Anketa

Kako ocenjujete to što je MUP dobio Škode?

1. Bravo, podržavam!
31 (34.8%)
2. Drago mi je što su Škode, ne sviđa mi što je MUP
30 (33.7%)
3. OK
16 (18%)
4. Ima boljih ili jeftinijih rešenja od (trošenja para na) Škode
7 (7.9%)
5. Užas, propadosmo!
5 (5.6%)

Ukupno glasova: 89

Autor Tema: 50 Škoda za MUP  (Pročitano 18754 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: 50 Škoda za MUP
« Odgovor #45 poslato: 17. Sep, 2017. 21:08 »
Znam da Hrvatska ne kupuje kola, već uzima na lizink i po isteku ugovorenog perioda ih razdužuje. Sada razdužuju škode i prelaze na drugi brend. Misliš da su naši kupili?

Van mreže Peja

« Odgovor #46 poslato: 17. Sep, 2017. 21:22 »
Zasto je rasipanje para?
Novac se mogao mnogo bolje uloziti nego u drotovske aute, ali to je vec politika i nije za ovaj forum. Deca nam se lece SMS-ovima.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži zare

« Odgovor #47 poslato: 17. Sep, 2017. 21:33 »
A drotovi, vatrogasci, hitna pomoc treba da idu pesice ili gradskim prevozom? Tamo odakle si sada, drotovi voze krseve kao sto voze ovi nasi ili voze dobra kola?
Jel imas ti predstavu da npr. jedan grad sa 200 ili 300 hiljada stanovnika ovde (a ne tamo gde si ti) ima 2 ili 3 "nova" vatrogasna kamiona stara 5-6 ili 10 godina. Svi ostali imaju po 30-40 godina i ne mogu na ravnom da predju 50-60 km/h.

Van mreže Peja

« Odgovor #48 poslato: 17. Sep, 2017. 21:40 »
Tamo gde sam sada, gradic od 40k stanovnika ima 4 auta i 2 kombija za policijske namene.

Eto, bolje da su kupili vatrogasne kamione i opremu za vatrogasce, kola hitne pomoci nego automobile drotovima, koje ce i onako skasati za godinu dana.

Da li se negde moze naci uslove tendera za ovu nabavku?

Van mreže miomirje

« Odgovor #49 poslato: 17. Sep, 2017. 22:08 »
,,,,,,,,,,,
  • Vozi: favorit 135 1991g

Na mreži bigor

« Odgovor #50 poslato: 17. Sep, 2017. 22:39 »
Ma ne stvarno, da se vrnu Skode,a pandurima bicikla da se podijele sve dok nam ne zatrebaju,a onda cemo ih pljuvati sto ih nema kada trebaju! Koji smo mi likovi, stvarno ne zasluzujemo ni ono sto imamo.
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže miomirje

« Odgovor #51 poslato: 17. Sep, 2017. 22:45 »
A njih kao ima...koji si ti lik.

Van mreže Peja

« Odgovor #52 poslato: 17. Sep, 2017. 22:49 »
Sto neko rece, kad se sve uzme u obzir, Srbija je bogata zemlja.

Van mreže Turbo

« Odgovor #53 poslato: 17. Sep, 2017. 23:32 »
Slovenija GDP per capita 23000$, Srbija 5400$. Srbija kupi 1200 Škoda za policiju. Inače Srbija je u svetskom vrhu po broju policajaca po glavi stanovnika. U Evropi samo Belorusija i Bugarska ja mislim imaju više. Slo ima više nego duplo manje policajaca(po glavi stanovnika oko 300 naspram naših 650 po podacima iz 2012., na 100k stanovnika) a verujem iste ili slične bezbednosne rizike u tom smislu.

Sent from my SM-G930F  

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #54 poslato: 18. Sep, 2017. 08:28 »
Mene najviše boli što će i ove Škode za koju godinu da budu kao oni Pežoi.

Takođe, pitam se da li državni Budžet za sledeće godine sadrži zamenu guma, ulja, filtera, servise... za ovih 710 automobila.

