Autor Tema: Pritisak u crevu i cantrici za vodu  (Pročitano 2968 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže NEMANJASKODAZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 0
Pritisak u crevu i cantrici za vodu
« poslato: 25. Dec, 2016. 16:49 »
Pozdrav
Imam problem sa pritiskom u crevu i cantrici za vodu kod skode felicije 1.9.  Nakon što je stavljen nov termostat, počelo je da se pumpa crevo i da se pumpa cantrica za pritisak. Temperaturu mi nije dizao preko 90,normalno pali,normalno se vozi,ulje nije pomesao. Sumnjam na dihtung glave ali me zanima da li moze biti nesto drugo u pitanju??? Hvala
  • Vozi: SKODA FELICIJA 1.9 LX

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Pritisak u crevu i cantrici za vodu
« Odgovor #1 poslato: 25. Dec, 2016. 21:44 »
Pa sve je u pitanju sta se sve desilo pre nego sto si zamenio termostat...Sigurno ga nisi promenio bez razloga...Ako je razlog bio njegovo ne otvaranje i ako si imao neko kuvanje,moguce je da je prsao dihtung glave...i sad se pokazuje...Ako si ga promenio zbog toga sto je bio stalno otvoren, pa si imao lose grejanje motora i sl. onda je moguce da nisi dobro ozracio sistem i da imas neki vazdusni cep...Inace normalno je da u toku rada motora dodje do povisenja pritiska u celom sistemu, pa i u prelivnom sudu i da dolazi do napetosti creva...ali sad, ne nesto"nenormalno"...To bas i nisi dobro objasnio...Probaj ovako, za sad nista ne radi...kad ti se motor zagreje i dobijes taj pritisak u prelivnom sudu, ti tad malo olabavi cep na sudu (nikako ga ne odvijaj do kraja), samo malo da se oslobodi pritiska...Ako ima cepa to ce poterati taj vazduh i tada ce se i tecnost malo povuci dalje u sistem...Razliku ces doliti do maksimuma..I to je to, prati situaciju...Ako i posle ozracivanja ima velike napetosti u sistemu, onda je problem malo veci...i sam si posumljao...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže joca 58

• Laurin&Klement
  • Ugled: 20
« Odgovor #2 poslato: 25. Dec, 2016. 22:54 »
Desavalo se ljudima isto to ali je problem bio napukla glava.To se ne moze videti bez demontaze i testiranja mada majtori to mogu da utvrde..U svakom slucaju resavaj sto pre jer moze biti vece stete.Pozdrav
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Van mreže sasacalko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #3 poslato: 26. Dec, 2016. 07:57 »
      Kad je auto zagrejan, ugasi ga i nakon dva-tri minuta ponovo upali, ako temperatura spadne pa krene da se ponovo penje, imaš vazdušni čep. Možeš da odzračiš kao što ti je već neko napisao ili odvrni čep i sa odvrnutim slobodno vozi, samo nemoj da silujes auto, pazi da temperatura ne pređe 90.. Sad je hladno pa nećeš imati problema. Prošlog vikenda je bratu probio plin u antifriz i sa odvrnutim čepom je otišao LE-V. Gradište (jbg bila slava pa niko nije hteo da menja rasprsivač), bez ganjanja i voznja do maks 3000obrtaja.

• Active
  • **
« Odgovor #4 poslato: 26. Dec, 2016. 09:08 »
Imao sam lose grejanje pa sam zato hteo da promenim termostat,od termostata je bukvalno stajao samo ulazak,tela nije ni bilo,to je bio razlog menjanja i tada su se pojavila komplikacije mada mi je mehaničar pre menjanja nagovestio da je moguće da je otišao dihtung ili glava. Danas ću opet proveriti sa novim mehaničarem sve pa ako i on posumlja onda cu je oterati na radove. Sumnjam da mi možda nije dobro ozracio sistem i da se zato sve ovo dešava,moram to proveriti da ne bude da džabe skidam glavu. Hvala Vam na odgovorima 😀

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #5 poslato: 26. Dec, 2016. 20:29 »
Nemanja, jedna solidna uzbrdica i pun gas i sve odgovore ces dobiti ... ne mora da znaci, ali moze da bude da je ovde nacet dihtung glave, ja sam pre dve nedelje imao identican problem sa ovim modelom motora i samo smo uradili glavu i zamenili dihtung i sad je sve odlicno ... u najboljem slucaju to je intervencija od 100e plus majstorske ruke ... sve na dalje, moze da bude dopunski trosak nove glave i ... da sad ne nabrajam ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

• Active
  • **
« Odgovor #6 poslato: 26. Dec, 2016. 22:41 »
Hvala na pomoći. Rešio sam problem ili se bar nadam da jesam. Prethodni majstor mi nije izblidovao sistem i zato je stvaralo pritisak a ventilator nije mogao da upali. Izblidovao smo kako treba i sada je sve super.Praticu narednih dana sta će se dešavati. 😀

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #7 poslato: 27. Dec, 2016. 00:17 »
Izblidovao smo kako treba i sada je sve super.
Kako ste to uradili?
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

• Active
  • **
« Odgovor #8 poslato: 27. Dec, 2016. 07:29 »
Mehaničar mi je to sinoc radio. Stvarno nisam video ali pita u ga danas pa cu ti napisati. Uglavnom nije bilo pritiska onog više.

• Active
  • **
« Odgovor #9 poslato: 27. Dec, 2016. 17:23 »
Kako ste to uradili?

Mislim da je upalio auto i dolivao tecnost,dao veci gas i onda cekao da se digne nivo vode,kad je pocelo da preliva iz cantrice,zatvorio je cep. Kasnije je opet dolio malo vode i uradio istu stvar. Nakon toga je sve bilo oke i voda je stajala u cantrici,crevo se nije vise toliko naduvavalo i nije bilo nepravilnog pritiska u cantrici za vodu.

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #10 poslato: 27. Dec, 2016. 21:17 »
Hvala na odgovoru moracu da proverim stanje kod mene  bravo2
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

• Active
  • **
« Odgovor #11 poslato: 27. Dec, 2016. 22:06 »
Sta se kod Vas dešava?
Inače sam Avio mehaničar,oko kola ne znam puno ali mogu da pomognem bar u ovom slučaju ako sam i ja ispravno uradio. Skodu feliciju imam nekih 20 dana i prešao sam 1000km do sad sa njom