Autor Tema: Octavia (mk1) 1.6 LX -prepravke i modifikacije  (Pročitano 1714 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ViceZapočeo temu

Octavia (mk1) 1.6 LX -prepravke i modifikacije
« poslato: 01. Jan, 2017. 14:45 »
Podzrav dobri ljudi.
Planiran na svojoj Škodi radit neke prepravke i modifikacije, pa me zanimaju vaša iskustva i savjeti.

Prvo je na redu ugradivanje daljinskog zakljucavanja. U principu tu nema neke velike filozofije, osim sto me muci kako povezat vrata prtljaznika. Vrata za sad nemaju motoric centralnog kojeg prije mislim ugradit. Zanima me kakav motoric da u njih ugradim, s obzirom da ce daljinsko ima opciju i tipku samo za gepek. Te koliko žica onda treba povuc do prtljaznika ? Postojece centralno je Spal M4, koje na priključcima na centralu ima slobodan muški konektor sa smeđom i ljubičastom žicom, da li je to mozda ostavljeno za gepek ?

Druga modifikacija je automatsko gasenje svjetala kad se izvuce kljuc iz brave. Molio bi vase ideje i sugestije ?

Trece je ugradnja elektricnih podizaca na sva vrata. Iman orginalne tapercirunge i mehanizme s jedne karambolirane. Pretpostavljam da je to samo skini staro i stavi ovo. Da li treba obratit paznju na nesto ili ?

Četvrto, ugradnja prednjih maglenki, izvedivo ili ne na ovom modelu ?

I za kraj, nedoumic oko paljenja svjetla u gepeku, netko od bivsih majstora je ozicenje za to pocupao, i sad ne moze se to popratit do kraja. Savjet, ideja ?
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6 LX 1999

Van mreže Karlheinz

Odg: Octavia (mk1) 1.6 LX -prepravke i modifikacije
« Odgovor #1 poslato: 01. Jan, 2017. 19:11 »
Zdravo, dobrodošao!
Ovaj (pod) forum je namenjen za objašnjenje i prikaz (tekst+slike) nečega što ste VEĆ uradili na svojim kolima kako bi npr. pomogli drugima da to isto urade.

Za sva ova zanimljiva pitanja tj. modifikacije najbolje bi bilo da otvoriš zasebne teme u odgovorajućem delu (forumu) ovog Škodaforuma, npr. ovde:
http://forum.skodaforum.rs/octavia-1996/
ili ovde:
http://forum.skodaforum.rs/tehnika-dijagnostika-mehanika/
kako bi ih drugi članovi foruma (sadašnji i novi) lakše pratili i kasnije čitali korisne informacije do kojih ćeš nadam se doći ovde ili nam ih napisati ako saznaš.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže ViceZapočeo temu

Odg: Octavia (mk1) 1.6 LX -prepravke i modifikacije
« Odgovor #2 poslato: 01. Jan, 2017. 19:28 »
Sorry, kasnije sam to skuzio tek.
Molim admine onda da prebace temu u pravi podforum (Octavia mk1).
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6 LX 1999