Po svemu sudeći, do sada ta stavka ili nije postojala ili je trošena ko zna gde, jer automobili koji se sada voze očigledno nisu održavani.

Na stranu to što bi u razvijenom svetu odavno bili rashodovani.

Lepo je izgledala manifestacija dodele, slažem se da je bilo potrebno obnoviti flotu, ali što neko reče - bilo je drugih prioriteta gde će se trošiti moje pare od poreza.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #55 poslato: 18. Sep, 2017. 08:44 »
Ovo je po meni jedini dobar potez vlasti. Bolje ove škode nego pežo ili reno da su uzeli za više para. Ili fiat 500L koji bi bio skuplji jer bi država tako finansirala Fiat, sav kajmak bi on pokupio. Ovi rapidi su sigurno bili povoljnija varijanta. Verujem da će ih služiti dobro godinama i ne verujem da će biti rashodovani brzo. Vozni park mora da se obnavlja, sigurno je gospodin ministar i njegovo okruženje dopunili džepove ovim poslom, ali isto bi bilo i sa drugim brendovima. Jednostavno, može im se.

Van mreže miomirje

« Odgovor #56 poslato: 18. Sep, 2017. 08:56 »
Ali drzava je vlasnik 33 posto .Ne znam sta tu nije jasno ne placa se porez ide po fabrickim cenama.To se isto se dogadja u telekomunikacijama.Drzavni organi koji su na budjet idu kod privatnih provajdera i ako se finasiraju iz budzeta.

Van mreže fobia24

« Odgovor #57 poslato: 18. Sep, 2017. 09:50 »
Nije sve tako crno belo. Država je vlasnik 33%, ali plaća 80% zarade radnicima. Fiat uglavnom pobira samo kajmak, dok sve Srbija plaća. Fiat nikada neće otići iz Srbije sam jer takve uslove ne može dobiti ni u jednoj zemlji na svetu. Štetne posledice ugovora koji je potpisala tadašnja vlast sa Dinkićem na čelu će se prekasno saznati. Bilo bi bolje da neki moćnici nisu sabotirali dolazak vw u Srbiju. Treba da postoji konkurencija. Ne znam da li neko zna da državna kasa od Fiata ima samo štetu, ne i korist. Isto kao i u vreme dok je subvencionisala Zastavu, čak i gore. Ali nije to tema, ne vidim ništa loše u odabiru automobila čak i da su odnosi Fiat-FAS regulisani na zdravim osnovama, a kamoli ovako. Tim pre što je fiat 500l skuplji dosta od rapida, pre je u rangu cene oktavije. A o kvalitetu oktavije-fiata ne treba pričati. Čak je policija Italije kupila bmw. Jel to za osudu?

Van mreže miomirje

« Odgovor #58 poslato: 18. Sep, 2017. 09:55 »
A sta imamo od kupovine Skode to sto je ministar uvoznik Skode....a kvalitet Skode i nije na visini BMW i VW.Mi u Telekomu imamo Fabije i ne deluje mi bas nesto kvaliteno.

Van mreže fobia24

« Odgovor #59 poslato: 18. Sep, 2017. 11:23 »
To je slobodno tržište. Ništa ne bi "mi" imali ni od kupovine fiata. Imao bi sam fiat. Škoda je za fiat bmw. Po svim statistikama, fiat je uvek na dnu lestvice po kvalitetu. Treba imati u vidu da su službena vozila nešto što se ne štedi. Ja sam se lično vozio u jednoj fabiji 2 sa plinom iz Telekoma sa blizu 300.000km na satu. Kada sam video kako ih voze, sve mi je bilo jasno. Motor nije bio otvaran i nije imala nešto kvarova, naročito krupnih da je vozač znao za to. Delovi za vw i škodu su isti, razlika je u izolaciji, možda u kvalitetu farbanja. Neke finese na kojima se da uštedeti. Po kvalitetu ne treba se zavaravati da je vw bolji.