Autor Tema: Skoda Fabia 1.4 16v 74kw 2005. - iskustvo  (Pročitano 3132 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže 16_Valve_Započeo temu

Skoda Fabia 1.4 16v 74kw 2005. - iskustvo
« poslato: 29. Dec, 2016. 01:59 »
Vlasnik sam ove Fabije tacno 2 godine, u pitanju je karavan verzija u Elegance opremi, ima Klimu, abs, asr, radio kasetofon, ali na moje opste iznenadjenje nema diskove nazad. 2009. godine sam imao ovakvu hatchback fabiju 2003., isto u elegance paketu, imala je vise opreme, recimo grejace sedista koje sadasnja nema i imala je diskove nazad. Auto sam kupio pocetkom 2015. sa 180.000km od ovlascenog Skodinog dilera, tu je dospela sistemom zamene staro za novo, firma u kojoj je bila sluzbena je uzela novu Oktaviju i ostavila fabiju. Tada je placena 2450e, sto je bila veoma povoljna cena. Sada auto ima 242.000km, znaci 62.000 za 2 godine, od ulaganja sam imao odmah po preuzimanju oba homokineticka zgloba, crkla mi je benzinska pumpa nakon par hiljada km, nesto kasnije problem sa osiguracem koji je prouzrokovao da ne radi abs i asr, radio sam zadnje koncnice na 200.000, skinute originalne prvi put i pre neki dan sam imao problem sa grejanjem kabine koji je resen ciscenjem hladnjaka. Moram da pohvalim auto da i dalje ne trosi ulje, iako je prethodna ovakva koju sam licno uvezao sa 42.000km iz italije trosila i preko litre na 1000km, bez daska dima na auspuhu, pricali su mi majstori da je to normalno za taj motor. Sipam iskljucivo Motrio 5w40, ulje kosta 1100 litra i nema ga u slobodnoj prodaji, sem u ovlascenim Reno servisima, menjam ga na 15.000. Na 185.000 sam uradio kompletan veliki servis koji me je izasao u najmanju ruku nenormalnu kolicinu para, 40.000 su bili samo delovi i to mi je prijatelj radio, bez ruku, ruke su bile jos 6000. Psovao sam dan kada sam kupio taj auto bas zbog cene, jer sam godinama vozio jace VW modele za koji je veliki servis sa sve zamenom vodene pumpe izlazio oko 14-15 hiljada. Jos jedan majstor mi je trazio 40.000 za delove, kaze toliko kosta u prodavnici. Elem, nisam bio lenj i danas odem do prodavnice delova cisto da vidim koliko kosta set za veliki servis i frapiram se, sve u kvalitetu izadje 11.500 din, tako da nemojte da vas neko prevari za cene delova, ovo je jedan obican mali motoric, nije V8 biturbo, ne znam odakle onim ljudima te cene, ali platio sam i sta sad, sledeci put cu znati. na 200.000km sam ugradio sekvent plin landirenzo i evo 40.000 se vozim jeftino, bez problema, potrosnja je oko 8 litara kombinovane voznje, normalne.

Ono sto mene zanima kao nekoga ko se blizi famoznoj cifri za koju vecina majstora govori da se radi veliki servis, da li ga raditi na 60-70 hiljada? Na svim sajtovima pise da se na 90.000 vrsi pregled zupcastog i ukoliko je sve ok, za 30.000 ponovo pregled. Kontinental, ciji sam kais stavio cak nije predivdeo vremensko ili kilometarsko ogranicenje trajanja istog, prakticno se ne menja sem u slucaju nekih nepredvidjenih situacija. Po meni posto znam da vozim, ne cimam kvacilo i ne silim auto, vecinom sam na otvorenom putu ima smisla gurati kais do 100.000, uz naravnu proveru na 60-70.000, posto on sam od sebe ne moze da pukne, jedino ako roler ne napravi havariju. Kakvo je vase misljene i iskustvo sa velikim servisom na ovom autu?
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v 2005

Van mreže Karlheinz

Odg: Skoda Fabia 1.4 16v 74kw 2005. - iskustvo
« Odgovor #1 poslato: 29. Dec, 2016. 08:50 »
veliki servis, da li ga raditi na 60-70 hiljada?
Ime nešto o tome ovde: http://forum.skodaforum.rs/fabia-1999/veliki-servis/
  • Vozi: Yeti