Autor Tema: Kupovina/prodaja auta - važeća polisa i zeleni karton?  (Pročitano 1873 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mlaxZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
Kupovina/prodaja auta - važeća polisa i zeleni karton?
« poslato: 02. Jul, 2016. 20:29 »
Da li neko zna kada se kupi polovan automobil jos u registaciji da li mora i polisa da se menja u osiguravajucoj kuci. Posto polisa glasi na bivseg vlasnika a ja sam auto preveo i dobio novu saobracajnu. Znam da je ranije bilo da odes u osiguravajucu kucu i oni ti besplatno samo lupe pecat na polisu i upisu novo ime. Sada kada sam pitao u agenciji rekli su da ne treba ali ja idem u inostranstvo pa ne bih da rizikujem. Pored toga i zeleni karton je vezan za polisu, da li treba i sa njim nesto da radim?
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže IGOR 955

• Laurin&Klement
  • Ugled: 5
Odg: Kupovina/prodaja auta - važeća polisa i zeleni karton?
« Odgovor #1 poslato: 02. Jul, 2016. 20:40 »
Neće ti izdati novu polisu na tvoje ime, već će na toj postojećoj precrtati podatke bivšeg vlasnika i upisati tvoje podatke...ceo taj proces će na kraju overiti pečatom osiguravajuće kuće.
Polisu na svoje ime dobijaš tek po isteku registracije.
  • Vozi: Škoda Oktavia A5 1.9 TDI 2004

Van mreže ljusasd

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
« Odgovor #2 poslato: 02. Jul, 2016. 20:42 »
Meni su u Delta Generali Osiguranju izvršili prenos polise obaveznog osiguranja besplatno, ali sam Zeleni karton morao da platim jer su morali drugi da rade zbog promene vlasništva.

I ona fora kada oglašavaju automobile i naglase kako je auto Kasko osiguran ne znači ništa za budućeg kupca, jer se kasko osiguranje ne može preneti, nego se to na bivšeg vlasnika ukida (njemu se ili vraća novac ili se prenosi na drugo vozilo), a kupac ako hoče kasko, mora ugovoriti novu polisu i naravno istu platiti.
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 03. Jul, 2016. 00:18 »
Neće ti izdati novu polisu na tvoje ime, već će na toj postojećoj precrtati podatke bivšeg vlasnika i upisati tvoje podatke
Tako su mi uradili prosli put i mislio sam da i sada treba tako. Doduse to je bilo pre 7 godina. Sad kad sam pitao u agenciji rekli su mi da to vise ne treba da se radi. A ovo za zeleni karton nisam ni sumnjao da samo cekaju priliku da uzmu pare.

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 09. Jul, 2016. 11:29 »
Evo informacija, mozda ce nekome znaciti.
Kupio sam auto u vazecoj registraciji. Otisao sam u osiguravajucu kucu (dunav) i nisu nista precrtavali na postojecoj polisu vec su mi izdali dodatak polise na posebnom papiru sa mojim podacim. Izdali su mi i prepis zelenog kartona (imao je vec zeleni karton) koji je, ustvari, novi zeleni kartnon. Nisam platio NISTA. Ni za dodatak polisi ni za zeleni karton.

Van mreže zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #5 poslato: 09. Jul, 2016. 12:00 »
Nisi platio jer je vec bilo placeno  ;). Dobro si prosao.

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 09. Jul, 2016. 14:26 »
Pa neko je pre napisao da je morao ponovo da placa zeleni karton. Zato sam to napisao, da ljudi znaju da ne moraju da placaju.