Ne znam kolika je razlika izmedju oktavije 2 i 3, ali ti za dvojku mogu preneti svoja iskustva.
Uzeo sam je pre 6 meseci, isto 1.6 tdi 4x4, 105hp, 2011 godina. Mogu reci da sam je uporedio sa pasatom 5.5 (131hp) i gotovo da se ne oseti da je slabija, a razlika je 26hp. Ubrzanje ima odlicno, na autoputu sam joj izvukao 212 km/h sto je za mene sasvim dovoljno. Potrosnja na otvorenom 5-5.5 bez gusenja auta uz malo veci gas. Jedino sto mene nervira je gradska, gde ide 9, pa nekad i malo preko, al' srecom nemam puno gradske voznje pa i nije problem. Inace na otvorenom 900-950 km sa punim rezervoarom, gradska oko 450-500. Motor je po meni dovoljno jak i moze da povuce i kad se umrtvi poprilicno.
A sto se tice pogona, meni nijednom nije proslajfala niti me gde led izbacio, a imam jedno km uz brdo, prigradski put i vecim delom prekrivenom ledom. Doduse jesu nove gume, al' pogon i asr rade taman kako treba. Sneg do 15-20 cm gazi cak i bolje nego Opel Frontera koju sam imao pre Skode. Jedini problem koji sam ja imao sa njom jeste onaj cudan zvuk na leru iz menjaca, al' to je najverovatnije zamajac pri kraju, al' s obzirom da ti kupujes novi auto, a ova vec 216.000 zgazila, nemas sta da se brines. Moguce da 1.9 izdrzi duze od 1.6, nekako je rastereceniji motor sa istom snagom, al' opet ja ovoj za sad nemam zamerki.