene je slicna situacija, moracu da zamenim, bilo bi super da tako jednostavno resim moju muku, :B=) javljam rezultate  :)