Autor Tema: Мајонез на чепу од уља на мотору  (Pročitano 2187 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ИгоРZapočeo temu

Људи, има ли можда неко идеју на који начин бих могао прикупити мајонез (направити неки колектор) на чепу од уља, да онда морам само да чистим тај дио умјесто силних цријева на иберу и усису?
Чишћење захтијева скидање доста цријева и компоненти, а то је баш смор. Поред тога, цријева се додатно хабају и губе "мјеру" честим скидањем.
Прије ово није био неки страшан проблем, али како имам ТНГ, мотор је додатно потхлађен и конденз је доста већи, а мајонеза има за мазат на пању за доручак!
Размишљам да спустим ситку испод чепа па све до пластике у поклопцу главе мотора, надајући се да ће конденз ту да се хвата и да не иде даље у цријева и на клапну гаса.
Свака идеја је добродошла...

Sent from Tapatalk

Van mreže sasacalko

Odg: Мајонез на чепу од уља на мотору
« Odgovor #1 poslato: 28. Dec, 2016. 07:41 »
     Koje ulje koristiš? Ja sam imao problem sa castrol magnatec 10w/40 - jer pretpostavljam da nije original. Od kada koristim g-energy s-synth 10w/40 majoneza skoro da nema na čepu, jednom mesečno obrišem čep. Inače zimi sve gradska voznja od 1,5 do 3km u jednom pravcu i na tng.
    Auto je sada u garaži,ranije dok je bio na otvorenom (pod nastrešnicom) manje se stvarao majonez.

« Odgovor #2 poslato: 28. Dec, 2016. 09:20 »

Ово..

Sent from Tapatalk

Na mreži bigor

« Odgovor #3 poslato: 28. Dec, 2016. 20:27 »
Zar ne bi i kod tebe trebalo da bude VW 502.00 SAE 5W-30?
Ja sam samo jednom promijenio gradaciju i osjetno je poceo da trosi ule i da stvara taj majonez
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Мајонез на чепу од уља на мотору
« Odgovor #4 poslato: 28. Dec, 2016. 21:38 »
Може и то, мада свјесно возим скупље уље...само изгледа узалуд.
Не троши она много уља, 0.7 на 5К до сада, стим што је оштрим ко Хамилтон, тако да се може рећи и да је мала потрошња уља за мој стил вожње. :)

Дође ми да у по интервала купим Модричу 5-30 и замијеним уље, само да видим шта ће се десити.

Sent from Tapatalk
« Poslednja izmena: 28. Dec, 2016. 21:46 ИгоР »