Ne znam da li još neko ima ovaj problem sa oktavijom (2011 god, 4x4), al' već par puta mi se desilo da mi zadnji kraj češe asfalt, auspuh i ona cev odmah iza zadnjeg lonca što ide popreko. Pre neki dan je bila na dizalici i tu sam jedino primetio da je očešana, i to se dobro urezalo. Kad vozim sam to se malo ređe dešava, al' ako sedi neko teži pozadi obavezno češe na svakoj neravnini (A srećom nema ih puno na našim putevima

). Primetio sam da ona od sredine zadnjeg točka do kraja branika ima skoro metar i plus je zbog pogona malo teža, al' opet mi je nekako nelogično da naprave auto 4x4, a da nije u stanju ni na ivičnjak od 10cm da se popenje bez češanja. Skinuo sam zadnje opruge i izmerio ih da su 36 ili 36,5cm, nisam 100% siguran i u Škodinom servisu su mi potvrdili da je to standardna visina, da se nisu sabile kako sam ja prvo mislio. Isto su mi rekli da postoji mogućnost da se ubace zadnje opruge od Skauta (45 cm visina, oko 9.000RSD je komad bez ugradnje i čeka se oko mesec dana da stigne), ali se samo plašim da ne preteram sa tim pa da mi ne pobode nos u asfalt kad je tako dignem

a i mislim da će ružno izgledati sa tim. Takođe sam našao Sachsove opruge od 38cm, 3.900RSD komad. Zanima me je l imao neko iskustva sa ugađivanjem ovih od Skauta i ako jeste da mi kaže otprilike koliko je auto dobio na visini i da mi slike pošalje ako je moguće.

Ovo sad je stvarno pocelo da nervira, bukvalno svaki silazak sa ivicnjaka cujem udarac i samo se plasim kad cu videti auspuh u retrovizoru